DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22362592,33%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

168 okunma

Üretici de, tüketici de zorda

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, fırsatçılarla ile ekmeğini kazanma mücadelesi verenleri birbirinden ayırmak gerektiğini belirterek, “Örneğin, yetiştirdiği mahsulünün para etmemesi üzerine o mahsulü bekleten çiftçimizi stokçu ve fırsatçı olarak mı niteleyeceğiz?”diye sordu…

ABONE OL
17 Mayıs 2024 09:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, fırsatçılarla ile ekmeğini kazanma mücadelesi verenleri birbirinden ayırmak gerektiğini belirterek, “Örneğin, yetiştirdiği mahsulünün para etmemesi üzerine o mahsulü bekleten çiftçimizi stokçu ve fırsatçı olarak mı niteleyeceğiz?”diye sordu.
Milletvekili Akalın, partisinin grubu adına Meclis Genel Kurulu’ndaki konuşmasında enflasyonist ortamda fiyatların sürekli artmasının hem üreticileri hem de tüketicileri zor durumda bıraktığını belirterek şunları söyledi:
“Sattığı ürünü aynı maliyetlerle üretemeyen üreticilerimiz ve satın aldığı ürünü birkaç gün arayla aynı fiyattan satın alamayan vatandaşlarımızın yaşadıkları mağduriyet hepimizin malûmudur.
Elbette fahiş fiyat artışları ve stokçuluk gibi uygulamaların tüketicilere zarar verdiği ve ekonomimizi olumsuz etkilediği bir gerçektir.
Bu tür fırsatçılara aman verilmemeli ve gerekli mücadele kararlılıkla yapılmalıdır. Ancak, cezaları artırmanın tek başına bu sorunları çözmeye yetmeyeceğini de net bir şekilde görmek gerekir.
Sorunların sebeplerini anlamadığımız ve kökenine inmediğimiz sürece, yalnızca geçici çözümler üretebiliriz.
Ayrıca, fırsatçılarla ile ekmeğini kazanma mücadelesi verenleri birbirinden ayırmak gerekmektedir. Örneğin, yetiştirdiği mahsulünün para etmemesi üzerine o mahsulü bekleten çiftçimizi stokçu ve fırsatçı olarak mı niteleyeceğiz?
Yoksa, ekmeğini kazanmak isteyen ve ailesini geçindirmeye çalışan insanlar olarak mı? Bu ayrımın doğru bir şekilde yapılması büyük önem arz etmektedir.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ