DOLAR 32,2563 -0.01%
EURO 34,6893 -0.09%
ALTIN 2.402,410,10
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN %
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

646 okunma

Enezliler çok şey istemiyor!

ABONE OL
5 Aralık 2023 08:02
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Önemli gördüğüm bu konuyu yıllar önce ben de köşemde yazmıştım aslında.

Fakat gerek Edirne Yenigün ve Hudut Gazeteleri ve gerekse Uzunköprü Gürses Gazetesi web sayfalarını yenilediklerinden ve yazar arşivlerini de taşımadıklarından dolayı o yazımı bulamadım maalesef.

Geçtiğimiz günlerde, Enez Avcılık ve Atıcılık Derneği Başkanı olan ve aynı zamanda Enez Birlik minibüslerinde de şoförlük yapan Yalçın Bitikli kardeşimin sosyal medyada da paylaştığı, Enezliler adına Valilik makamına verdiği dilekçede ki bir talebi görünce, bir kez daha köşeme taşımak istedim bu sorunu.

Bakın, Yalçın Bitikli kardeşimiz Enezliler adına nasıl bir talepte bulunmuş Valilik Makamından!

***

VALİLİK MAKAMINA EDİRNE…

İlçemiz ENEZ’DE yaklaşık 10 yıldan bugüne ENEZ BİRLİK OLARAK taşınan ve sabah 6 saatlerinde hareket edip 8.20 civarında EDİRNE OTOGARI’NA varan yolcularımız maddi manevi büyük zorluklar yaşamaktadır. Yolcularımızın büyük çoğunluğu ağır veya hafif randevu vesaire sorunlarla Edirne otogarına yasaklar nedeniyle indirilmektedir.

Enez Edirne arası yaklaşık 180 kilometre mesafededir. Mevsimsel olarak sıcakta, soğukta, siste, hem aracın ulaşımı gecikmekte hem de sağlık açısından taşınan yolcuları etkilemektedir. Edirne seferini yapan sabah 06.00 aracımıza tıp fakültesi ve devlet hastanelerine kadar izin verilip, biz Enez ve bölgesinde yaşayan vatandaşlar olarak yaşadığımız büyük sorunumuzun çözümü hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

ENEZ AVCILIK ve ATICILIK DERNEĞİ BAŞKANI- ENEZ BİRLİK ŞOFÖRÜ

YALÇIN BİTİKLİ 29/11/2023

***

Paylaşımı aynen böyleydi Başkanın.

Başka bazı ilçelerin Belediye araçlarını örnek göstermeden, sadece sabah saatlerinde Enez’den Edirne’ye tedavi için gelen yolcuları taşıyan tek bir araç için hastanelere kadar şehir merkezine giriş izni verilmesini istemiş o kadar!

Çok şey istenmiyor gördüğünüz gibi.

İnanıyorum ki; Sayın Valimiz, halk sağlığını da yakından ilgilendiren bu soruna bir çözüm bulacaktır.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ