DOLAR 32,3673 -0.37%
EURO 34,7458 -0.24%
ALTIN 2.404,94-0,71
BIST 10.045,74-0,37%
BITCOIN %
Edirne
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

134 okunma

Yine Yeni Yeniden Havi Fişek Gösterileri

ABONE OL
18 Nisan 2024 12:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran, İsrail’e saldırdı 3. Dünya Savaşı çıktı. Ne havalı cümle değil mi? Sahi siz hiç bir savaşın etkisini yaşadınız mı? Çok şükür siz bir savaşın etkisini yaşamadınız. Ama eğer aile hafızanız yerindeyse hani hepimizin ailesinde var diye belirttiğiniz Çanakkale, Kanal, İstiklal Harbi gazileri büyüklerinizin hatıralarına bakınız. Savaş çok acı bir şey. Devletimizin kurucusu, hamisi ve banisi Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ün tabiriyle mecburi olmadıkça bir cinayet. E o vakit, ne bu savaş merakı?

Şimdi gelelim şu olmayan savaşa? Pek çoğunuz anlayamıyor zira televizyon kanallarında takip ettiğiniz şahıslar anlatmıyor ama savaş ve çatışma, sınırlı operatif faaliyet birbirinden oldukça farklı şeyler. İki tüfek ateşlendiğinde savaş diyerek televizyon kanallarına koşan medyatik şahıslardan, oyunculardan ve abartmıyorum makyözlerden bu konuyu anlayabilmek oldukça zor.

Savaş artık çıkan bir şey değil. Devletler uzun dönemden beri kısıtlı operatif faaliyet bağlamında birbirlerine söylem bağlamında faaliyetlerle karşılık veriyorlar. Elbette İngilizceden çikın tıransleyt kıvamında çeviri yaparak sosyal medyada gönderi olarak paylaşan hesaplardan da bu meseleyi öğrenmeye çalışırsanız savaşın değişen ve dönüşen doğasını anlayamazsınız. Bir ara savaşın doğasının değişmediği iddia edilmişti. Oldukça ilginç bir iddia ama altını doldurabilmek zor. Şöyle söyleyeyim daha 1939’da Hitlerin askerleri düzmece bir operasyonla Polonya’daki bir telsiz istasyonuna saldırarak bu devleti işgal etme bahanesi ürettiler ve Polonya işgal edildi. Peki şimdi ne oluyor? Hangi devletler hangi şartlar altında işgal edilebiliyor da sonucu ne oluyor?

Yıllardan beri çıkacağı söylenen ve çıkamayan 3. Dünya Savaşı neden çıkamıyor hiç düşündünüz mü? Peki hiç düşündünüz mü 2. Dünya Savaşı sonrası dönemde kaç kez bir çatışma zuhur ettiği için 3. Dünya Savaşı çıkacak çığırtkanlığı yapıldı. Peki hiç düşündünüz mü bu çığırtkanlık sosyal medya denen kör kuyu ortaya çıktı çıkalı neden artıyor. Öyle ya hiç düşündünüz mü?

ABD, Suriye’ye saldırmadan önce Rusya Federasyonu’nu arar ve bilgi verir. ABD ve İngiltere Suriye’ye saldırmadan önce Rusya Federasyonu’nu arar ve bilgi verir. İran İslam Cumhuriyeti İsrail’e saldırmadan önce Türkiye aracılığı ile ABD’ni bilgilendirir o da İsrail’i bilgilendirmez olur mu hiç? CIA ve MİT başkanları görüşme gerçekleştirerek tarafları uyarır ve gerginliğin tırmandırılmaması gerektiğini söyler. Bitmedi İsrail, Rusya Federasyonu ve ABD istihbarat ve güvenlik bürokrasisinin üst düzey yöneticileri Tel Aviv’de toplanır ve İran’ın Golan bölgesindeki varlığının kısıtlanması için görüşür. Ve dahi Rusya Federasyonu ve Çin Halk Cumhuriyeti taraflara itidalli olma çağrısı yapar. Hatta ek olarak İsrail’in çağırısı ile toplanan BM Genel Kurulunda İran temsilcisi Siyonistlerle mücadele yahut Büyük ve Küçük Şeytanla savaşmaktan değil de BM Şartı 51. Maddesinden bahseder.

Sahi hiç düşündünüz mü bunlar neden olur diye? Ammaaaan niye düşünesiniz ki hiç gerek yok. Basın “teve”nizin düğmesine izleyin bakalım 3. Dünya Savaşı ne zaman çıkacak. Unutmayın politoloji bir bilim alanıdır. Haftaya görüşmek dileğiyle memleketimin güzel insanları.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ