DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22381022,01%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

177 okunma

Suriye’de Son Durum

ABONE OL
15 Aralık 2023 12:06
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lafı baştan söyleyeyim Suriye’deki son durum 2016’daki ilk durumdur. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırlarının dışında başlayan güvenliğinin sınırlarının dışında koruma kararının nihayet aldığı dönemdir. Bu şartlarda Suriye’nin kuzeyinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ)’nün uzantısının ABD ve Rusya Federasyonu desteği ile oluşturmaya çalıştığı yapının önüne geçilebilmiştir.

Suriye meselesi hakkında 2013’ten beri ifade ettiğim şey; Esad’ın, bir dönüşüm hükümeti neticesinde gideceğidir. Bir anayasa yapım süreci Suriye konusunda askıda duruyor şu anda… Ancak anayasa meselesi eninde sonunda gündeme gelmek zorunda kalacak. Zira Esad hükümetinin zevahiri kurtarma stratejisi ile süreci zamana yayarak yok saydırma çabası bir gün nihayete ermek zorunda kalacak.

Bu şartlar altında masada olmak zorunda olan, bakınız çıkarları olan değil, masada olmak zorunda olan tek devlet ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti’dir. Suriye’nin kuzeyinde BM 51 uyarınca gerçekleştirdiğimiz faaliyetler olmazsa böyle bir imkan ve kabiliyete sahip olmamız mümkün olmayacaktır.

Bu cümlelerden olarak vatandaşımızın Suriye meselesi hususuna geleceğimiz için bu minvalde bakması gerekmektedir. Umuyorum ki; kamuoyu da bu şekilde bilgilendirilir ve aydınlatılabilir. Aksi halde eline çubuğu kapanın, televizyon ekranındaki bir haritanın önüne geçip sözde maceralarını paylaştığı meseleler bir anlam ifade etmemektedir. Hem zaten hangimiz askerliğimiz sırasında helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştirmekte zorlanmadık ki? Gerçekçi bir yaklaşım rasyonel sonuçlar doğurur ki; devletler rasyonalite esasından hareket ederler. Haftaya görüşmek dileğiyle memleketimin güzel insanları…

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ