DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049355-1,30%
Edirne
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

177 okunma

Bulgar plakalı araçta göçmen

Lalapaşa ilçesi Hacıdanişment köyünde yasa dışı yollardan Bulgaristan'a geçmek isteyen 8 Suriyeli, kendilerini bölgeye Bulgar plakalı bir araçla getiren organizatör ile birlikte jandarma ekiplerince yakalanarak, Edirne İl Göç İdaresi'ne teslim edildi…

ABONE OL
27 Mart 2024 17:45
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Lalapaşa ilçesi Hacıdanişment köyünde yasa dışı yollardan Bulgaristan’a geçmek isteyen 8 Suriyeli, kendilerini bölgeye Bulgar plakalı bir araçla getiren organizatör ile birlikte jandarma ekiplerince yakalanarak, Edirne İl Göç İdaresi’ne teslim edildi.Organizatörün üzerinde uyuşturucu da bulunurken, merkezde de bir başka kişide uyuşturucu ele geçirildi.
Edirne Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada iki olayla ilgilişu bilgilere yer verildi:
8 DÜZENSİZ GÖÇMEN
“Edirne İl Jandarma Komutanlığınca sorumluluk bölgesinde “Göçmen Kaçakçılığı” ile mücadele kapsamında; göçmen şahısların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatör şahısların bağlantılarını ortaya çıkartmak ve faillerini yakalayarak adli mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir.
Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından devam eden faaliyetler kapsamında,Lalapaşa ilçesi Hacıdanişment köyü mevkii sınırları içerisinde komando unsurlarınca icra edilen devriye faaliyeti esnasında yurt dışına kaçmaya çalıştığı tespit edilen 8 Suriye uyruklu düzensiz göçmen şahıs, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullandıkları 1 araç ile birlikte yakalanmıştır. organizatör şahsın yapılan üst aramasında 2 gr.kubar esrar ele geçirilerek, hakkında adli tahkikat yapılmıştır. Yakalanan göçmen şahıslar ise ülkelerine iade edilmek üzere Edirne İl Göç İdaresi’ne teslim edilmiştir.
Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması amacıyla çalışmalarımız gece gündüz demeden aralıksız olarak,yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde devam edecektir.
UYUŞTURUCU
Edirne İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgesi içerisinde özellikle maddi ve manevi kayıplara neden olan ve akabinde değişik suç olaylarının çıkış noktasını teşkil edebilen Kaçakçılık olaylarının engellenmesine yönelik çalışmalara ara vermeden devam edilmektedir.
Bu kapsamda Edirne İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü unsurlarınca icra edilen faaliyette; şüpheli bir şahsa ait bir pakette yapılan arama da 1,5 gr metamfetamin ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirilerek el konulmuş olup,olay ile ilgili olarak şüpheli 1 şahıs hakkında adli tahkikat yapılmıştır.
Kaçakçılık ile mücadeleye yönelik faaliyetlere, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde aralıksız olarak devam edecektir.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ