DOLAR 32,2590 0%
EURO 34,7111 -0.03%
ALTIN 2.404,040,17
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN %
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

4140 okunma

Bacıoğlu yarışta ‘ben de varım’ dedi

Edirne'de uzun yıllardır öğretmenlik yapan, turizmci, STK ve çevre platformları yöneticisi Bülent Bacıoğlu, CHP'den Edirne Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu partililer ve dostlarıyla paylaşarak desteklerini istedi... Bacıoğlu partideki aday adaylığı açıklamasında, Edirne'yi Balkanlar'ın ve tüm Türkiye'nin parmakla gösterdiği, gelip ziyaret etmek istediği, huzurlu bir kent haline getirmek için elinden geleni yapmak istediğini belirtti...

ABONE OL
6 Aralık 2023 15:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Edirne’de uzun yıllardır öğretmenlik yapan, turizmci, STK ve çevre platformları yöneticisi Bülent Bacıoğlu, CHP’den Edirne Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu partililer ve dostlarıyla paylaşarak desteklerini istedi.

Öğretmen, Eğitim Yönetimi Uzmanı, Antrenör, Sporcu, Proje Yöneticisi, STK, Spor Kulübü ve Çevre Platformları Yöneticisi ve Turizmci gibi unvanlarıyla Edirne’ye yıllardır hizmet eden Bülent Bacıoğlu, CHP’den Edirne Belediye Başkanlığı aday adaylığına başvuru yapmasının ardından, partide basın toplantısı düzenledi. Bacıoğlu’nu toplantıda partililer ve dostları yalnız bırakmadı. CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı’nın da katıldığı basın toplantısında konuşan Bacıoğlu, Edirne’yi Balkanlar’ın ve tüm Türkiye’nin parmakla gösterdiği, gelip ziyaret etmek istediği, huzurlu bir kent haline getirmek için elinden geleni yapmak istediğini belirtti.

‘YERELDEKİ KAYGILARI İYİ BİLİYORUZ’

Toplantıda aday adayı olmasının sebeplerini sıralayan Bacıoğlu, “Yerelde sokakta, mahallede yapmamız gerekenlerin bir çoğunun yapılmadığını, Edirne’mizin kaynaklarının, potansiyelinin iyi kullanılmadığını ve bunun halka refah olarak dönüştürülemediğini gördük. Bu bizi çok üzüyor. Bugün okula giden çocuklarımızın bir kısmı aç gidiyor, öğretmenler, ‘öğrenci karnını doyurdu mu, doyurmadı mı?’ şeklinde kaygı duyuyor. Trafikte, nehir kenarında, çöple boğuşan bir çok vatandaşımız var. Sokak hayvanlarının daha huzurlu yaşamasını isteyen bir çok arkadaşımız var. Şehrimizin gerçek bir Avrupa şehri, gerçek bir gelişmiş ülke şehri gibi yönetilmesini arzu eden kaygılarınızı çok iyi biliyoruz. Biz bu kaygıları yerelde halledersek, sokağımızda, mahallemizde çözüme ulaştırırsak, inanıyoruz ki Edirne’den Kars’a bir umut ışığı olacağız. Örnek bir yerel yönetim modeli ortaya çıkacak ve örnek bir yerel yönetim Balkanlar’dan, Türkiye’nin her tarafına bir enerji, bir ışık saçacaktır ve 5 yıl sonra o arzu ettiğimiz değişimi hep beraber göreceğiz” dedi.

‘ADAY ADAYI OLMAK BİR SORUMLULUKTU’

Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercih etmesinin nedenine de değinen Bacıoğlu, “Neden Cumhuriyet Halk Partisi’ni tercin ettim? Biliyorsunuz devlet memuru olmamdan sebep yasal olarak ki buna çok karşıyım, siyasi partiye üye olamadım. Yaklaşık 2 aydan beri Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyesiyim. Bu benim için gurur verici bir şey. En çok da son günlerde, aday adaylığım açıklandıktan sonra bana gelen motivasyon mektupları, mesajlar, telefonlar, yurt içinden, yurt dışından destek mesajları beni çok gururlandırdı, onurlandırdı. Bu inancı ve güveni asla ve asla boşa çıkarmayacağım. Benim gibi fikri hür, vicdanı hür bireylere en iyi kucak açabilecek parti Cumhuriyet Halk Partisi’ydi, onun için buraya geldim. Beni lütfen partiye yeni gelmiş gibi görmesinler. Çocuklarımla, ailemle artık bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nde emek vereceğim. Bazılarına göre aday adaylığı başvurum cesurca bir şey, bence bir sorumluluktu, bunu yerine getirmiş oldum” diye konuştu.

‘ŞEHRİN POTANSİYELİ İYİ YÖNETİLMİYOR’

Proje konusunda, yıllarca birikmiş tecrübesi olduğunun altını çizen Bacıoğlu, “100’e yakın proje başvurusu olan, bunlara yönelik analitik çözümler üreten, hayata geçiren bir insanım. Hangi projeleriniz var? sorusuna cevabım çoktur ama bunları şu anda hepsini anlatma şansım yok. Nisan’a kadar süremiz var, bunların hepsini tek tek mahalle mahalle gezerek anlatacağız. Her sokağın, her mahallenin, her yolun bir çözümü olacağını, en azından sorunları en aza indirebileceğimiz çözümlerimiz olduğunu biliyorum. Yaklaşık 32 proje yürüttüm AB finansmanı ile beraber. Edirne Doğa Sporları Kulübü’nde, Ergene Platformu’nda çok uzun seneler çalıştım. O dönem CHP Edirne milletvekilleri beni çok aradılar. Neden CHP sorusunun cevaplarından birisi de bu. 3 yıl boyunca gönüllü olarak Ergene boylarında, Ergene kirliliğiyle ilgili mücadele verdim. Halkımızın bu sorununa, bu zehirle baş başa bırakılmasını protesto ettik. Şehrimizdeki sorunlarla ilgili çözüm önerilerimizi bütün toplantılarda deklare ettik. Ama gelin görün ki şehrimizde halen tarımsal, turizm, sınır ve ticaret potansiyeli gerçekten çok iyi yönetilmiyor” ifadelerini kullandı. 

‘EDİRNE’Yİ PARMAKLA GÖSTERİLECEK BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMEK İSTİYORUM’

Edirne’yi parmakla gösterilecek bir kent yapmak istediğini de dile getiren Bacıoğlu, “Bu anlamda ben kişisel olarak bir mücadele içerisinde değilim şu anda. Üzerime düşen sorumluluğu yerine getiriyorum. 20 yıldır yaptığımız emeklerimizin karşılığı olarak, sizlerin de gözlerinizdeki ışığa cevap vermek istiyorum ve şehrimizi gerçekten Balkanlar’ın ve tüm Türkiye’nin parmakla gösterdiği ve gelip ziyaret etmek istediği, huzurlu bir kent haline getirmek için elimden geleni yapıp çaba göstereceğime inanabilirsiniz” şeklinde konuştu.

BÜLENT BACIOĞLU KİMDİR? 

1972 yılında Trabzon’un Araklı ilçesinde doğdu. Uzun yıllardır Edirne’nin Küplü, Havsa ve şehir merkezindeki 15 farklı okulunda kadrolu ve görevlendirme öğretmen olarak çalıştı. Ankara Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Teftişi, Planlama Ekonomisi lisans, Trakya Üniversitesi Eğitim Yönetimi Teftişi, Planlama Ekonomisi yüksek lisans alanlarında eğitimini tamamladı. Çalıştığı okullarda, sivil toplum örgütleri ve spor kulüplerinde 100’e yakın Avrupa Birliği ve diğer fonlara projeler hazırlayan ekip arkadaşlarına liderlik etti, yönetti. Yatırım projeleri de dahil 32 projeyi hayata geçirerek, yüzlerce genç Edirneli ve her yaştan Trakyalı vatandaşı projelere dahil etti. “Ergene Platformu” ve “Ergene Hayata Dönsün” eylemleri başta olmak üzere birçok çevre, kültürel miras, tarihi alanlar, turizmin geliştirilmesi yönündeki kampanya ve eylemlerde aktif çalıştı ve bu konularda basına çözüm odaklı demeçler verdi. Aktif bir sporcu, spor yöneticisi ve antrenör olarak yüzlerce sportif organizasyonun içinde Edirne adına yer aldı. Proje, stratejik planlama, psikoloji, doğa danışmanlığı vb. alanlarda 50’ye yakını MEB, diğerleri de özel olmak üzere hizmet içi eğitim ve kursa, seminere dahil oldu. Yüze yakın uluslararası toplantı, çalıştay ve proje yönetim buluşmasında Edirne’deki organizasyonları temsilen katıldı ve Avrupa’da temsil etti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ