DOLAR 32,3857 -0.31%
EURO 34,7908 -0.09%
ALTIN 2.406,00-0,67
BIST 10.190,931,45%
BITCOIN 18664640,31%
Edirne
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

170 okunma

Sürgünden Başkanlık koltuğuna!..

ABONE OL
18 Nisan 2024 12:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bana göre; İYİ Parti’den Uzunköprü Belediye Başkanı seçilen Ediz Martin’in bugün o koltukta olmasında pay sahiplerinden birisi de onu Destek Hizmetleri Müdür Vekilliğinden alıp Kırcasalih Su Terfi Merkezi’nde görevlendiren selefi Özlem Becan’dır. Uzunköprü kamuoyunda geniş yankı bulan bu görevlendirme nedeniyle yaşadığı mağduriyet kendisini Başkanlık koltuğuna taşımıştır.

Fazla tanışıklığım yok ama sosyal medya üzerinden takip ettiğim ve gözlemlediğim kadarıyla oldukça sevilen, saygın ve efendi bir insan Ediz Martin.

Bunun üzerine, ‘sürgün’ olarak nitelendirilen görev mağduriyeti nedeniyle kendisine karşı kamuoyunda oluşan sempati ve Özlem Becan’ın yeniden aday gösterilmesine tepkili CHP’lilerin de desteği eklenince, genç yaşta girdiği bu seçimden ‘Başkan’ olarak çıkmıştır!

Rahmetli babası da Uzunköprü’de çok sevilen yakın dostlarımdan birisiydi.

Refik Martin, Uzunköprü Belediyesi Fen İşleri’nde çalışırken, ben de 1983 yılında tayinle Uzunköprü Kadastro Müdürlüğü’ne Fen Memuru olarak atanmıştım.

Mesleğimiz gereği sürekli olarak ortak çalışmalarımız oluyordu.

Refik, 1999 yerel seçimlerinde Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nden Uzunköprü Belediye Başkan Adayı olmuş fakat partisinin yeterli tabanı olmamasından dolayı kazanamamış olsa da, aldığı oy küçümsenecek bir boyutta değildi.

2009 yerel seçimlerinde ise CHP’den Belediye Meclis Üyesi seçilmiş, bu görevi yürütürken de vefat etmişti.

Nur içinde yatsın.

Arkadaşım Refik Martin’i bir kez daha rahmetle anarken, memur olarak görev yaptığı Uzunköprü Belediyesi’ne Başkan seçilen oğlu Ediz Martin kardeşimi de tebrik ediyor, bütün kalbimle çok başarılı olmasını ve Uzunköprü’de güzel işlere imza atmasını temenni ediyorum.

Dilerim hata yapmaz, değişmez ve uzun yıllar hizmet eder.

Üzerine aldığı bu onurlu görev, kendisi ve Uzunköprü için hayırlı olsun.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ