DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22343530,73%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

186 okunma

Yerel Meclis’te ‘etik’ tartışması

Edirne İl Genel Meclisi'nin dünkü toplantısına, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın İpsala'dan seçilen mütevelli heyeti üyesi bir ismin CHP'li olmasına itiraz eden AK Partili üye Nedret Akbulut ile CHP'liler arasında yaşanan 'etik' tartışması damgasını vurdu… Tartışmalar sırasında, aynı toplantıda AK Parti'nin de mütevelli heyeti için partili bir ismi önerdiği ortaya çıktı…

ABONE OL
3 Ocak 2024 18:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne İl Genel Meclisi’nin dünkü toplantısına, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın İpsala’dan seçilen mütevelli heyeti üyesi bir ismin CHP’li olmasına itiraz eden AK Partili üye Nedret Akbulut ile CHP’liler arasında yaşanan ‘etik’ tartışması damgasını vurdu.
Edirne İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı ikinci toplantısı dün meclis başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklama ve bir önceki toplantının tutanak özetlerinin okunması ile başlayan toplantıda, AK Parti İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Nedret Akbulut, önceki gün gerçekleştirilen toplantıda CHP grubunun önerisi ile İpsala Mütevelli Heyeti’ne seçilen bir ismin, CHP İpsala İlçe Örgütü’nde görev yapmaya devam ettiğini söyledi. Aktif siyasette olan bir ismin Mütevelli Heyeti’nde yer almasının etik olmadığını savunan Akbulut ile CHP’liler arasında tartışma yaşandı.


‘TAKDİR KAMUOYUNUN’
Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, seçimde yasal olarak bir sıkıntının bulunmadığını söyledi. Geçmiş; “Hayırsever vatandaş seçiyoruz. Hayırsever vatandaşlar her alanda görev alabilir, topluma hizmet edebilirler. Etik olmadığını iddia ettiniz. Bu durum toplumun ve meclisin takdirindedir. Keşke bunu dün söyleseydiniz. Çünkü dün gündemde olay bitti. Takdir kamuoyunundur” dedi.
‘YASAL OLMAYAN BİR DURUM OLSAYDI MECLİSE SUNMAZDIM’
CHP İl Genel Meclisi Üyesi Erdinç Can da 2023 yılında Mütevelli Heyeti’nde bulunan bir ismin, CHP Keşan İlçe Yöneticisi olduğunu, AK Parti grubundan konuyla ilgili herhangi bir itirazın olmadığını hatırlattı. Meclis Başkanı Geçmiş de konuyla ilgili yasa dışı durum bulunmadığını, yasal olmayan bir durumun olması halinde eleştirilen ismi dün düzenlenen toplantıda meclis oyuna sunmayacağını belirtti.


‘AK PARTİ DE PARTİLİ BİR İSİM ÖNERDİ’
Toplantıda söz alan CHP İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu ise gerçekleştirilen seçimde AK Parti grubu tarafından Edirne Merkez Mütevelli Heyeti’ne önerilen Ömer Bahar’ın da AK Parti Edirne Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olduğunu söyledi. CHP Grubu, Akbulut’un etik olmadığını iddia ettiği Mütevelli Heyeti’ne siyasette aktif üye seçilmesi konusunda kendisinin de aynı öneride bulunmasını eleştirdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ