DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

139 okunma

BU YIL DA BÖYLE GEÇTİ

ABONE OL
29 Aralık 2023 17:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevgili okur; bu yıl da böyle geçti, ne değişti? Hiçbir şey. Değişen bir yıl daha yaşlandık. Bu hayatın bir sonucu. İnsanlar doğar, yaşar, ölür, hayvanlarda öyle. Doğum ve ölüm arasındaki sürece de yaşam denir.
Ne yaparsak yapalım zaman geçiyor, ömür doluyor, her yıl bir yıl daha yaşlanıyoruz. Bunu önleyemeyiz, tek tesellimiz dün nasıldı, bugün nasıl olacak.
Sahi düne yani geçen yıla bir bakalım. Geçen yılda olan korona salgınından bu yıl tamamen kurtulduk, yaz mevsiminde orman yangınları yine devam etti, bu yıl çok aşırı sıcaklar oldu, buğday ürünü iyi yetişmişse de gündöndü ayni verimi vermedi. Havalar sıcak geçti, meyve ve bostan ürünü az yetişti, o nedenle de fiyatı pahalı oldu. Ukrayna-Rusya savaşı ara vermeden devam etti.
Futbol maçları, diğer faaliyetler aynen devam etti, bayan voleybol milli takımımız şampiyon oldu, bütün dünyaya adımızı duyurduk, güreşte de şampiyonluklar elde ettik.
Bizleri tek üzen konu güneydoğumuzda 6 Şubat’ta 7,6 şiddetindeki deprem oldu. Deprem Kahramanmaraş merkez olmak üzere Urfa, Adana, Hatay vilayetlerini etkiledi, bir çok can kaybı, yaralanmalar, bir çok yapı yerle bir oldu. Japonya’da da böyle depremler oluyor ama bu kadar hasar olmuyor, buna sebep ne, sağlam binalar yapmamamız, müteahhitlerin kazanacağım diye eksik, kalitesiz malzeme kullanmaları, yapıların kontrolden uzak olmaları. Devletimiz şimdi yıkılan yapıların yerine yeni yapılar yapıyor, inşallah bir daha böyle felaketlerle karşılaşmayız.
Yeni genel seçim oldu, bayağı çekişmeli geçti, neticede yine AKP kazandı ve Sy Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı oldu, ayni kadro ile yola devam.
Milli Eğitim yönünden hala sınav odaklı sistem uygulanıyor, yine eskisi gibi sınıfta kalma sistemi uygulanıyor, Türkçe dersine önem veriliyor, bu dersten sınıf geçme notu 10 üzerinden 7 almak gerekiyor.
Her yıl olduğu gibi geçen yılda da vatandaşlar geçim sıkıntısı çekti, enflasyona zam uygulamasının geçim sıkıntısını gidermekte çare olmadığı anlaşılamadı, zam zammı doğurdu, netice değişmedi.
Bu yılın en sürpriz olayı Gazze-İsrail savaşı. İsrail ile Filistin arasındaki sürtüşme aynen devam ediyor, zaten bu sürtüşme hiç bitmeyecek. Bu olaylar olurken 7 Ekim’de Hamas militanları İsrail’e roketlerle saldırdı. İsrail bu saldırıya hazırlıklı değildi, bir yerde gafil avlandı. Bu olay İsrail için iyi bir fırsattı, bir aylık bir süre zarfında İsrail savaş hazırlığını yaptı ve Gazze’yi yerle bir edercesine bombalıyor, bombalama acımasızca oluyor, hastaneler, okullar, ibadethaneler, mülteci kampları bombalanıyor, silahsız insanlar öldürülüyor. Bugünkü haberlere göre 20400 Gazzeli öldürülmüş. İsrail Başbakanı Netanyahu’ya göre savaş devam edecek. Bir ara ateşkes olduysa da devamı gelmedi, yazık değil mi bu günahsız insanlara? Bir an önce barış olmalı.
Bu yıl cumhuriyetin 100. yılını kutladık. Bu nedenle emeklilere 5 bin lira ikramiye verdiler. Bu yılın bir enteresan olayı da para olayı, Denizbank’ın bir şubesinde müdürlük yapan bir hanım bir çok ünlü futbolcuyu bol kazanç vaadi ile ikna ederek onlardan ortada hiç bir garanti ve belge yokken para toplar, yatırım yapanlarda sonradan uyanınca şoke olurlar. şimdi bu yatırım yapanlar paralarını kurtarma peşinde. İnşallah kurtarırlar.
Sevgili okur dünya dönüyor, gece oluyor, gündüz oluyor, gün geçiyor yıllar geçiyor, yapacak hiç bir şey yok. Yapacağımız tek olay sağlıklı olmak, günümüzü gün etmek, bir daha dünyaya geliriz denirse de giden geri gelmediğine göre bu yalandan ibaret, elimizden geldiği kadar iyi günlerde yaşyalım. a
SAYIN OKURLAR HERKEZİN YENİ YILI KUTLU OLSUN, İNŞALLAH GELEÇEK YIL GEÇEN YILDAN DAHA İYİ OLUR . . .

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ