DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21538131,71%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

68 okunma

Keşan Dallık Şenlikleri 12 Mayıs’ta

Keşan Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan'ın başkanlığında gerçekleştirildi…

ABONE OL
3 Mayıs 2024 17:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ın başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda ilk olarak Çiftçi Malları Koruma Meclisi’ne, beş (5) asil, beş (yedek) üye seçimi yapıldı. Yapılan oylamada, Çiftçi Malları Koruma Meclisi şu isimlerden oluştu; Asil: Sedat Yoluç, Yusuf Uzdilli, Coşkun Düdük, Tunay Adanır, Ahmet Küçükavcu. Yedek: Mevlüt Kurnaz, Nazmi Cinci, Çetin Gezer, Tahir Gülfidan, Sevdişah Şahin.


Ardından Çiftçi Malları Murakebe (Denetim) Heyetine, beş (5) asil, beş (yedek) üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonrasında 52 oy alan Keşan Çiftçi Malları Koruma Murakabe Heyeti ise şu isimlerden oluştu; Asil: Abdullah Kemik, Mehmet Fatih Boyalık, Abdül Baki Topal, Hüseyin Turpçulu, Mehmet Özgül.Yedek: Anıl Akman, Arda Karlıdağ, Ahmet Turpçulu, Şaban Demrel, Zafer Kaymak.
Toplantının 3., 4., ve 5. Maddelerinin oylamasının oy birliği ile yapılmasına karar verildi. Buna göre; Keşan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Müteşebbis Heyetine Mehmet Özcan, Aydın Meriç asil olarak seçilirken; Coşkun Düdük ve Bayram Şeker, oy çokluğu ile yedek üye olarak; Trakya Belediyeler Birliği’ne Rasim Ergene ve İsmail Büyükvarlık asil olarak, Bayram Şeker oy çokluğu ile yedek üye olarak,Marmara Belediyeler Birliği’ne Hüseyin Yavaş, Mustafa Naci Öztürk oy çokluğu ile yedek üye olarak seçildi.
Toplantının 6. Gündem maddesinde, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 90. maddesine göre, Satış Komisyonuna bir (1) üye seçiminin Meclis tarafından yapılması görüşüldü. Yapılan açık oylamada Rasim Ergene oy çokluğu ile seçildi.
Toplantıda.S.25 No.lu Keşan Şehiriçi Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Koop.’un ‘Ücret tarifelerine zam talebi’,S.S.129 No.lu Paşayiğit Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Koop.’un ‘Ücret tarifelerine zam talebi’ ve S.S.99 No.lu Öz İzzetiye Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Koop.’un ‘Ücret tarifelerine zam talebi’ konulu dilekçeleri görüşüldü. Bahse konu 3 dilekçenin de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edildi.
Toplantıda Keşan Belediyesi’nin 2023 yılı kesin hesapları da meclis tarafından görüşülerek karara bağlandı.
Bu maddelerin ardından gündem dışı maddelerin görüşülmesine geçildi. Dallık Şenlikleri’nin tarihi görüşüldü. 2024 yılı için anneler gününe denk gelen 12 Mayıs 2024 tarihinde ve Kılıçköy Korusu’nda düzenlenmesi hususu meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.
Gündem dışı olarak gelen Türkiye Belediyeler Birliği’ne (TBB) Belediye Başkanı doğal üye olmak üzere, 1 (bir) asil ve 1 (bir) yedek üye seçiminin Meclis tarafından görüşüldü. Yapılan oylamada Mehmet Meriç asil ve Hüseyin Yavaş ise yedek üye olarak oy çokluğu ile seçildi.
Toplantının diğer maddesinde mülkiyeti ve kullanım hakkı Keşan Belediyesi’ne ait olan Cumhuriyet Meydanı ve Keşan Kent Müzesi’nde yer alan taşınmazların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu çerçevesinde 10 yıla kadar kiralama ihalesine çıkartılması yetkisinin Belediye Encümenine verilmesi hususunun Meclis tarafından görüşüldü. İlgili madde, içinde yer alan 6 madde ile oy çokluğu ile kabul edildi.
Maddelerinin görüşülmesinin ardından bir sonraki meclisin 6 Haziran Perşembe gününe karar verildi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ