DOLAR 32,2506 -0.03%
EURO 34,6808 -0.12%
ALTIN 2.400,250,01
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2014659-1,49%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

178 okunma

2014 ten 2024 e…

ABONE OL
25 Ocak 2024 14:18
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Henüz bütün siyasi partilerin adayları tam olarak belli olmadığı için siyasete dair yeni bir şeyler yazmak istemedim bugün.
Bu nedenle 30 Aralık 2014 yerel seçimleri öncesinde 2013 yılı Ekim ayında kaleme aldığım “Sağanak gibi başvuru!” başlıklı yazımı paylaşmak istedim bir kez daha.
Okuyun, hatırlayın ve bugünle karşılaştırın bakalım.


Ak Parti’de aday adaylığının son günü 1 Kasım olarak açıklanınca, af buyurun sağanak gibi müracaat oldu geçen hafta!
Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde birçok sürpriz isim Belediye Başkanlıklarına, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeliklerine başvuru yaptılar.
Fakat, Genel Merkezle yakın istişare içinde olanlar, diğer bir ifade ile, Belediye Başkanlığı için müracaatların 1 Aralık’a uzatılacağından bir şekilde haberdar olanlar sahaya inmediler henüz daha.
Daha birçok ismin daha müracaat etmeleri bekleniyor anlayacağınız.
Hiç şüphesiz, en ilginç başvurular Enez’de olurken, ilginç ve sürpriz bir görüntü de Edirne’de yansıdı fotoğraf karelerine.
Enez’de CHP’nin iki eski Belediye Başkanı Abdullah Bostancı ve Mustafa Sünnetçi’de AK Parti’den Belediye Başkanlığına aday adaylıklarını açıkladılar.
Edirne Merkez’de ise, DSP kökenli AK Partili Okan Akar ile Şemsettin Emir Edirne Belediye Başkanlığı için aday adaylıklarını açıkladılar birer gün arayla.
Tabii ki bunlar beklenen isimlerdi.
Ne var ki; Okan Akar’ın adaylık açıklamasına yine kendisi gibi DSP İl Başkanlığı yapmış olan Tuncay Savaş ile ANAP’ın İl Başkanlarından Recep Civan’ın katılmaları oldukça dikkat çekti ve farklı yorumlara yol açtı doğal olarak.
Kim ne derse desin, bu isimlerin parti binası içinde bulunmaları, hatta Okan Akar’la birlikte bizzat kameralara poz vermeleri AK Parti adına bir kazançtı elbette.
Ve bu fotoğraflar, “ANAP’ın 4 eğilim ruhu yeniden mi hayat buluyor?” sorusunu akıllara getirdi bir bakıma.
Bir iki gün kadar önce de Uzunköprü’de Doğru Yol’dan Belediye Başkanlığı yapmış olan Ercan Çobanoğlu bu defa da AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adaylığına müracaat etmişti.
Oysa ki; Necdet Budak CHP’den AK Parti’ye geçtiğinde ne fırtınalar kopmuştu bildiğiniz gibi.
Diğer bir örnek; Sosyal Demokrat kökenli olan benim ağabeyim de bu partiden Belediye Meclis Üyesi olduğunda da yine aynı şekilde türlü eleştirilere maruz kalmıştı.
Şimdi görüyoruz ki; bu eleştirileri yapanlar kendileri bile bu partiden Belediye Başkanlıklarına, Meclis Üyeliklerine hatta Milletvekilliklerine bile müracaatta bulunuyorlar.
Peki ne değişti?

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ