DOLAR 32,2590 0%
EURO 34,7111 -0.03%
ALTIN 2.404,040,17
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN %
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

10002 okunma

‘Faiz çıkış yolları oldu’

Saadet Partisi Edirne İl Ekonomik İşler Başkanı Ekonomist Selim Tekin, faizleri artırmaktan başka yol bulamayan Ak Parti iktidarının IMF reçetelerine sarıldığını söyledi.

ABONE OL
14 Aralık 2023 18:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne İl Ekonomik İşler Başkanı Ekonomist Selim Tekin, faizleri artırmaktan başka yol bulamayan Ak Parti iktidarının IMF reçetelerine sarıldığını söyledi.
Yıllardır ekonomik kriz girdabında savrulan Türkiye’de “faiz” sorununun hâlâ ortada dur-duğuna işaret eden Saadet Partisi Edirne İl Ekonomik İşler Başkanı Ekonomist Se-lim Tekin, “Mevduat faizleri 20 yılın rekorunu kırarken bankaların kredi faiz oranları da giderek yükseliyor. Başta ticaret kredileri olmak üzere bankaların faiz gelirlerinde ciddi şekilde artarken birçok sektörde ciddi bir likidite sorunu yaşanıyor” dedi.
Tekin, “11’inci kalkınma planında ‘faiz sebep, enflasyon sonuç’ bir politika tedbiri olarak yer alıyor. Bu tedbir varlığını korurken şimdi ekonomide tekrar faiz odaklı bir yol izleniyor. Bu, ciddi bir tutarsızlıktır. Gelinen noktada Türkiye, öyle bir çıkmaza girdi ki; faizden başka bir çıkış yolu bulamıyorlar. Dışarıdan gelecek paraya muhtaç hale geldik. Yıllardır yapılan yanlışların bedelini ticaret erbabı, tüketici, üretici hep birlikte ödüyoruz. Yük yine bizim üstümüzde kaldı” şeklinde konuştu.
10 yıldan fazla bir zamandır 2023’ü işaret edenlerin bugünlerde sık sık 2053’ü işaret ettiğine dikkat çeken Tekin, açıklamasında şunlara yer verdi:
Zira 2023 hedefleri ile gerçekler arasındaki devasa fark ortada. Nihayet döndüler, dolaştılar yine IMF reçetelerine sarıldılar. Dün düşman ilan ettikleri kim varsa bugünlerde tek tek kapılarını çalıp, sıcak para istediler ancak umduklarını bulamadılar. Borç-faiz-borç sarmalından çıkamıyorlar, çıkamazlar da. Zira daha fazla faiz demek, daha fazla borç demektir. Borçlu olmak demek, bağımsız karar verememek demektir. Hiç şaşmaz, ‘Borç alan, emir alır’. Önce kaynaklarımızı çarçur ettiniz, sonra borç üstüne borç aldınız, sonra borçları ödeyemeyince yüksek faizle daha çok borç aldınız şimdi de size ne deniliyorsa onu yapıyorsunuz. Faizle ilgili ‘nas’ı artık hiç dile getirmiyorsunuz çünkü ekonomi sadece faizden etkilenmiyor. İsraf ve yolsuzluktan bir türlü vazgeçemiyorsunuz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ