DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22367861,24%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

257 okunma

Bir Daha Irak Türkleri

ABONE OL
30 Kasım 2023 13:59
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Biliyorum gündeminiz çok yoğun, alttan bastırmalı üstten ittirmeli çatışmaların bölgeselden küresele ne zaman yayılacağı hakkında “yorum” yapmakla meşgulsünüz. Rahatsızlık vereceğim ama küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum; Irak’ta 18 ARALIK 2023’TE YEREL SEÇİMLER YAPILACAK!

Şimdi sizler gizli oyunları, örtülü faaliyetleri tespit edip bölgeselden küresele gelişip 3. Dünya Savaşı’nı çıkaracak tespitleri yaparken kapıya dayanmış Irak yerel seçimlerinin Irak Türkleri’nin geleceği hakkında en ufak bir tespite henüz rastlamadım.

Biliyor musunuz Altunköprü’yü ya Levi baskınını? 2014-2017 arasında eli kanlı teröristlerin Irak Türkleri’ne yaptıklarını? Bari onu hatırlayın…

Bu yerel seçimlerde elde edilecek başarı Irak Türkleri’nin geleceği için de önemli dayanak noktaları sağlayacak. Yani size birilerinin anlattığı sizlerin de çekirdek çitleyerek izlediğiniz gibi bir yerlerde kurulan gizli oyunlarla politik sonuçlar çıkmıyor ortaya. Her politik sonuç bir önceki politik adım ile ortaya çıkıyor, iyisiyle kötüsüyle…

Irak’ın kuzeyinde, 2017 senesinde yapılan referandum öncesi buradan bir bağımsızlık çıkaramazlar dediğimde yine politoloji ilkelerinden nasibini almamış şahısların ortaya koyduğu senaryolar tartışılıyordu. Bu senaryolar gerçek olmadı elbette. Ancak şimdi de diyorum ki; yerel seçimlerde elde edilecek mevziler Irak Türkleri’nin gelecekteki varlığı için önem arz edecek.

Unutmayınız bir dönem Kerkük valiliği yaptırılan Necmettin Kerim bölücü terör örgütüne de kucak açmış bir şahıstı. Bunu o dönem bu köşeden yahut katıldığım radyo programlarında ifade ettiğimde aksini iddia edenler umuyorum şimdi bu görüşe sahip değildir.

Dünkü yapılan Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonrası Irak ile olan ilişkilerin de geliştirilmesi ve sürdürülmesi hususunda çaba sarf ediliyor. Sayın Büyükelçi Ali Rıza Güney görebildiğim kadarıyla Irak Türkleri ile çok yakın bir ilişki kuruyor ve sorunları ile yakından ilgileniyor. Elbette önceki Büyükelçi Fatih Yıldız da büyük çaba sarf etti. Bizlerin de vatandaş olarak önümüze konan dışında bir talepte bulunarak Irak Türkleri gibi bizim güvenliğimizi ve geleceğimizi ilgilendiren konularda bilgi sahibi olmak istediğimizi ortaya koymamız gerekir.

Mesela Türkiye’nin büyük meydanlarında Irak Türkleri ile birlik ve destek mitingleri yapılsa konvansiyonel medya, sosyal medya ve onun 3. Dünya Savaşı çıkarıcısı komplo teoricilerinin dikkat etmemesi mümkün olur mu? Bu arada ismini bilmediğimiz Irak Türkleri davasına hayatını vakfetmiş ve vakfeden bütün babayiğitlere de selamlar, ayağınıza taş değmesin. Bir serhatten öbür serhate selam olsun. Haftaya görüşmek dileğiyle memleketimin güzel insanları.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ