DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

159 okunma

Türkyılmaz: Saha gezileri anketlere yansıyacak

Edirne CHP Taban Hareketi'nin Belediye Başkan Aday Adayı Ergun Türkyılmaz, 66 gündür devam ettirdikleri saha gezilerinden memnun olduklarını, anketlerden birinci sırada çıkacağına inandıklarını söyledi...

ABONE OL
25 Aralık 2023 18:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne CHP Taban Hareketi’nin Belediye Başkan Aday Adayı Ergun Türkyılmaz, aday adaylığı açıklamasının ardından 66 gündür devam ettirdikleri saha gezilerinden memnun olduklarını söyledi. Vatandaşın dertlerini dinleyecek siyasileri özlediğini kaydeden Türkyılmaz, “Gördüğümüz ilgiden memnunuz. Edirne’de 138 bin civarında oy kullanacak seçmen var. 50 binin üzerinde kişiyle yüzyüze görüştük. Anketlerden birinci sırada çıkacağımıza inanıyoruz” dedi.


Yüz yüze görüşmeler sonucunda vatandaşların ilgisinin daha da arttığını anlattıklarını daha merakla dinlediklerini kaydeden Türkyılmaz, “Eksik kalan yanlarımız vardı, işte sivil toplum örgütlerini, meslek örgütlerini bulmaktan ziyaret etmemiştik. Onları ziyaret ediyoruz. Kurumları ziyaret etmek istiyoruz. Güzel bir çalışma oldu. Sevindirici haberleri alabileceğin bir noktaya doğru gidiyoruz. Büyük olasılıkla anketlerden birinci çıkmamız bizim için sürpriz bir şey değil. Büyük yüzde ellinin üzerinde anketlerden birinci çıkacağımızı düşünüyoruz. Aday belirleme süreci mülakatlarla başladı. Mülakatta adaylarla bir ön görüşme yapıldı. Anket sonuçlarına göre mülakattaki görüşme daha da önem kazanacak” şeklinde konuştu.


CHP’de 8 tane aday adayının olmasının kendileri için avantaj olduğunu kaydeden Türkyılmaz, Adayların biri ible sokağa inmedi. Biz 66 günde sanayi çarşısını 2 defa gezdik. Kahveleri, kafeleri 3 defa ziyaret ettik. Çarşı merkezi olsun, diğer mahallelerdeki esnafları ziyaret ettik. Işini bilinç tarafı diğer adayı doların isimlerini bize soruyorlardı. Gezilerimizde böyle bir şeyle karşı karşıyayız. Onlara ‘sizi ziyaret ettikleri oluyor mu, geldiler mi, konuştular mı, ne anlattılar” diye sorduğumuzda bizden başka gelen giden olmadığını söylüyorlar. O yüzden anketlerde bizim açımızdan iyi geçecek. Anket bizim çok işimize gelir, çünkü gerçekten sahadayız. Eşi benzeri olmayan hatta Türkiye’de de eşi benzeri olmayan bir çalışmayı yaptık. Yani insanlara dokunduk, insanların çayını içtik. Vatandaşlarımız bize 5 kuruş harcatmadılar” dedi.
Türkyılmaz konuşmasında şunlara yer verdi:
Sosyal medya üzerinden çalışma yapan arkadaşlar sokaklara inseydiler daha iyi olacaktı. Yerel yönetimlerden insanların beklentilerini neler olduğunu öğreneceklerdi. İnsanlar gerçekten ilgi istiyorlar,. onlarla konuşmak gerekiyor. Bize kazandığınızda tekrar gelecek misiniz diye soruyorlar. İnsanlar çok abartılı şeyleri istemiyorlar. Ama gördüklerimiz sokakta bu yani. Edirne’de belki 140 civarı tane kahve var. Mesela benim keşfetmediğim kahveler vardı. O kahveleri de keşfettik, insanlarla görüştük. Mesela TOKİ ye 2 defa gittik. Yıldırım, Yeniimaret’e 2 defa ziyaret ettik. Karaağaç, keza Abdurrahman mahallesi, istasyon mahallesi. Gündüzleri zaten esnaf ziyareti yaparken kahve ziyareti da yapıyorduk. Ama geceleri özellikle kahve ziyaretleri oldu. Kahveler de 50 kişiyi 60 kişiye konuşmalar yaparak geçti. Bu bize avantaj sağlayacak. Diğer arkadaşlara da dezavantaj sağlayacak ama olması da gereken buydu yani. Kim çalışıyorsa o çalışmalar sonucunda anketten birinci çıkma ihtimaliyle yüksek olur. 138 000 oy kullanan insan var. Yani biz bunların neredeyse yüzde kırkını ziyaret ettik. Sosyal medyadan da ortalama 6 tane sponsorluk reklamımız vardı, altısında da yüzer bin görüntülemeye ulaştık. Bu şehri zeki çalışkan, hayalleri olan, liyakatli uzman kadrolardan oluşan ekiple yönetceğiz. Projeleri işte bir kişinin yapmayacağını, proje üretim merkezi kuracağımızı insanlarımıza anlattık. Bize çok büyük bir moral oldu, çok büyük bir enerji aldık.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ