DOLAR 48,98090,11%
EURO 55,7063-0,08%
ALTIN 6.531,79-3,10
BIST %
BITCOIN 4096446-1,43%
Edirne
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

0 okunma

‘TMO, çeltik hasadının bitmesini mi bekliyor?’

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Hakan Şahin, Trakya’da hasat tüm hızıyla devam ederken çiftçinin hala TMO’nun açıklayacağı fiyatı beklediğini söyledi.

ABONE OL
28 Eylül 2026 17:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Hakan Şahin, Trakya’da hasat tüm hızıyla devam ederken çiftçinin hala TMO’nun açıklayacağı fiyatı beklediğini söyledi.

Geçen yıl hasatta 42 TL civarında alıcı bulan iri tane çeltiğin bugün 36 TL seviyelerinde alıcı bulduğuna dikkat çeken Şahin, şunları  söyledi:

“Bir yılda mazot, gübre ve ilaç başta olmak üzere girdi maliyetleri yüzde 100’ü aşarken, tarla kira bedelleri de 15 bin TL’lere dayanmış durumda.

Çiftçi bu sezon da zarar ederse gelecek yıl tarlalar boş kalır, borçlar ödenemez. TMO’yu daha fazla beklemeden alım fiyatını ve alım tarihini acilen açıklamaya çağırıyoruz. Çeltik üreticisinin kaybedecek bir günü bile yoktur!

    En az 10 karakter gerekli
    Özhanlar Mobilya