DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN %
Edirne
14°

HAFİF YAĞMUR

16:57

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

206 okunma

Yazlıkçıya ‘turizm belgesi’ şartı

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım İşletmeler Şube Müdürü Serdar Bayram Aslan, Saros Körfezi'nde konut kiralayan gerçek ve tüzel kişilerin 'Konut turizm işletme belgesi' almak zorunda olduğunu belirterek, “Bu konutun hangi amaçla kiralandığının bir önemi yok. İster ikamet, ister sağlık veya benzeri şeyler konu ne olursa olsun. İzin belgesi almadan kiralama yapılması tespit edilmesi halinde her kiralama için 100 bin TL idari yaptırım cezası uygulanacaktır" dedi…

ABONE OL
24 Nisan 2024 17:49
5

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım İşletmeler Şube Müdürü Serdar Bayram Aslan, Saros Körfezi’nde konut kiralayan gerçek ve tüzel kişilerin ‘Konut turizm işletme belgesi’ almak zorunda olduğunu belirtti.
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Saros Körfezi’ndeki sahillerde ve köylerde yaz sezonunda konutlarını kiraya verenler için Keşan ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yalçın, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım İşletmeler Şube Müdürü Serdar Bayram Aslan, oda başkanları, konut sahipleri ve emlakçılar katıldı.


‘CEZA UYGULANDIKTAN SONRA 15 GÜN SÜRE VERİLECEK’
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım İşletmeler Şube Müdürü Serdar Bayram Aslan, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte Saros Körfezi’nde konut kiralama işlemleriyle ilgili alınması gereken ‘Konut turizm işletme belgesi’ hakkındaki yasal mevzuat hakkında bilgi vererek, “Bu konutun hangi amaçla kiralandığının bir önemi yok. İster ikamet, ister sağlık veya benzeri şeyler konu ne olursa olsun. İzin belgesi almadan kiralama yapılması tespit edilmesi halinde her kiralama için 100 bin TL idari yaptırım cezası uygulanacaktır. Ceza uygulandıktan sonra 15 gün süre verilecek. 15 gün içerisinde belge başvurusunu yapması istenecek. Bu süreç içerisinde 100 biner TL şeklinde katlanarak artarak devam edecek. Herkes başvurusunu yaparsa bu durumla da sık sık karşıya kalmaz. Bu izin belgesi başvurusuna kimler başvurabilir? Mülk sahibi. Tapuda kimin adı yazıyorsa izin belgesi başvurusunda bulunabilir. Bu başvurular sadece başvuruyu yapacak kişinin e-devletinden yapılabilir. Tapu ibrazı şeklinde yapılamıyor. Bu şekilde bir başvuru olduğu zaman geri iade ediyoruz. Bütün başvurular, başvuru yapacak kişinin e-devletini açacak ve başvuru yapacak” diye konuştu.


Aslan, toplantının devamında ‘Konut turizm işletme belgesi’ almak için konutlarda aranan şartlar hakkında bilgi verdi. Toplantı, soru-cevap şeklinde sona erdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ