DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

174 okunma

‘Plansız şehirleşme en büyük sorun’

Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük; Edirne'nin problemlerinin temelinde plansız şehirleşmenin yattığını belirterek, 'Yeşil alanları koruyup artıracağız' dedi…

ABONE OL
18 Mart 2024 17:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük; Edirne’nin problemlerinin temelinde plansız şehirleşmenin yattığını söyledi.
Seçim çalışmalarını sürdüren Karakütük yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:
“Plansız şehirleşme en büyük sorunların başında gelmektedir. şehrimiz son otuz yılda hızla büyürken plansızlıktan dolayı yeşil alanlar yok olmuş ve betonlaşma ile şehrin kimliği yok edilmiştir. Bu durum hem insan sağlığını tehdit etmekte hem de yaşam kalitesini düşürmektedir. Etkin şehir planlaması, yeşil alanların korunması ve çoğaltılması, sürdürülebilir bina ve ulaşım politikaları, bu sorunların çözümünde önemli rol oynamaktadır. Fiziksel altyapıda çözümsüzlüğe sürüklenen şehrimiz diğer yandan sosyal altyapı yetersizliklerinden dolayı ciddi bir sıkışmışlığa ve yaşam alanı darlığına itilmiştir. Edirne’miz her geçen gün yaşanılamaz hale gelmiştir.Altyapı ve şehircilikle ilgili bu sorunların üstesinden gelmek, bütüncül ve sürdürülebilir yaklaşımlar gerektir-mektedir. Göreve geldiğimizde, bu sorunları çözmek için kapsamlı planlar yapacağız ve gerekli yatı-rımları gerçekleştireceğiz. Örneğin; şehir planlamasında mevcut yeşil alanları koruyacak, her yeni inşaat projesi için ek yeşil alanlar oluş-turacağız. Bu sayede, şehrimiz daha yaşanabilir, daha verimli ve daha yeşil hale gelecek.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ