DOLAR 32,2590 0%
EURO 34,7111 -0.03%
ALTIN 2.404,040,17
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN %
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

8418 okunma

ABD ve İsrail

ABONE OL
21 Aralık 2023 12:39
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD çok önemli bir devlet. Ancak düğmeleri falan yok. Ha bir de bir yerleri falan da bölemez. Maşallah ne kadar büyük bir güç atfediyorsunuz bu devlete. Bu gücü atfettiğinize göre fazla eleştiri gizli hayranlıktır mı diyelim? Hakeza, İsrail için de böyle bir güç atfı var bu devlet için de aynı cümleyi kurayım fazla eleştiri gizli hayranlıktır mı diyelim?

İsrail 7 Ekimden beri Gazze Şeridine insanlık dışı bir saldırı düzenliyor. Muhtemelen İsrailli bir güvenlik bürokratı bu saldırıları kimin sivil kimin Hamas mensubu olduğunu ayırt etmek mümkün değil diye savunacaktır. O vakit bu türlü düşüncesi olan İsrailli güvenlik bürokratlarını bizim babayiğitlerin yürüttüğü ve adeta bir cerrah hassasiyeti sergiledikleri Hendek operasyonlarını incelemeye davet ediyorum. Neyse bu notu da düşünce gelelim asıl meseleye…

İsrail’in saldırıları başladığında yapılan analizleri bir hatırlayalım; ABD, Orta Doğu’ya gemi gönderdi, ABD, Orta Doğu’ya uçak gönderdi. Ekleyeyim; ABD uçakla gemiyi birleştirdi (anlayın işte ne büyük devlet!?); ABD, Orta Doğu’ya uçak gemisi gönderdi. Devlete baaak devletee uçakla gemiyi birleştirip bir de Orta Doğu diye bir yer var oraya gönderiyor. Peki Orta Doğu nerede? Te orda işte ya beyaa… Orta Doğu insanın canının olmasını istediği yerdedir çünkü.

Ne olacaktı bu gelişmeler sonrasında? Çatışmalar bölgeye yayılacak, yayılan bu çatışmalara önce İran ardından Rusya katılacak sonra da 3. Dünya Savaşı çıkacaktı. Peki bilin bakalım ne olmadı? Bu sayılanların hiçbiri olmadı. Hatta tüm desteğine rağmen ABD yetkilileri bile İsrail’in saldırılarının insanlık dışı olduğunu söylemek zorunda kaldılar. Bu arada Rusya Federasyonu’nun Filistin tarafını tutar görüntüsünün altında ABD’nin İsrail’e verdiği desteği dengeleme çabası bulunmaktadır.

Bu aşamada bir kez daha ateşkes görüşmeleri başladı. İsrail’in maalesef insanlık dışı saldırıları devam edecek. Bu çatışmaların bölgesel bir hal alması pek de mümkün görünmüyor. Buna ek olarak küresel ticaretin engellenmesinin önüne geçilmesi için Yemen’deki Husiler’in seyrüsefer güvenliğini etkilemesi karşısında bir görev gücü oluşturuldu. Bu güce karşı da belirgin bir karşı duruş yok. Bu da demek oluyor ki; uluslararası ekonomi politik işleyişin istikrarı her devletin çıkarını temsil ediyor.

Dolayısıyla sizler yine hobi olarak 3. Dünya Savaşı “çıkçak” hikayelerini dinleyin. Ancak bu olay Gazze Şeridinin yerle bir edilmesi, pek çoğu bebek olmak üzere masumların ölümü ve bir müddet sonra da çatışmanın yavaşlaması ile sonuçlanacak. Haftaya görüşmek dileğiyle memleketimin güzel insanları.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ