DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2153906-0,10%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

400 okunma

‘Öğretmenler Günümüz kutlu olsun!’

Tüm Öğretmenler Sendikası Edirne İl Temsilciliği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliğini kabul etmesinin 95. yıldönümünde tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı…

ABONE OL
23 Kasım 2023 18:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Öğretmenler Sendikası (TÖS) Edirne İl Temsilciliği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul etmesinin 95. yıldönümünde tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.
TÖS Edirne İl Temsilciliği’nce yayımlanan mesajda şunlara yer verildi:
“1 Kasım 1928’de Harf Devriminin gerçekleşmesinden hemen sonra yeni Türk Alfabesinin Millet Mektepleri ile Milletimize öğretilmesi çalışmaları başlandı. 24 Kasım 1928, Ulusumuzun kurtarıcısı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gündür. Kutlu olsun.
Atatürk, eğitimde rasyonel düşünceyi, eğitimin kişiye uygulamada sağlayacağı yararları göz önüne sererken, bilimin tek yol gösterici olması gereği üzerinde durmuş, bu yöntemle özgür düşünceye sahip, yaratıcı, barışçıl, üretici demokrat insanların yetiştirilebileceği görüşündedir ki; bu amaç ve yöntem bilgi toplumuna ulaşmanın en kısa, en sağlıklı yoludur. Mustafa Kemal Atatürk’e göre; bunu sağlamak için, öncelikle bilmezliğin ortadan kaldırılması, halka okuma-yazmanın yanı sıra ulusunu, yurdunu, dünyasını tanıtacak kadar tarihi, coğrafi ve ahlaki bilgiler verilmesi ve matematik esaslarının öğretilmesi gerekmektedir. Atatürk, ‘bir ulusun gerçek kurtuluşunun eğitim işlerinde başarılı olmakla’, olabileceğini savunmuş ve ‘eğitim programlarının toplumsal yaşantımızın gerçeklerine ve yaşadığımız çağın gereklerine bağlı olması’ konusu üzerinde durmuştur.
Laik, bilimsel, karma yani çağdaş eğitim, Atatürk Devrimi’nin en önemli dayanağıdır. Eğitimin, laik ve bilimsel olması yaşamsal değerdedir. Büyük Atatürk, ‘Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ derken işaret ettiği husus budur.
Emperyalizme karşı verilen kurtuluş savaşının en buhranlı dönemlerinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi çalıştırılmıştır, açık tutulmuştur. Ayrıca, öğretmenlerle toplantılar da gerçekleştirilmiştir. Bir yandan kurtuluş savaşı sürerken diğer yandan ulusal gelecek için öğretmenlerle bir araya gelinmiştir. Atatürk Devrimi ile oluşturulan bakanlıklardan ikisinin başına “milli” ifadesi konulmuştur. Milli Eğitim ve Milli Savunma. Atatürk, eğitimi bir milli savunma meselesi olarak görmektedir. ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.’
Osmanlı’nın yıkılışını ve sona erişini eğitim sistemindeki yanlışlar ve gericilik hızlandırmıştır. Birbirini anlamayan bilimden ve çağdaşlıktan kopuk eğitim sistemi nedeniyle bir imparatorluk batmıştır.
Bugün, Cumhuriyet düşmanı zihniyet eliyle laik, bilimsel ve karma eğitim çökertilmiştir. Laik ve bilimsel eğitimden yana tavır alan öğretmenlerimiz siyasi baskılara ve hukuk dışı uygulamalara maruz kalmaktadır. Maddi ve manevi sıkıntılar içinde mücadele veren eğitim emekçisi öğretmenlerimize borcumuz vardır.
Dünya tarihinde, hiç bir liderin kara tahta başına geçerek, milletini aydınlatmak için çaba harcadığını göremeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir istisnadır. Böyle bir Liderin yolunda yürüyor olmanın gururunu yaşıyoruz.
TÖS olarak, Ulusumuzun kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliğini kabul etmesinin 95. yıldönümünde tüm Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü içtenlikle kutluyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ