DOLAR 32,2511 -0.04%
EURO 34,6921 -0.1%
ALTIN 2.402,370,10
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2018112-1,35%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

145 okunma

‘Cumhuriyetin Kadınları Atatürk’ün İzinde’

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Edirne Şubesi, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri proje kapsamında önce Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi ziyaret ederek komşu ülke Yunanistan'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi…

ABONE OL
26 Nisan 2024 17:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Edirne Şubesi, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri “Cumhuriyetin Kadınları Atatürk’ün İzinde” başlıklı bir proje kapsamında önce Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evi ziyaret ederek komşu ülke Yunanistan’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Proje Koordinatörü Vildan Yazıcı, konuya ilişkin açıklamasında, şunları söyledi:


“Cumhuriyetin 100.yılına iz bırakmak amacıyla, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Edirne Şubesi olarak bizler, Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) ile ortak ‘Cumhuriyetin Kadınları Atatürk’ün İzinde’ başlıklı bir proje başlattık.


Amacı; “Ulu Önderimizin başlatmış olduğu reform hareketiyle biz kadınlar, O’na kazanılmış haklarımız için bir minnet duygusu taşıdığımızın bilincindeyiz. Bu sebeple Cumhuriyetimizin 100. Yılı bitmeden Atatürk’ü anlamak ve bu konudaki farkındalığımızı artırmak” olan projemizi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları çerçevesinde 3 Mart 2024 Pazar günü, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediğimiz bir toplantı ile basına ve halka tanıttık.


23 Nisan 2024 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Cumhuriyete giden yolun önemli adımlarının atılmasını sağlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104.yıldönümünde projemizin ilk ayağını gerçekleştirmek amacıyla, Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu yer olan Selanik’e gitmek üzere 20 Nisan 2024 tarihinde TÜKD Genel Başkanı Meral Güler , Ankara Şube Üyesi Feza Yalçıner, Proje Koordinatörü Vildan Yazıcı, Tükd Edirne Şubesi Başkanı Nadire Özbaşaran, EFOD Başkanı Serdar İyiiz, üyelerimiz ve misafirlerimiz den oluşan kalabalık bir grupla Edirne’den yola çıktık.


Selanik’te önce Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ettik. Annesi Zübeyde Hanımı andık ve Zübeyde Hanımla ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Zübeyde Hanım’ın güçlü ve mücadeleci yönünden bahsedildi.
İkinci gün, 21 Nisan 2024’te Selanik Türk Konsolosluğu’nu ziyaret ederek, konsolosluk tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine katıldık. Büyükelçimiz Serkan Gedik ile görüşüp, çocukların bayram coşkusuna tanık olduk.


Dönüş yolumuzda, 1928’te kurulan Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret ettik. Gümülcine Kadınlar Platformu’nun kurucularından olan Diş Hekimi Ayşe Galip Hanımefendi ile kısa bir sohbetten sonra yurda dönmek üzere yola çıktık.
Böylece projemizin ilk ayağını başarı ile tamamlamış olduk.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ