DOLAR 32,2354 0.07%
EURO 35,0538 0.03%
ALTIN 2.501,430,06
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2133752-0,99%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

204 okunma

UZUN ÖMÜRLÜLERİN 10 ORTAK ÖZELLİĞİ VAR

ABONE OL
6 Aralık 2023 17:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NİCELERİ GELDİLER
NELER İSTEDİLER
SONUNDA DÜNYAYI
BIRAKIP GİTTİLER
SEN HİÇ GİTMEYECEK GİBİSİN DEĞİL Mİ ?
O GİDENLER DE !
HEPSİ SENİN GİBİYDİLER….

                 ÖMER HAYYAM 

Hepimiz hergün binlerce çaba içinde geçiririz günümüzü. Bütün bu çabalarımız yaşam kalitemizi arttırmak, daha güzel daha kaliteli yaşamak içindir. Kimimiz bunu bir araba sahibi olarak daha güzel bir yaşantım olur diye algılar. Kimimiz deniz kenarında bir yazlıkta haylazlık yapsam daha iyi olurum diye düşünür. Kimimiz şu güzel bana varsa dünyam değişir diye düşünür. Ama bir de iyi yaşarken uzun yaşamalıyız diye düşünürüz. Ne kadar acı çeksekte doyamayız bu dünyaya, doyamayız yaşamaya. Dünyada bir gün öleceğini bilipte yaşayan tek varlık insandır. Ne kadar acı çeksekte, ne kadar isyan etsekte, uzun yaşama isteğimiz hiç bitmez içimizde. Bunu içinde bitirenler zaten tükenmiş, ölmüş demektir. İntiharlar, tükenmişliğin dışa vurumudur. Ve en güzel tarafımız dünya intihar sıralamasında Türk insanı en son sıralarda. Belki hayret edeceksiniz ama yaşam kaliteleri en yüksek olan, kişi başına en çok gelire sahip ülkelerde intihar oranları en yüksek ülkeler ve insan zengin olmasak mı diye içinden geçiriyor ister istemez.
Konumuz uzun ömürlülerin ortak yanları ve biz bunları kendimize distur edinelim, intihar onlara kalsın.
Gezegenimizin bazı bölgelerinde beklenenden daha uzun ömürlü insanların yaşadığı doğrudur. Üstelik bu bölgelerde yeterli ekonomik zenginliğin olmadığı, o bölgelerin alt yapılarının mükemmel alt yapı oluşturmadığı , modern sağlık hizmetlerinin yeteri kadar gelişmediği, hatta hijyenik organizasyonların bile düşünüldüğü kadar güçlü yapılanmadığı da biliniyor. Peki bu çok özel bölgeler de yaşayan insanlar neden Newyorklu, Londralı, Parisli, İstanbullu, Tokyolu, imkanları güçlü insanlardan daha uzun ömürlüler? Uzun yaşam araştırmacıları gezegenimizin bu özel bölgelerinde yaptıkları araştırmalarda bakın hangi ortak özellikleri bulmuşlar.
1-Her zaman hayatlarına anlam katan bir amaçları var.
2-Mümkün olan her koşulda neşeli ,keyifli, coşkulular. Hayatla, birbirleriyle ve kendileriyle dalga geçmeyi başarıyorlar.
3-Umutlu olmak ,olup bitenlereve geleceğe olumlu bakmak vazgeçilmez seçimleri.
4-Kahvaltı yapmadan güne başlamıyor, genelde günde iki öğün besleniyor, az yiyor, sofralarını aileleriyle paylaşıyorlar.
5-İnançlı manevi yanları güçlü insanlar. Şükretmeyi, yetinmeyi ,bu da geçer demeyi biliyorlar.
6-Arkadaşlık ve dostluk vazgeçilmez tutkuları.Arkadaşlarına en az ailesi kadar önem veriyorlar.
7-Daima yapacak bir işlerinin olması ,sürekli yeni bir hedefe odaklanmak ama o hedefi tutku haline getirmemek ortak özellikleri.
8-Dinlenmeye ve eğlenmeye zaman ayırıyorlar .Günün en az birkaç saatini dinlenerek ve eğlenerek geçiriyorlar.
9-Dünün geçmiş ,yarının bilinmeyen olduğunu düşünerek bu günü, bu anı , şimdiyi yaşıyorlar.
10-Dua ve şükretmeyi en etkili detoks ilacı sayıyorlar.
Şimdi baktım da sıradan bir insanın yapamayacağı başaramayacağı bir madde, erişemeyeceği bir imkansızlık yok. Bu listenin içinde ve göz gezdirdiğim maddelerden bir çoğunu günlük hayatımda yaptığım şeyler olduğunu gördüm, morallendim, ne mutlu bana dedim kendi kendime. Bazen, konuların dışına çıkmak iyi geliyor insana .

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ