DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352471,91%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

114 okunma

İSRAİL NEREYE GİDİYOR?

ABONE OL
7 Haziran 2024 12:06
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas’ın füze saldırılarını bahane ederek Gazze’de topyekün saldırıya geçip, 36 bin silahsız insanı öldürüp, iki misli de yaralı yaratıp, bütün yerleşim birimlerini yerle bir edip, oradaki kalanlara yaşam hakkı tanımayan, hastahanelere, ibadethanelere, okullara saldıran İsrail bu tutumu ile nereye gidiyor?
Bu yapılanlar bir vahşettir, bütün dünya kamuoyu İsrail’i kınıyor, onun umurunda bile değil. İsrail bildiğini okuyor, kimse ona dur diyemiyor. Peki İsrail kime güveniyor, tabi dayısı Amerika’ya. Neden çünkü Amerika’nın en zenginleri büyük tröstler, kilit mevkiler hep Yahudilerin elindedir. Devlet adamları dahi bunların karşısında eğiliyor, niye çünkü İsrail Amerika’nın Ortadoğu’da arka bahçesidir. Ortadoğu petrol bölgesi olup, bugünün dünyası petrol üzerine dönüyor.
Bu hal nereye kadar gider? İsrail yıkacağı kadar yıktı, öldüreceği kadar öldürdü, daha ne yapacak? Yaptıkları vahşettir. İsrail Başbakanı Netanyahu şahin zihniyeti ile kimseyi dinlemiyor, hatta BM Adalet Divanı bile bir takım kararlar aldıysa da Netanyahu’nun umurunda değil. Bir takım ateşkes girişimleri olduysa da İsrail bu girişimlere kulak asmadı, bildiğini okudu. Şimdi Amerika’nın üçlü bir ateşkes planı var, bakalım Netanyahu buna ne diyecek. İlgilenecek mi buda mı boşa gidecek. İsrail halkıda Netanyahu düşüncesinde, çünkü hesap büyük İsrail devletini kurmak, Filistin’i ortadan kaldırmak. Yahudiler için Filistin toprağı Yahudilere Tanrı tarafından vaat edilmiş topraklarmış, Filistin’den sonra sıra diğer Arap ülkelerine gelecek.
Bu konunun tek çözüm şekli Filistin’e özerklik tanımak, bir Filistin devleti oluşturmak. Şimdiden bir çok ülke Filistin’i tanıdı ama buda kolay bir iş değil, çünkü İsrail Filistin topraklarını parçaladı, Küdüs’ü başşehir yaptı. Şimdi kim İsrail’e 1967 sınırlarına çekil diyebilir, deseler de İsrail bunu dinler mi acaba? Askerin askerle savaşması, birbirini öldürmesi bir anlayışta doğrudur dersekte, silahsız insanların, silahlı insanlar tarafından öldürülmeleri tek kelime cinayettir ve vahşettir. Bu olay toplu halde yapılıyor, bu da soykırımdır. Yapan kimler İsrailli Yahudilerdir, bu Yahudiler bizim bildiğimiz Edirneli Yahudilere hiç benzemiyorlar. Bizler Yahudileri uysal, sakin, akıllı, ticaretten iyi anlayan kimseler olarak biliriz. İsrailli Yahudilere bakarsak hiçte o tip insanlar değil. Netanyahu denilen barbar bir insanın peşine takılacak kadar zaaf gösteren bu insanlara Yahudi denemez.
İsrail Amerika’nın yaptığı üçlü ateşkes görüşmesine bakalım ne diyecek, Amerika böyle bir görüşmeyi istiyor, çünkü Amerikan kamuoyu, üniversite öğrencileri ayağa kalkmış, İsrailin bu yanlış tutumunu protesto ediyor. İsrail’in içinden de az da olsa böyle durumlar var. Bakalım bu ateşkes teklifi ne netice verecek, bu seferde Netanyahu yine hayır derse yapacak tek konu ABD’nin İsrail’e silah yardımını kesmesi. İsrail’in yaptıkları yeter artık, bu tutumu ile İSRAİL NEREYE GİDİYOR? . . .

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ