DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2149800-0,41%
Edirne
15°

KAPALI

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

137 okunma

ZULÜM

ABONE OL
12 Şubat 2024 15:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Konumuz neden mi “ZULÜM” dostlar?..
Çünkü Kuran’ı Kerim de onlarca ayette geçen bir uyarıdır. Bu hayati önemi olan konuda insanlığın çoğunlukla anlayıp, uygulamadıkları bir emir olduğu için, bu günkü konumuz “ZULÜM!..”
İnsanların çoğunun ömürleri, kendilerine ve çevrelerine “ZULÜM” ler ede ede geçip heder oluyor da farkında bile değiller mi yoksa?!..
Bize en yakın, en göz önünde ki örneklerle açıklamaya çalışalım:
Çoğunun evlerine, bahçelerine almayıp sokaklara kovdukları köpekler, kediler, İNSANLARIN KENDİ KENDİLERİNE YAPTIKLARI “ZULÜM,” değil midir?..
Allah, üstün yeteneklere sahip kılıp, insanların evlerine, kucaklarına bahşettiği, o muhteşem kediler, köpekler Allah’ın insanlara fayda için yaratıp verdiği canlı ayetleridir. Sen bu müthiş yeteneklere sahip kılınmış, ayetten muhteşem faydaları alma, kov sokağa, açlığa susuzluğa terk et!..
Bu kendine de, çocuklarına da, O MASUM, MUHTEŞEM CANLARA DA “ZULÜM!..” değil midir?..
Ağaca, sadece, “ODUN” gözüyle, hayvana nişan tahtası veya sadece, “ET” gözüyle, sokak masumlarına “PİS” gözüyle, dünyaya “PARA” gözüyle, vs… bakan insan kırıntıları, bir ömür boyu kendilerine de çevrelerine de “ZULÜM” ettiklerinin farkına varmak çok kolayken neden en zor işlerden biri olmuş?..
“Bunu da Allah yarattı, en sevdiği eseri olan BANA VE AİLEMİN-HANEMİN MUHTAÇIĞINA bahşetti!..”
BİLİNCİ için onca ispat varken hem de!.. Kendi kendilerine ve cümle yaratılanlara, “Yaratan’dan ötürü” SAYGI, SEVGİ ile kucaklama şuurunun yaygınlaşması dileğimle!..

Bazıları, kendi kendilerine ve cümle yaratılanlara yaptıkları “ZULÜM” lerin farkına varsalar da, ortalığı güzellikler doldursa ne iyi olur!…

Kuran’ı Kerim. Sure 10/ayet 44:
Allah insanlara hiç zulmetmez, fakat insanlar kendilerine zulmediyorlar.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ