DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22362592,33%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

256 okunma

Seçmen listeleri bugün askıda!

31 Mart 2024'te yapılacak mahalli idareler seçimi için seçmen listeleri bugün muhtarlıklarda askıya çıkıyor... Listeler, 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak...

ABONE OL
3 Ocak 2024 18:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
31 Mart 2024’te yapılacak mahalli idareler seçimi için seçmen listeleri bugün muhtarlıklarda askıya çıkıyor.
Yerel seçimler için süre gün geçtikçe kısalırken, seçmen listeleri de bugün askıya çıkıyor. Vatandaşlar sabah 08.00’dan itibaren ikametlerinin bulunduğu muhtarlıklara gidip isimlerini kontrol edebilecekler. Seçmen kütüğünde kaydı olmayanlar, kayıtlarında değişiklik/düzeltme yapmak isteyenler veya yerleşim yerini değiştirmek isteyenler ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurabilecekler. Başvurunun ardından seçmenler nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edecekler.
YERLEŞİM YERİNİ BAŞKA İLÇEYE TAŞIMAK İSTEYENLER
Yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler başvurularını, aynı belgeleri de eklemek suretiyle askı süresi içinde herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabilecekler. Başvuruyu alan nüfus müdürlüğü başvuru belgelerini adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne aynı gün faks veya elektronik ortamda iletecek.
OKUDUĞU YERDE OY KULLANMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER
Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler ise öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvurup tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edecekler.
GÖRME VE ORTOPEDİK ENGELLİ SEÇMENLER
Engelli olarak kayıtlı olmayan seçmenler, askı dönemi içinde www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebilecekleri ‘Engelli Beyan Formu’nu doldurarak bizzat veya bir yakını aracılığı ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa veya Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğüne başvuru yaptıkları takdirde seçmen durumları ‘Engelli’ olarak güncellenecek.
‘HASTALIĞI VEYA ENGELİ SEBEBİYLE YATAĞA BAĞIMLI SEÇMENLER’
Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olanlar, 4 Ocak – 17 Ocak 2024 tarihleri arasında ‘Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu’ veya ‘Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu’ ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği ‘Seyyar Sandık Kurulu Talep Formunu’ doldurup yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabilecekler.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ