DOLAR 32,2573 -0.01%
EURO 34,7142 -0.01%
ALTIN 2.402,920,12
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2006268-2,43%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

418 okunma

Üzmen: Önseçim halkla yapılmalı

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Alp Üzmen, düzenlediği toplantıyla kentle ilgili projelerini anlatırken, partinin aday belirleme yöntemini de yorumladı… CHP'de üye bazlı ön seçimin doğru sonuç vermeyeceğini, halkın da katılımının sağlanması gerektiğini belirten Üzmen, "Üyeler bazındaki önseçim doğru sonuç vermez. Halkın içinde yapılacak önseçim, doğru anketlerdir" dedi…

ABONE OL
13 Aralık 2023 17:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Seyfi Alp Üzmen, düzenlediği toplantıyla kentle ilgili projelerini anlatırken, partinin aday belirleme yöntemini de yorumladı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) geçtiğimiz hafta Edirne Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan iş insanı Seyfi Alp Üzmen, basın mensuplarıyla bir araya gelerek projelerini ve parti içi aday belirleme sürecindeki görüşlerini paylaştı. Kentteki bir restoranda düzenlenen toplantıda konuşan Üzmen, ön seçime sıcak bakmadığını ifade ederken, halkın içinde olduğu anketlerin daha sağlıklı sonuç verebileceğini dile getirdi.
‘OTOPARK SORUNUNA KATLI OTOPARK ÇÖZÜMÜ’
Edirne’de halkın daha modern ve ucuz bir taşımacılık istediğini kaydeden Üzmen; “Otopark sıkıntımız malum. Bunun da katlı otoparklarla çözülebileceğini biliyoruz. En büyük trafik yaratan konu, aracımıza otopark yeri bulmak. Bunu da yeraltı ve yerüstü katlı otoparklarla çözebiliriz. Elektronik sistemler de var. Hiç araba kullanmadan aracınızı bu otoparklara yerleştiren sistem de var. Ben bunu daha önce Irak’ta yaptım. Antalya ve benzeri belediyeler de yapmak istiyor. İnşallah Edirne’mize nasip olacak” ifadelerini kullandı.


KONUT SORUNUNA ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’ FORMÜLÜ
Edirne’de bir çok mahallenin kentsel dönüşme ihtiyaç duyduğunu belirten Üzmen, “Konut problemimizi, meyve bahçelerimizi, buğday tarlalarımızı betona çevirerek değil; kentsel dönüşerek ihtiyacımızı karşılayacağız. Bugün kentsel dönüşüm ihtiyacı olan Sabuni Mahallesi, Kirişhane, Zübeyde Hanım, Kıyık gibi bölgelerde yapacağımız kentsel dönüşümlerle önümüzdeki 5 yıllık konut ihtiyacını rahatça karşılayabiliriz. İhtiyacımız olan kentsel dönüşüm alanları da mevcut. Konut ihtiyacımız karşılanır. Hem daha ekonomik konutlara ulaşırken, hem de halkımız için sağlıklı ve depreme dayanıklı konutlara ulaşmış oluruz” diye konuştu.
TURİZME AYRI PARANTEZ AÇTI
Kaleiçi semtinin restoranlar, kafeler ve oteller bölgesi olması gerektiğine de dikkat çeken Üzmen; “İleride orayı trafiğe de kapatarak müthiş bir turistik bölge haline getirmeyi planlıyoruz. Turizm, Edirne’nin en çok gelir kaynağıdır. Buna rağmen turistlerin ihtiyacı olan ücretsiz internet, tercüman hizmetleri ve ihtiyacını görebilecekleri alanlarda eksiklikler var. Bunları tamamlamamız lazım. Kırkpınar Güreşlerimiz dünyaca ünlü. Buranın modernize edilmesi şart. Mutlaka yapacağız” dedi.
‘YEŞİL ALANA İHTİYACIMIZ VAR’
Edirne’nin ihtiyacı olan yeşil alanın, 25 Kasım Stadı’nın taşınarak çözülebileceğini söyleyen Üzmen, “Edirne’mizde yeşil alan ihtiyacımız var. Bunu da stadımızı taşıyarak çözmeyi düşünüyoruz. Ayrı ayrı yerlerde pazar yapmak yerine pazar alanlarını birleştirerek, bütün pazarlarımızı 1 güne toplayarak daha büyük, otoparkı olan kapalı pazar alanları haline getirme düşüncesindeyiz. Beraberinde de üreticimizin üreterek halka direkt satabileceği yerler haline getirmemiz lazım. Halk pazarlarına ihtiyacımız var. Hem ekonomik olacak, hem de üreticimizin halka ulaşmasını sağlayacağız. Bu da Edirne’mizi ucuzlatacak bir hamle olacak. Çünkü biz yakın illerimizden yüzde 20 ile 30 arasında daha pahalı bir kentiz. Yakında emeklilerimiz git gide artacak ve emekliler için de ekonomik olacak” şeklinde konuştu.
‘ALTYAPIYI ARTIK AŞMAMIZ LAZIM’
Edirne’nin yol, su gibi altyapı projelerini aşması gerektiğini dile getiren Seyfi Alp Üzmen, “Artık şehirlerin bunu aşması lazım. Bununla ilgili elimizden geleni yapacağız. Geçmiş yönetim de elinden geleni yapmaya çalışıyor. Şu anki mevcut başkanımız kalırsa o devam edecektir. Ama onun haricinde biz artık bu işten kurtulmak istiyoruz; konuşmak istemiyoruz. Günlük asfalt dökmek ya da günlük bir iş yaparak makyaj yapmak değil; bir şeyi bir kere yapalım ve hep kalsın istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Üzmen, nehirler konusunda Eskişehir’i örnek alacaklarını belirterek, “Bizim çok güzel nehirlerimiz var. Eskişehir’den örnek alacağız ve örneğin daha da üzerine koyarak daha güzel bir yer haline getireceğiz. Avrupa’da bulunan şehrimizi, yeşil alanlarıyla, temizliğiyle, yollarıyla, binalarıyla ve belediye hizmetiyle Avrupa haline getirmek için bu göreve talip oldum” dedi.
‘ÖN SEÇİMİ DOĞRU ŞEKİLDE YAPMALIYIZ’
Parti içinde ön seçimle aday belirleme konusuna da değinen Üzmen, “Önseçim her zaman faydalı ama önseçim yöntemini iyi belirlemek lazım. Üyelerimizle önseçim yapmak bazen çözüm değil. Halkın söylediğini yapabilmek için halkta önseçim yapmak lazım ama bu bizim tüzüğümüze uygun değil. Tüzük değişikliğinde belki bu olacak. Elektronik sistem üzerinde, halkın da oy kullanabileceği bir sistem olursa önseçim olmazsa olmaz. Halkın istediğiyle yürümek geçerli. Ama CHP şu an için hem mülakatlar, hem genel merkezden gelecek ekipler halkta birtakım çalışmalar yapacaklar. Bu çalışmaların olumlu olacağını düşünüyorum. Atamayı en son imkan olarak görüyorum. Çünkü atamayı bir merkez yapıyor. Halk tarafından kabul görüp görmeyeceği soru işaretli olabilir. Önseçim çok değerli. Biz CHP isek, halkın partisiysek mutlaka bir kamuoyu araştırması veya önseçimi doğru bir şekilde yaparak çözmemiz lazım” diye konuştu.
‘HALKIN İÇİNDE YAPILACAK ÖN SEÇİM, DOĞRU ANKETTİR’
Üye bazında ön seçimin doğru sonuç vermeyeceğini de sözlerine ekleyen Üzmen, “Üyeler bazındaki önseçim doğru sonuç vermez. Halkın içinde yapılacak önseçim, doğru anketlerdir. Partimizin yeteri kadar imkanı var. Genel merkezimizde çok değerli parti meclisimiz, milletvekillerimiz var. Onların çalışmaları neticesinde doğru adaylar çıkacağına inanıyorum. Ancak Edirne CHP’li ve CHP’li kalsın diye benim ya da bir başkasının aday olması önemli değil. Seçilecek aday için de CHP için çalışırız. Doğru için çalışmalıyız. Belediyecilik hizmet işidir. Hizmetimiz ne kadar iyiyse oy oranımız o kadar artar” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ