DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2142975-0,75%
Edirne
20°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

181 okunma

Enez’de adaylara önerim!

ABONE OL
4 Ocak 2024 15:29
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatırlarsanız; 7-9 Eylül 2023 tarihleri arasında Enez’de bir sempozyum gerçekleştirilmişti. Trakya Üniversitesi (İpsala Meslek Yüksek Okulu), Enez Kaymakamlığı ve Enez Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen Enez Sempozyumu’nda bendenizde bir bildiri sunmuştum.
“Antik Kent Enez; Unutulmuş Değerler ve Turizm Potansiyeli” başlıklı bildiride az da olsa Enez’in gelişmesine dair katkı sunmaya çalışmıştım.
Bir hafta, 10 gün kadar önce de sempozyumda yapılan bütün sunumlar İpsala Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlilerinden Halûk Kayıcı ve Emin Ünsal’ın editörlüğünde Trakya Üniversitesi tarafından bir kitapta toplandı.
‘Enez Kitabı’ adı verilen ve birbirinden değerli akademisyenlerin, bilim insanlarının Enez’e dair çok önemli görüşlerinin yer aldığı bu kitabı Enez’e hizmet etmeye talip olan herkesin baş ucunda bulundurmasını tavsiye ediyorum.
Hiç vakit kaybetmeden bu kitabı temin ederek okumalılar bence.
Okumalılar ki, Belediye Başkanlığı ya da diğer makamlara geldiklerinde Enez için nelerin yapılması gerektiğini bilerek koltuklara otursunlar.
Hatta, ne kadar önemli ve güzel bir coğrafyaya hizmet edeceklerinin farkına varsınlar!
Ben naçizane kendi sunumumdan kısa bir bölümü normal makale formatında paylaşmak istedim bugün.
Dilerim; bütün bildiriler dikkatlice okunur ve bu güzel ilçenin hak ettiği yere gelmesi için ne gerekiyorsa yapılır.


Enez’in turizm potansiyelini tam anlamıyla değerlendirebilmek için bazı adımların atılması gerekmektedir. İlk olarak, İpsala sınır kapısının yabancı turistler için etkili bir şekilde tanıtılması ve buradan Enez’e kolay erişim imkanının sağlanması oldukça önemli bir adım olacaktır. Sınır kapısından giriş yapan turistlerin çok yakın bir beldede mükemmel bir tatil yapabileceklerinin bilincinde olmaları ve buradan Enez’e rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmeleri, turist akışını önemli oranda artıracaktır.
Enez, turistik potansiyelini tam olarak kullanamamasının yanı sıra, yapılaşma ve bazı çevre sorunlarıyla da karşı karşıyadır. İmar planlarına uyum, çevre koruma önlemleri ve yolların tozdan topraktan arındırılması, sürdürülebilir turizm açısından büyük önem taşımaktadır.
Enez’in turistik altyapısının ve hizmet sektörünün geliştirilmesi, çevre temizliğine daha fazla önem verilmesi, turizmin uzun vadeli sürdürülebilirliği açısından da kritik bir rol oynamaktadır.
Enez’in turistik cazibesi arttıkça, hızlı ve projelere aykırı bir şekilde artabilecek olan yapılaşma, tehlikeli bir dengelemeye, doğal güzelliklerin ve tarihi dokunun zarar görmesine neden olabilir. Bu nedenle, yapılaşma politikaları sıkı bir şekilde denetlenmeli ve çevreyle uyumlu bir şekilde düzenlenmelidir. Enez, turistik altyapısını geliştirirken, çevresel dengeyi korumayı da hedeflemelidir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ