DOLAR 32,2533 -0.03%
EURO 34,7026 -0.06%
ALTIN 2.405,320,22
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2009032-2,34%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

236 okunma

Özel’den ciğer hesabı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti'li adayların seçim afişlerinde partinin sembolü ampulü ve genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmini gizleyerek Edirne ve İzmir'de seçim kazanmaya çalıştığını iddia etti... Edirne’deki konuşmasında Ramazan ayı arifesi özellikle gıda maddeleriyle vatandaşın satın alma gücü üzerinden örnekler verip iktidara yüklenen Özel, kentin meşhur tava ciğerine ayrı bir parantez açarak, “Edirne'de ne hesabı yapmak lazım? Ciğer hesabı yapmak lazım. Edirne ciğerinin geçen sene porsiyonu 80 liraydı, bu sene olmuş 240 lira. Geçen sene emekli maaşını aldığında 94 porsiyon ciğer parası ediyorken, bu sene sadece 42 porsiyon ciğer parası ediyor” diye konuştu…

ABONE OL
10 Mart 2024 19:27
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti’li adayların seçim afişlerinde partinin sembolü ampulü ve genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini gizleyerek Edirne ve İzmir’de seçim kazanmaya çalıştığını iddia etti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne programı kapsamında dün Keşan, Uzunköprü ve kent merkezinde vatandaşlarla buluştu. Günün ilk programına Keşan ziyaretiyle başlayan Özel, Keşan ilçe belediye başkan adayı Mehmet Özcan ve belde adaylarını tanıttı. Özel’e burada CHP Edirne milletvekilleri Ediz Ün ve Baran Yazgan ile CHP İl Başkanı Samet Kahraman da eşlik etti. Özel vatandaşlara seslendiği konuşmasında ülkedeki ekonomik tabloyu eleştirdi.


‘TARIM ALANLARI EN ÇOK İPOTEK EDİLEN BEŞİNCİ İL EDİRNE’
Trakya’nın tarım şehri olmasına rağmen, çiftçin borçları yüzünden tarım alanlarının yabancı sermayeli bankalara ipotek edildiğini dile getiren Özel, “Tarım alanları en çok ipotek edilen beşinci il Edirne. Burada her 4 tapudan birisi bankalar tarafından ipotek edilmiş. Tarım kredilerinin ödenme sıkıntısı yüzünden elden çıkmak üzere. Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin (TZOB) yaptığı çalışmalara göre bu sene Türkiye’de tarladan markete ürün fiyatlarında ortalama yüzde 69’luk bir artış var. 2023 yılında tarım Türkiye’de küçülen tek sektör. Ha Türkiye büyüyor mu? Çok büyük bir kriz yaşadığı için bu sene yüzde 4 büyüyor diye övünüyorlar ama bu sene bile tarım sektörü büyümüyor, küçülüyor. Öyle olunca çiftçi büyük bir borç batağının içerisinde. Sadece geçen seneye göre bu sene bankalara olan borcu çiftçinin yüzde 88 artmış durumda. Diğer taraftan üretim maliyetleri 2 ile 3 kat artmış durumda” dedi.


‘EDİRNE’NİN DÖRTTE BİRİNİ YUNAN BANKASI TEK KURŞUN ATMADAN ALMAK ÜZERE’
Çiftçiye verilmesi gereken 178 milyar liranın kur korumalı mevduat hesabında parası olan zenginlere ve müteahhitlere verildiğini dile getiren Özel, “Bu şartlar altında tarımın çökmesi, çiftçinin tükenmesi, ipotekteki tarlalarının, Denizbankların, Finansbankların, Yunan sermayeli bankaların, İsrail sermayeli bankaların ellerine geçmesi işin olağan akışı gibi oldu artık. Bu memlekette 1 metrekare toprak vermemek için Çanakkale’de yüz binler şehit oldu ama Edirne’nin dörtte birini Yunan bankası tek kurşun atmadan, tek asker yollamadan, hiçbir emek harcamadan Edirnelilerin elinden almak üzere. Biz bu istilaya, bu işbirliğine, çiftçimizin bu kadar mağdur edilmesine isyan ediyoruz, bunun hesabını Recep Tayyip Erdoğan’dan sandıkta soracağız” diye konuştu.


‘BÜYÜKERŞEN PORSUK’U NASIL TEMİZLEDİYSE ERGENE’Yİ DE TEMİZLEYECEK’
Özel, Keşan’daki konuşmasının ardından Uzunköprü’de ilçe sakinlerine seslendi. Buradaki konuşmasında Ergene Nehri’ne ayrı parantez açan Özel, “Ergene’deki bu inanılmaz kirliliği dile getiriyoruz. Ergene’de artık yaşam bitti, ölüm nehri haline geldi. Bu kadar kirlendiği için Uzunköprü en çok etkilenen ilçe, tarımı etkileniyor. Türkiye’nin yüzde 40’ını üreten Edirne’de çok büyük sıkıntılar çekiyoruz. Ergene ile ilgili yapcak bir şey kalmadı, artık hükümet bir şey yapmıyor. CHP olarak Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, partimizin Eşgüdüm Eğitim ve Denetim Birimi başkanı oluyor, 1 Nisan’dan itibaren nasıl Porsuk’u bugünkü haline getirdiyse, hep beraber Ergene için çalışacağız. Geçen sene sizin ürettiğiniz pirinci almak yerine yurtdışından 500 bin ton ithalat yaptılar. Bu cumhuriyet tarihinin rekorudur. Kendi pirincini almayan, Edirne’nin pirincine sahip çıkmayan, yurtdışından rekor ithalat yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz, yazıklar olsun” şeklinde konuştu.


CİRAVOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ
Uzunköprü programının ardından Edirne kent merkezine gelen CHP genel başkanı Özgür Özel’i kalabalık parti grubu karşıladı. Edirne’deki programa geçtiğimiz günlerde kalp rahatsızlığı geçiren Recep Gürkan da katıldı. Saraçlar Caddesi’nde vatandaşlara seslenen Özel, ilk olarak adaylıktan çekilen Şükrü Ciravoğlu’na teşekkür etti. Özel, “Edirne’de ön seçimi yaptık, ön seçimde bir meslektaşım Eczacı Şükrü Ciravoğlu seçildi, göreve geldi ve bütün Edirne’deki dostları, meslektaşı, vatandaşlar kendisini destekledi ama süreç sağlık sorunlarından dolayı adaylığını sürdüremeyecek noktaya geldi, kendisi ile görüştük, partinin menfaatinin bu yönde olduğunu söyledik. Şükrü abimiz anlayış gösterdi, kendisine Edirne’de il başkanlığı yapmış, benim Şükrüm abim, çok sevgili büyüğümüze yürekten teşekkür ediyoruz, sağlıklar diliyoruz, kendisine minnet duyuyoruz” diye konuştu.


‘AK PARTİLİ ADAYLAR EDİRNE VE İZMİR’DE SEMBOLLERİNİ GİZLİYOR’
AK Partili adayların İzmir ve Edirne’de parti sembolü ampulü ve Recep Tayyip Erdoğan resmini afişlere koymaktan çekindiğini dile getiren Özel, “Edirne’de çok enteresan bazı gelişmeler var. Türkiye’nin bütün şehirlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın bayrakları, posterleri neredeyse her direkte, her duvarda varken, iki şehirde çok az, yasak savmak için, biri İzmir, birisi Edirne. Adayların partinin simgesi ampulü bir İzmir’de, bir de Edirne’de mikroskopla ara, o kadar küçük koymuşlar. Recep Tayyip Erdoğan’ın resminden niye çekiniyorsunuz? Ampulden niye çekiniyorsunuz? Çünkü siz de biliyorsunuz ki bu Edirne’nin, yiğit, mert, kalbinde Atatürk sevgisi, vatan ve bayrak sevgisi olan bu insanlarından oy isteyen kişiler, Tayyip beyi hatırlamasınlar çünkü Tayyip bey, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘iki ayyaş’ diyor, onu biliyor da ondan gizliyor onu. Partimizin altı okunun her biriyle gurur duyuyoruz. Ama birileri partilerinin amblemini gizleyerek, onların Fesi Deli Kadir’in ‘Keşke Yunan kazansaydı’ dediğini unutturmaya çalışıyorlar size. Anneannesi Selanik, Dedesi Üsküp doğumlu birisi olarak söylüyorum; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine öyle kimse Tayyip beyin resmini sakladı, ampulü takmadı diye, Cumhuriyet Halk Partisi’nin emanetine Edirne ihanet etmez, etmedi, etmeyecek” şeklinde konuştu.


‘EDİRNE’Yİ SİZE TESLİM ETMEYECEĞİZ’
Edirne’de önceki dönem belediye başkanlarından Hamdi Sedefçi’nin İYİ Parti’den aday olmasını, isim vermeden eleştiren Özel, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin oylarını bölebilecek birisi, bir önceki dönem belediye başkanımız bu kez de başka bir partiden aday olmuş. Onun adaylığıyla CHP’nin, Atatürkçü’lerin, Cumhuriyetçilerin, Mustafa Kemal’i seven Edirne’linin oyu bölünecek, aradan Recep Tayyip Erdoğan’ın adayı çıkacak, Edirne’nin huzurunu bozacaklar, ranta açacaklar, Atatürk’ün hatırasına saygısızlık edecekler ve Cumhuriyet kenti Edirne’yi ele geçirdik diyecekler. Öyle yağma yok, Edirne’yi size teslim etmeyeceğiz. Buradan bütün Edirnelilere sesleniyorum. Edirne’nin birinci meclise yolladığı iki milletvekilinden birisi Kazım Karabekir’dir, birisi de ikinci cumhurbaşkanımız İsmet Paşa’dır. Kazım Karabekir’e, İsmet Paşa’ya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, hatıralarına saygımızdan bütün Atatürkçüler, bir tane bile fire vermeden oylarını Filiz Gencan Akın’a verecekler, Cumhuriyet’in kalesini daha da güçlendirecekler. Filiz Gencan Akın’ı Edirne Belediye Başkanı seçmeye var mıyız? Edirne’yi bir Cumhuriyet kadınına, Atatürk’ün kızı Filiz Gencan Akın’a teslim ediyoruz” dedi.


”İVAN FİLEYİ DOLDURUYOR, İRFAN AMCA BOYNU BÜKÜK EVE GİDİYOR’
Geçtiğimiz hafta geldiği Kırklareli’rde 17 lira olan 1 Leva’nın, dün 18.5 liraya çıktığına dikkat çeken Özel, “Geçen hafta Kırklareli’ndeydim, konuşma yaparken dedim ki, ekonomi kötüye gidiyor, paramız değer kaybediyor. Eskiden bizim paramız Leva’dan değerliydi dedim. Şimdi bizim paramız, yani 1 Leva 17 TL ediyor dedim. Bugün kalktım Edirne’ye geldim ben gelene kadar 1 Leva 18.5 TL olmuş. Bizim emeklimiz, yoğurt alırken, süt alırken, peynir alırken zorlanırken, Leva’yı bozduranlar burada mandıralardan kilo kilo peynirleri taşıyorlar. Öyle bir hale geldi ki; elbette esnafımız alışveriş yapsın ama İvan parayı bozdurup fileleri doldururken, İrfan amcamın boynu bükük eve gitmesine yüreğimiz dayanmıyor” ifadelerini kullandı.


EDİRNE’DE CİĞER HESABI YAPTI
Edirne’de geçen sene 80 lira olan tava ciğerin, bugün 240 liraya çıktığına da dikkat çeken Özel, “Her gittiğim ilde bir hesap yapıyorum. Edirne’de ne hesabı yapmak lazım? Ciğer hesabı yapmak lazım. Edirne ciğerinin geçen sene porsiyonu 80 liraydı, bu sene olmuş 240 lira. Geçen sene emekli maaşını aldığında 94 porsiyon ciğer parası ediyorken, bu sene sadece 42 porsiyon ciğer parası ediyor. Bu hesabı Edirne’de, Ardahan’da, Antalya’da, Sinop’ta, Anamur’da, Karaburun’da yap fark etmiyor. Emekliyi de, asgari ücretliyi de, geçim sıkıntısı çeken esnafı da, yoksulluk çeken herkesi ve özellikle de çiftçileri bu hükümet perişan etti. 31 Mart seçimleri bu hükümetten hesap sorma, sarı kart gösterme, kırmızı ışığı yakma, artık yeter, canımı yakma deme seçimleri” dedi.
TRT GENEL MÜDÜRÜNE ‘ALNINI KARIŞLAYACAĞIM’ TEPKİSİ
CHP’nin tanıtım videosunu yayınlamayan TRT’yi de eleştiren Özel, “Hepinizin duyduğu o Barış Manço’nun şarkısıyla, ‘İşimiz Gücümüz Türkiye’ filmimizi 20 gün önce teslim ettik. Hukuk servisine yolladılar, normalde 1 günlük iş. 20 gün boyunca cevap vermediler her sorduğumuzda ‘inceliyoruz’ dediler. AK Parti filmini teslim etmiş, ertesi gün yayına aldılar. Biz tekrar başvurduk, bizim yayınımızı neden yapmıyorsunuz, parasıyla yayınlayacaksınız dedik, Mart ayı için bütün rezervasyonlarımız doldu dediler. Bunu yapan TRT Genel Müdürü, sen var ya, er ya da geç Özgür Özel senin alnını karışlayacak. Hadi verme bakalım, hodri meydan. Bunlar bir kenara yazılır. Senin gibi genel müdür var ya, senin de, sana o talimatı verenin de, bunu burnundan fitil fitil getirmezsem benim de adım Özgür Özel değil, bunu böyle bilin” diye konuştu.
‘İLK İŞİMİZ EDİRNE’NİN NEHİRLERİNİ TEMİZLEMEK’
Konuşmasının sonunda Meriç, Tunca ve Arda nehirlerine de değinen Genel Başkan Özel, “3 nehrin arasındasınız, üçü de çok kirli ve çok sorunlu. Ama bu işi Türkiye’de bilen birisi var. 31 Mart’a kadar birazcık işi var ama arada bir kaç saatliğine gelip 1 Nisan’dan sonra gelip Filiz hanımla birlikte toplanacaklar, ne yapabiliriz?, Avrupa Birliği fonları bunun için ne yapabilir bakacaklar. Dünya’daki siyasi akrabalarımızın elinden geleni yapmasını sağlayacağım, bu üç nehri temizleyeceğiz, ayrıca o nehirleri hem turizme, hem kente kazandıracağız. Bu işi yaparken işin başında Yılmaz Büyükerşen olacak. Gelecek Porsuk’u nasıl temizlediyse burayı da o şekilde temizlememiz için el birliğiyle çalışacağız. Hoca, 31’ine kadar Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, 31’inden sonra CHP’li belediyelerin Eşgüdüm, Eğitim ve Denetimi’nden sorumlu Genel Koordinatör. İlk iş Edirne’ye geliyor Edirne’nin nehirlerini temizlemeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.
Edirne’deki programda Belediye Başkanı Recep Gürkan ve belediye başkan adayı Filiz Gencan Akın da birer konuşma yaparak vatandaşlara seslendi. Özel, konuşmasının ardından kentten ayrıldı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ