DOLAR 32,9443 -0.17%
EURO 35,8428 -0.17%
ALTIN 2.526,270,76
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22338704,63%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

246 okunma

Söğütlük ‘mezbelelik!’

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, mahkeme kararına rağmen yapılan yeni ihaleye 'Millet Bahçesi'ne dönüştürülmek istenen Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı'nda sadece ömrünü tamamlamış ağaçların kesildiğini söyledi… Ormanın eski halini 'mezbelelik' olarak değerlendiren Aksal, "Söğütlüğe dokundurmayız diyor arkadaşlar ama ne kadar gidiyorlar bilmiyorum. Ben gittiğimde mezbelelik halde bir Söğütlük gördüm. Bir yürüyüş yolu yapılmış ama ağaçlar bakımsız" dedi…

ABONE OL
5 Şubat 2024 17:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, mahkeme kararına rağmen yapılan yeni ihaleye ‘Millet Bahçesi’ne dönüştürülmek istenen Söğütlük İzzet Arseven Kent Orma-nı’nda sadece ömrünü tamamlamış ağaçların kesildiğini söyledi.
Edirne’de Karaağaç Mahalle-si’nde mülkiyeti Orman Müdürlü-ğü’nde olan Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’na, 2022 yılının Eylül ayında millet bahçesi yapılacağı açıklandı. Açıklamanın ardından proje kapsamında ormanda beton yürüyüş yolları yapılıp, ağaçların kesileceğini iddia eden bazı meslek odaları, sivil toplum örgütü üyeleri ve siyasi parti temsilcileri bir araya gelerek, ‘Söğütlük Doğal Kalsın’ isimli platform oluşturdu. Platform üyeleri ve gönüllü vatandaşlar bu süreçte projenin iptali için Edirne İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme, projeyle ilgili ihalenin Ankara’da yapıldığı gerekçesiyle davayı Ankara 14’üncü İdare Mahkemesi’ne devretti. Aradan geçen yaklaşık 8 aylık süreçten sonra, geçtiğimiz Mart ayında kararını veren mahkeme projenin iptaline hükmetti. İptalin ardından bakanlık projede değişiklik yapıp yeniden ihaleye çıkmaya karar verdi.


‘DOKUNDURTMAYIZ DİYORLAR AMA NE KADAR GİDİYORLAR BİLMİYORUM’
Hali hazırda ihale aşamasının devam ettiği alanla ilgili konuşan AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Millet Bahçesi projesine yapılan itirazlara anlam veremediğini dile getirdi. Aksal, “Söğütlüğe dokundurmayız diyor arkadaşlar ama ne kadar gidiyorlar bilmiyorum. Ben gittiğimde mezbelelik halde bir Söğütlük gördüm. Bir yürüyüş yolu yapılmış ama ağaçlar bakımsız. Allah muhafaza bir çocuk kaçsa üzerine bir dal düşer, bir tehlike yaratır. Son derece bakımsız bir Söğütlük. Edirne ölçeğindeki iller aslında bu kadar büyük millet bahçesi yapılmadı ama Edirne’ye böyle bir millet bahçesi yapalım dedik. Muhteşem bir proje başladı, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarıyla muhteşem bir projeydi ama birileri kalktılar Söğütlüğe dokundurmayız diye bir mahkeme sürecine gitti olay. Proje askıya alındı. Şimdi tekrar ihalesini yeniledik, çalışmalar devam ediyor” dedi.
‘ŞİMDİYE KADAR TAMAMLAMAYI PLANLIYORDUK’
Engellemeler nedeniyle projeyi tamamlayamadıklarını ifade eden Aksal, “Aslında şimdiye kadar orasını tamamlamayı planlıyorduk ama maalesef engellemeler yüzünden tamamlanmadı. Şimdi tekrar ihalesini yaptık, orasını tamamladığımızda yürüyüş alanlarıyla, bisiklet alanlarıyla sadece Edirneliler için değil Balkanlar’dan gelecek insanlar için de muhteşem bir alan olacak. İnşallah en kısa zamanda orasını tamamlayacağız. Tabi hassas bir bölge. DSİ’nin, Belediye’nin ve bir sürü insanın yetki alanına girdiği için biraz yavaş gitti. Gerçekten bence engellenmesi Edirne için inanılmaz bir kayıptır. Bir kaç kişi çıkıyor; ‘biz istemiyoruz’ diyor ama Edirnelilerin çoğuna baktığımızda projeyi çok memnuniyetle kullanacaklar ve eminim inanılmaz keyifle, çocuklarımız orada koşup oynayacak” diye konuştu.
‘HERŞEYİN ÖMRÜ VAR, AĞACIN DA BİR ÖMRÜ VAR’
Alandaki bazı ağaçların, ömürlerini tamamladıkları için kesildiğini kaydeden Aksal, “Her şeyin bir ömrü var, ağacın da bir ömrü var. Tabii ki biz de ağaç kesilmesine taraftar değiliz ama ömrünü tamamlamış ağaçlar da varsa bunlar da temizlenmelidir. Temizlenmezse gerçekten tehlike arz ederler. Oradaki ömrünü tamamlamış ağaçlar temizleniyor. Ama bunun yanında binlerce yeni fidan dikiyoruz o alana. Çalışmalar da büyük ölçüde tamamlandı aslında. Son dokunuşları yapıp, tamamlayıp en kısa zamanda Edirnelilerin hizmetine sokarız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ