DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22343530,73%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

164 okunma

AK Parti Gazze’deki anneleri unutmadı

AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanlığı, yarın kutlanacak Anneler Günü öncesinde Gazze'de devam eden savaşta halen bölgede zorluklar içinde yaşayan annelerin sesi olmak için Saraçlar Caddesi'nde eylem gerçekleştirdi…

ABONE OL
10 Mayıs 2024 17:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanlığı, yarın kutlanacak Anneler Günü öncesinde Gazze’de devam eden savaşta halen bölgede zorluklar içinde yaşayan annelerin sesi olmak için Saraçlar Caddesi’nde eylem gerçekleştirdi.
İsrail, Gazze’de sürdürdüğü istilasında ölüm saçmaya devam ederken, AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanlığı ise yarın kutlanacak Anneler Günü’nde, bölgedeki anneleri unutmadı. Bölgedeki can kayıplarına ve zor durumda olan annelere dikkat çekmek için bir araya gelen partinin Edirne Kadın Kolları üyeleri Saraçlar Caddesi’nde pankart açarak eylem yaptı. Yapılan eyleme AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti Edirne İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, AK Parti Edirne İl Kadın Kolları Başkanı ve AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Nergis İnce ve partililer katıldı.


Eylemde konuşan AK Parti Edirne İl Kadın Kolları Başkanı Nergis İnce, yaklaşan Anneler Günü’nün annesini kaybedenlerin ağır imtihanı olduğun söyledi. İnce; “Pazar günü anneler günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. Anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı. Fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Bir kadın, bir anne olarak çok net ifade ediyorum: her can tek, her can biricik ve bir cana kıyan tüm insanlığa kıymış gibidir. Filistin Sağlık Bakanlığının 5 Mayıs’ta yaptığı açıklamaya göre; İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 34 bin 683 kişi öldü, 78 bin 18 kişi yaralandı. Çocuklar, annelerinin gözü önünde eriyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler ve pek çok uluslararası platformda haykırdığı gibi ‘savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır. Sivillerin hedef alındığı saldırıyı haklı gösterecek tek bir neden dahi olamaz.’ Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hanımefendi’nin çocuk ve kadınlar başta olmak üzere sivilleri korumak için yaptığı pek çok girişim tüm dünyaya örnek oluyor. Hamas’ın ateşkes masasına oturmayı kabul etmesi gelecek için bir umuttur. Ancak çağrıya rağmen özellikle Gazze ve Refah’ta artarak devam eden saldırılar İsrail’in niyetini ortaya koymuştur. Biz anneler olarak yine de İsrail’e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz” şeklinde konuştu.


İnce’nin konuşmasından sonra yapılan eylemi gören, Edirne Havsa ilçesi Osmanlı Köyü’nden Mehmet Kaya göz yaşları içinde, katılım sağlayan ve caddeden geçen herkese yardım çağrısında bulundu. Kaya; “Er geç kaybedecekler. Yüz binlerce şehit ateş altında. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Çok doluyuz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ