DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22366412,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

199 okunma

‘Müfredatınızı reddediyoruz’

SOL Parti Edirne İl Örgütü, Milli Eğitim Bakanlığı'nın STK ve derneklerin görüşleri alınarak hazırlandığını söylediği müfredattaki bahsi geçen STK'ların tarikat ve cemaatlerden başkası olmadığını bildirdi…

ABONE OL
10 Haziran 2024 17:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SOL Parti Edirne İl Örgütü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın STK ve derneklerin görüşleri alınarak hazırlandığını söylediği müfredattaki bahsi geçen STK’ların tarikat ve cemaatlerden başkası olmadığını bildirdi.
SOL Parti Edirne İl Örgütü’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ismiyle sunulan müfredatın adını koyalım, bu tarikat müfredatıdır!” denilerek şunlara yer verildi:
“Milli Eğitim Bakanlığı müfradatın STK ve derneklerin görüşleri alınarak hazırlandığını söylüyor. Bahsi geçen STK’lar tarikat ve cemaatlerden başkası değildir!
ÇEDES projesiyle okulları tarikat açan iktidar şimdi de onların bağnaz zihniyetini eğitime tümüyle hakim kılma çabasına girişmiştir. Bu adım fiili şeriat rejiminin kurumsallaştırmasına dönük atılan adımlardan birisidir. Hedef, ‘milli ve manevi değerlere uygun program’ adı altında yarattıkları eşitsizlik ve adaletsizliklere boyun eğecek, biat edecek bir tefekkür toplumu yaratmaktır.
Laikliği tümüyle tasfiye edecek bu girişim, Kurtuluş Savaşı’nı dahi ‘cihat’ olarak tanımlamaktan çekinmemiştir. Talabani zihniyetini eğitime ve ülkemize hakim kılmaya çalışan bu iktidara asla izin vermeyeceğiz. Çocuklarımızı da okullarımızı da ülkemizi de bu bağnaz gerici karanlık zihniyete teslim etmeyeceğiz. Ülkeyi büyük bir uçuruma sürüklemiş; her tür adaletsizliğin, eşitsizliğin, yoksulluk ve sefaleti yaratmış bu iktidarın ne müfredat yapma ne de ülkeyi yönetme meşruluğu yoktur!
Tarikat ve cemaat gericiliği köpürterek ayakta durma çabaları da nafiledir. Halk kararını vermiş, bu azgın azınlığa yolun sonunu göstermiştir.
Müfredatınızı reddediyoruz! Çocuklarımızı bu bağnazlığa hapsetmeyeceğimizi ilan ediyoruz! Uyarıyoruz! Geri çekin bu tarikat müfredatını! “

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ