DOLAR 32,9525 -0.1%
EURO 35,8346 -0.1%
ALTIN 2.529,930,90
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22264123,76%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

155 okunma

AK Parti’den 8 Mart açıklaması

AK Parti Edirne İl Kadın Kolları Teşkilatı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Trakya genelinde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi…

ABONE OL
8 Mart 2024 18:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
AK Parti Edirne İl Kadın Kolları Teşkilatı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Trakya genelinde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da AK Parti İl Kadın Kolları Teşkilatları 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla, eş zamanlı ortak basın açıklaması düzenledi. Edirne’de düzenlenen açıklamayı AK Parti Edirne Kadın Kolları Başkanı Nergiz İnce okudu. AK Parti Edirne İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen açıklamaya il başkanvekili Aydoğan Akıncı ve AK Parti Edirne Gençlik Kolları Başkanı Barış Gündoğdu da katılarak desteklerini gösterdi.
İl Kadın Kolları Başkanı İnce, parti olarak 2002 yılından beri kadınların toplumsal yaşama katılımı ve eşit haklara sahip olması yönünde gerçekleştirilen faaliyetleri aktardı. İnce, “Bugün emek veren üreten Türk kadınlarının günü. Sayın Cumhurbaşkanımızın kadınların bireysel özgürlüklerinde, siyasi ve sosyal alanlarda ki özgürlüklerine kadar her alanda gösterdikleri gayreti, bir lütuf veya imtiyaz değil; hak mücadelesi gördük sözleri ile vurguladığı gibi, tüm alanlarında karar alma mekanizmalarında pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. Cumhurbaşkanımız kadının siyasetin nesnesi değil, öznesi olduğunu vurgulayarak; 22 yıldır kararlı bir duruş sergilemiştir. Ulusal ve uluslar arası düzeyde pek çok adım atmıştır. AK Parti kadın hakları ve aile bütünlüğünün korunması konusunda hem, hem de diyen bir partidir. 2004 yılında ilk defa Anayasamızın 10’uncu maddesini kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir hükmünü ekledik. Eğitim en önemli fırsat eşitliği aracıdır. İş gücü piyasasına katılım, karar alma mekanizmasına katılımın da anahtarıdır. Yasakların tarihe gömülmesi , 81 ilde açılan üniversiteler ile üniversiteye devam eden kız öğrenci sayısında büyük artış yaşandı. Kız öğrencilerin üniversiteye katılım oranı iktidara geldiğimiz 2002 yılından bugüne yüzde 13,5’ten yüzde 51’lere ulaştı” dedi.


“KADIN İSTİHDAMI YÜZDE 40’I AŞTI”
Kadınlara yönelik yapılan destekler ile birlikte kadınların iş gücüne katılımı ve istihdamı konusunda AK Parti olarak her geçen gün daha iyi sayılara ulaşıldığına dikkat çeken İnce, “Kamuda kadın istihdamı yüzde 40’ı aştı. Hükümetlerimiz döneminde kadınların iş hayatına katılımını teşvik ede hibe ve teşvikleri artırdık. Kadın istihdamına yardımcı olduk ve ekonomik anlamda daha güçlü bir konuma gelmelerini sağladık. Kooperatifler ve gelir vergisi kanununda kadınlar ile ilgili yapılan düzenlemeler ve SGK teşvikleri ile kadının iş gücüne katılım oranı yüzde 36 düzeyine ulaştı. 1935 yılında yüzde 40,1 olan parlamentodaki kadın oranı 2002 yılına kadar ne yazık ki aşılamadı. Bu oran o günden itibaren peyderpey artarak bugün, yüzde 20 ye ulaştı. 22 yıldır başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere kadına yönelik şiddet ile mücadelede pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. 5 milyon 506 bin 206 kadın üyesi ile dünyadaki pek çok siyasi partiden daha fazla üyeye ve Türkiye’nin en büyük kadın teşkilatlanmasına sahip tek parti AK Parti’dir” diye konuştu.


“TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUNU HEP BİRLİKTE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Kadınlar için mücadelelerine ara vermeden devam edeceklerini belirten İnce, “Kadın hakları ve eşitliğine yönelik mücadelemizi devam ettireceğiz. Türkiye yüzyılı vizyonunu hep birlikte hayata geçireceğiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, daha güçlü, daha eşit, daha adil bir toplum için kadın ve erkek omuz omuza çalışma azim ve kararlılığımızı yinelemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ