DOLAR 32,2642 0.02%
EURO 34,7284 0.03%
ALTIN 2.395,61-0,18
BIST 10.287,79-0,47%
BITCOIN %
Edirne
26°

KAPALI

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

6091 okunma

Saadet Edirne’de ‘Karakütük’ dedi

Saadet Partisi, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında Edirne merkezde belediye başkan adayını Tezcan Karakütük olarak açıkladı… Aday tanıtım toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Murat Arıkan, yerel seçimlerde iktidara gerekli uyarının yapılması gerektiğini belirtip, seçmeni 'sarı kart' göstermeye davet etti…

ABONE OL
26 Ocak 2024 17:55
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Saadet Partisi, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında Edirne merkezde belediye başkan adayını Tezcan Karakütük olarak açıkladı.
Saadet Partisi Edirne merkez dahil 5 ilçe ve 1 beldede belediye başkan adaylarını, düzenlenen toplantıyla tanıttı. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Murat Arıkan, parti Edirne il başkanlığı yöneticileri, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. Toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Murat Arıkan, 1 Nisan seçimlerinin ekonomik anlamda önemine değinip, iktidara sarı kart gösterilmesi gerektiğini söyledi.


‘EDİRNE’Yİ YAŞANABİLİR HALE GETİRMEK İSTİYORUZ’
Edirne’yi yaşanabilir bir şehir haline getirmek istediklerini dile getiren Arıkan, “Gönül şunu ister; 8 ay önce önemli bir seçim icra edildi, genel siyaseti konuştuk. Yerel seçimlerde de yerel konular konuşmak insanların en doğal hakkı olsa gerek. Gerek meclisteki formata baktığımızda, gerek siyasette iktidar temsilcilerinin takip ettikleri formata baktıklarımızda yine yerel konulardan çok alakasız konulardan konuşacağımız bir seçim sürecine hep beraber giriyoruz. İnsanlar yine olmayacak vaatlerde bulunuyor. Tüm siyasiler için bunu ifade edebilirim. Yerel seçimlerde iddiamız, şehirlerimizi daha yaşanabilir hale getirmek olmalı. Biz başka bir Edirne’yi sizlerle yaşanabilir hale getirmek istiyoruz” dedi.


‘ALGILARIN OLGULARIN ÖNÜNE GEÇMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’
İktidarın yerine getiremedikleri hedefleri yerine 2053 ve 2071 hedeflerinden bahsettiğini kaydeden Arıkan, “İktidarın temsilcisi meclis kürsüsüne çıkıp 2053 ve 2071 hedeflerinden bahsediyorlar. Ben sizler vasıtasıyla iktidara şunu sormak istiyorum; 2011’de, 2012’de geldiniz 2023 hedeflerini paylaştınız. 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğiz demiştiniz. Bugün 17’nci sırada zar zor tutunuyoruz. Bugün gerçekleştiremediğimiz hedefleri konuşmak yerine bizleri 2053, 2071 hedeflerinden bahsediyorsunuz. Bir muhalefet partisi olarak bunlara itiraz etmek en doğal hakkımız. Algıların, olguların önüne geçmesine müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
‘YEREL SEÇİMLERDE İKTİDARA SARI KART GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR’
Yerel seçimlerde iktidara gerekli uyarının yapılması gerektiğine de vurgu yapan Arıkan, “Bu yerel seçimlerde bu iktidara gerekli uyarıyı yapmazsak bu arkadaşlar daha büyük hatalar yapacaklar. 1 ay önce meclisten bir torba yasa geçti. İçerisinde 86 madde var ve içerisinde yüzlerce vergi var. 1 Nisan sabah yürürlüğe girecek. Şu ana kadar hayat pahalılığı olarak gördüğümüz şeyler birer fragman. Esas film 1 Nisan’da başlayacak. 1 Nisan’da o filmin başlamaması için Edirneli hemşerilerimizi, 60 milyon seçmenimizin iktidara bir sarı kart göstermesi gerekiyor. Kırmızı kart gösterilecek seçimler genel seçimlerdir. Eğer bu dersi vermezsek 1 Nisan’dan sonra karnımızı nasıl doyururuzdan başka gündemimiz olmayacak” şeklinde konuştu.


EDİRNE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KARAKÜTÜK OLDU
Arıkan’ın konuşmasının ardından Saadet Partisi’nin Edirne merkez, ilçe ve beldelerdeki adayları tanıtıldı. Edirne merkezde belediye başkan adayı Tezcan Karakütük olarak açıklanırken, Süloğlu’nda Hüseyin Es, Lalapaşa’da Ersin Pilafcı, Meriç’te Arif Güngör, Enez’de Serkan İşcan, Keşan’da Ahmet Köseler ve Beğendik beldesinde Güngör İleri olarak duyuruldu. Adaylar sahnede toplu fotoğraf verdi.
‘YENİ BİR HİZMET BELEDİYECİLİĞİ TEKLİF EDİYORUZ’
Adaylığının açıklanmasının ardından konuşan Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük, Edirne’nin muazzam bir değer ve çok büyük bir miras olduğunu dile getirdi. Karakütük, “31 Mart yerel seçimlerinde şehrimizin geleceğini etkileyecek önemli bir karar vereceğiz. Dolayısıyla, Saadet Partisi olarak bu seçimlerde yeni bir yönetim anlayışı teklif ediyoruz. Biz şehrin bütün potansiyelini harekete geçiren, ötekileştirmeyen bir yönetim anlayışını teklif ediyoruz. Biz rant ekonomisinin yerine yerel üretim kaynaklarını harekete geçirecek bir anlayış teklif ediyoruz. Biz şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını teklif ediyoruz. Biz çocuğu, genci, yaşlısı, kadını, en önemlisi de aile kurumu ile mahalle kültürünün yeniden hayatın merkezinde olduğu bir belediyecilik teklif ediyoruz. Edirne’mizi 180 bin ferdi olan bir aile olarak görüyoruz. Dolayısıyla şehrimizi bütüncül bir yaklaşımla ele alan yeni bir hizmet belediyeciliği teklif ediyoruz” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ