DOLAR 32,9525 -0.1%
EURO 35,8346 -0.1%
ALTIN 2.529,930,90
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22264123,76%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

197 okunma

Sedefçi’den rakiplerine salvo

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısıyla rakipleri AK Parti adayı Belgin İba ve CHP adayı Filiz Gencan Akın'ı hedef aldı… Sedefçi, Gencan Akın'ın Şükrü Ciravoğlu'yla görüştüğüne yönelik ifadeler kullanıp vatandaşları yanlış yönlendirdiğini söylerken, İba'ya ise 'Benim Edirne'ye değil Edirne'nin bana ihtiyacı var' şeklinde sarf ettiğini iddia ettiği sözleri üzerinden yüklendi…

ABONE OL
8 Mart 2024 18:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
İYİ Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, düzenlediği basın toplantısıyla rakipleri AK Parti adayı Belgin İba ve CHP adayı Filiz Gencan Akın’ı hedef aldı.
İYİ Parti’nin adayı, deneyimli siyasetçi Sedefçi, basın men-suplarıyla kentte bir restoranda kahvaltıda bir araya geldi. Yerel seçim sürecinde, Edirne’den aday olan rakiplerine yüklenen Sedefçi, CHP’nin adayı Filiz Gencan Akın’a Şükrü Ciravoğlu ile ilgili söylemleri, AK Parti adayı Belgin İba’ya ise ‘Benim Edirne’ye değil Edirne’nin bana ihtiyacı var’ şeklinde sarf ettiğini iddia ettiği sözleri üzerinden yüklendi.
‘ÖLÜYE, ACILI AİLEYE SAYGI GÖSTERMEK GEREKİRDİ’
Seçim sürecinde parti adaylarının yaptığı hataları üzülerek izlediğini anlatan Sedefçi, “Şuanda Edirne’yi izliyoruz. Tüm partiler çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmalar esnasında hatalar da oluyor bu durumdan üzüntü duyuyorum. Örneğin, geçen akşam Menzilahir Mahallesi’nde bir genç kızımız rahmetli oldu. Buna rağmen orada o gün program düzenleyen CHP Belediye Başkan Adayı Av. Filiz Gencan Akın müzik eşliğinde, o evin önünde miting havasındaki programına devam etti. Ölüye, acılı aileye saygı göstermek gerekirdi. Bir acı varken ona saygılı olmak zorundayız. Ben CHP adayının orada miting yap-maması gerektiğini düşünüyorum” dedi.


‘VATANDAŞI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORLAR’
Gencan Akın’ın Şükrü Ciravoğlu ile ilgili de vatandaşı yanlış yönlendirdiğini iddia eden Sedefçi, “Yine Filiz Gencan Akın, Şükrü Bey ile sürekli görüştüğünü söylüyor. Pazar günü Genel Başkan Özgür Özel geldiğinde Şükrü Bey ile beraber sahnede olacağını söylüyor ama Şükrü Bey şuan eşiyle birlikte tatile gitmiş durumda, haberleri yok. Sonuçta bir tarafta görüşüyoruz diyorlar diğer taraftan kendisi burada olmadığı halde Edirne’deymiş gibi ifadelerle vatandaşları yanlış yönlendiriyorlar” diye konuştu.
‘İBA KENDİNİ KAF DAĞINDA GÖRÜYOR’
AK Parti Belediye Başkan Adayı Belgin İba’nın, ETSO meclis toplantısında sarf ettiği sözleri hatırlatan İba, “ETSO’da meclis toplantısında tüm adayları davet ederek konuşma yaptırıyorlar. AK Parti adayı ETSO’ya gidip yaptığı konuşmada; ‘Benim Edirne’ye değil Edirne’nin bana ihtiyacı var’ demiş. Kendisini Kaf Dağı’nda görüyor herhalde. Bu ifadeler kimseye yakışmaz. Herkesin Edirne’ye ihtiyacı var. Edirne bizim sevdamızdır. Yine AK Parti adayı sanayi sitesini kaldırıp yerini TOKİ’ye vereceğini ifade etmiş. Bu ifadeye şiddetle karşıyım. Biz buna izin vermeyiz. Ben sanayi esnafı ile görüştüm. Kendileriyle konuşarak bu duruma karar vereceğimizi söyledim. Esnafın dediklerini yapacağız. Esnaf ne derse belediye başkanı onu emir kabul edip yapacaktır” ifadelerini kullandı.
‘KENDİ FOTOĞRAFI YERİNE CUMHURBAŞKANININ FOTOĞRAFINI KULLANIYOR’
AK Parti’nin Edirne’de İba’nın fotoğrafları yerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarını kullanmasına da dikkat çeken Sedefçi, “Ayrıca Belgin İba, kendi fotoğraflarının yerine Sayın Cumhurbaşkanının fotoğraflarını afişlerde kullanıyor. Bu durum karşısında ben de bir aday olarak Sayın Cumhurbaşkanı ile yarışmış oluyorum. Ben kendisiyle yarışabiliyorsam ne mutlu bana ama seçimi biz kazanacağız. Edirne bu şerefi bizlere bir kere daha verecektir” şeklinde konuştu.
‘HÜKÜMETİN YAPAMADIĞINI BEN YAPACAĞIM DİYOR’
İba’nın emeklilere yardım vaadini de eleştiren Hamdi Sedefçi, “Vaatlerimiz arasında emeklilerimize yönelik projelerde vardı. Dün baktım İba, emekliye yardım edeceğiz diyor. Ya kardeşim, hükümet emekliye sahip çıkamıyor, emekliyi eziyor ve açlığa mahkum ediyor. Sen kalkmış hükümetin yapmadığını ‘ben yapacağım’ diyorsun. Hadi canım sen de. Böyle bir yalan olamaz. Şükrüpaşa Mahallesi’nde bir dernekte sohbet toplantısı yaptık. Biz paralı adamlarla gidip kahvelerde, derneklerde toplantı yapmıyoruz. Yevmiye ile yanımızda insan taşımıyoruz. Biz inanmışlar, başarıya susamışlar, Edirne sevdalısı insanlarla ziyaretlerimizi yapıyoruz. Kahveye girip konuşup çıktık. Sayın İba 100 kişi ile geldi, süslü püslü makyajlı kadınlar, altlarında son model arabalarla içeriye girdiler. Milletin karnı açken, tenceresi kaynamazken bunlar lüks araçlarla seçim kampanyası yapıp bir de fakirlere sahip çıkacağız diyorlar, halka yalan söylüyorlar. Edirne’yi Ankara’dan gelen danışmanlarla yönetmeye çalışacaklar. Edirne sonuçta AK Partili adaya oy verirse, Ankara’nın talimatları ile Mustafa Kemal karşıtı politikalarla hizmet vermeye çalışacaklar. Edirne bu konuda dikkatli olup, Cumhuriyet’in kentine sahip çıkmalıdır. Edirne’de güneşler doğmalı” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ