DOLAR 32,9573 -0.11%
EURO 35,8819 -0.04%
ALTIN 2.529,730,89
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22254513,77%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

251 okunma

CHP’de ‘hak hukuk adalet’ sesleri

Edirne'de geçirdiği kalp rahatsızlığı sürecinin ardından Genel Merkez'in baskısı sonucu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkan adaylığından çekilen Eczacı Şükrü Ciravoğlu'nun haksızlığa uğradığını savunan partililer ve vatandaşlar, CHP il başkanlığı önünde eylem yaptı… 'Hak, hukuk, adalet' pankartı açılıp, 'adayımızı geri istiyoruz' sloganlarının atıldığı eylemde basın açıklamasını partililerden Hüseyin Taşkan okudu. Partililerden İbrahim Işık, Avukat Cansın Çoğal, Ciravoğlu'nun yardımcısı Erkan Ak da birer konuşma yaptı. Ciravoğlu'nun oğlu Berk Ciravoğlu ise, “babasının hastaymış gibi gösterildiğini ve bu süreçte çok üstüne gelindiğini açıkladı.

ABONE OL
26 Şubat 2024 18:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de geçirdiği kalp rahatsızlığı sürecinin ardından Genel Merkezin baskısı sonucu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) belediye başkan adaylığından çekilen Eczacı Şükrü Ciravoğlu’nun haksızlığa uğradığını savunan partililer ve vatandaşlar, CHP il başkanlığı önünde eylem yaptı.
Edirne’de 4 Şubat’ta yapılan ön seçimde 2672 üyeden 1591’inin oyunu alarak açık ara ilk sırada çıkan eczacı Şükrü Ciravoğlu, CHP’nin Edirne Belediye Başkan Adayı oldu. Ciravoğlu, ön seçimden 1 hafta sonra mide bulantısı ve düşük tansiyon şikayetiyle Edirne Sultan 1’inci Murat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan anjiyoda kalp damarlarından birinde tıkanıklık tespit edilen başkan adayı operasyona alındı. Açılan tıkalı damara stent takılan Ciravoğlu, 2 gün sonra taburcu edilip saha çalışmalarına başladı. Ankara Spor Salonu’nda yapılan aday tanıtım toplantısında genel başkan Özgür Özel’in Edirne Belediye Başkan adayı olarak tanıttığı Şükrü Ciravoğlu, geçtiğimiz salı günü yeniden ritim bozukluğu şikayetiyle Tıp Fakültesine başvurdu. Doktorların, ritim bozukluğu tedavisi olması gerektiğini belirttiği Ciravoğlu, Perşembe günü sağlık sorunları nedeniyle Genel Merkezin baskısı sonucu adaylıktan çekildi.


‘GENEL BAŞKAN ARAYIP ÇEKİLMEMİ İSTEDİ’
Civaroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Genel başkan ‘geçmiş olsun’ dilemek için aradı. Hastalığımdan dolayı seçim çalışmalarında geride kaldığımızı söyledi. Çekilmemin iyi olacağını belirtti. Ben de bunun üzerine adaylıktan çekildiğime dair dilekçeyi verdim” dedi. Ciravoğlu’nun adaylıktan çekilmesinin ardından yerine, ön seçimde ikinci sırada en çok oyu alan avukat Filiz Gencan Akın Edirne Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.


CHP İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM
Yaşanan gelişmenin ardından Edirne’de bazı CHP üyeleri ve vatandaşlar partinin il başkanlığı önünde toplanarak ‘adayımızı geri istiyoruz’ sloganıyla eylem yaptı. ‘Hak, hukuk, adalet’, ‘adayımızı geri istiyoruz’ gibi dövizlerin açıldığı eylemde konuşan parti üyesi İbrahim Işık, Edirne’de Ciravoğlu’nun irade gaspına uğradığını belirtti. Işık, “Genel merkezden gelişen bir irade gaspına karşı buradayız, ona karşı çıkmak için buradayız. Sayın Ciravoğlu ön seçimi kazandı, bu genel merkeze iletildi ve bunun takipçisi, denetimcisi de genel merkezdi. Parti Meclisi üyesi ve genel merkezin görevlendirdiği bir milletvekilimiz genel merkezden gelmiş, onların denetiminde Cumhuriyet Halk Partililer mükemmel bir ön seçim yaşatmıştır. Bunu yok sayamazlar, buna uygun hareket etmek, buna göre devam etmek zorundalar. Seçimi açık farkla kazanmış bir aday varken, gereksiz, doktorların raporlarına da uymayan, sadece hastanede dinlenmesi istenen bir süreçte, hasta, bu süreci yürütemeyecek diye uydurma bahanelerle Şükrü Ciravoğlu’nun, dolayısıyla Edirne halkının iradesi ipotek altına alınamaz, elimizden alınamaz, biz bunu haykırıyoruz” dedi.
‘ADAYIMIZI GERİ İSTİYORUZ’
Grup adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Taşkan da partiyi kendi çıkarlarına göre düzenlemek isteyenlere asla izin vermeyeceklerini dile getirdi. Taşkan, “Ciravoğlu’nun hastaneye yatışının hemen ertesi günü adaylıktan çekilmesi yönünde yapılan söylemleri ve hastaneye apar topar noter gönderilmesi olayını asla doğru bulmuyoruz. Edirne’de dürüst ve onurlu bir kişilik olarak tanınan adayımıza yapılan bu uygulama sadece üyeler değil, halk tarafından da yadırganmıştır. Üyelerin iradelerine, halkın beklentilerine karşı yapılanları hak ve hukuk savunucusu olan partimiz açısından içimize sindiremiyoruz. Ön seçimi açık farkla kazanan, halkta karşılığı olan bir adayın çekilmesini istemek seçimi riske atmaktır, kaybetmeyi de göze almaktır, bunu kabul etmiyoruz, edemiyoruz. Biz parti içi demokrasinin gelişmesini istiyoruz. Bu nedenle yapılan bu uygulamanın derhal düzeltilip görevin Ciravoğlu’na geri verilmesini istiyoruz” diye konuştu.


‘BABAMIN ÜZERİNE ÇOK GELİNDİ’
Ciravoğlu’nun oğlu Berk Ciravoğlu da, babasının durumunun genel merkeze bilerek kötüymüş gibi yansıtıldığını belirtti. Ciravoğlu, “Babam hastaneye ilk yattığı zaman bir işlemi yarım kalmıştı. 5 gün yatması gerekirken 3 gün erken çıktı. Doktorlar sonraki süreçte ‘kalp ritmini düzeltelim, tertemiz çıkaralım’ dediler. Daha sonra Ankara’dan geldiğimiz boş bir zamanda hastaneye yatarak bu işi bitirip, tamamen düzelerek çıkmak istedi. Bu nedenle geçtiğimiz Perşembe günü hastaneye yattı. Ama bilgiler Ankara’ya kendisinin acayip kötü durumda olduğu yönünde iletildi. Sanki durumu daha da kötüleşmiş gibi iletildi. Aslında şu anda hiçbir şeyi yok, bir serum bile takılı değil. Bence bu süreçte babamın çok üzerine gelindi. Karar alma sürecinde ben narkozun da etkisi olduğunu düşünüyorum. Tabi bu durum daha bilgili kişilerce de öğrenilebilir” ifadelerini kullandı.
‘BASKICI BİR TAVIRLA GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLDİ’
Şükrü Ciravoğlu’nun yardımcısı Erkan Ak da, Ciravoğlu’nun CHP genel başkanı Özgür Özel tarafından baskıcı bir tavırla görevden el çektirildiğini kaydetti. Ak, “Genel başkan kendisini arayıp, ‘bu işin sürdürülebilirliği kalmamıştır, seninle değil kadın adayla devam etmek istiyoruz, iki kadını yarıştırmak istiyoruz’ dedi. Ben sayın Ciravoğlu’nun yanındaydım, megafon açıktı, hepsini duydum. Sonra 2-3 kez daha aradı genel başkan, ilk istifasının geçerli olmadığını, hastaneye il başkanı ile birlikte noter gönderdiğini, noter huzurunda yapılması gerektiğini belirtip, ısrarla ve çok baskıcı bir tavırla görevden el çektirdi kendisini. Oldu bittiye getirilip bu imza saat 17.00 civarında alındı” şeklinde konuştu.
İLÇE SEÇİM KURULUNA İTİRAZ EDİLDİ
Edirne Barosu avukatlarından Cansın Çoğal da, konuyla ilgili Edirne İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunduklarını söyledi. Çoğal, “Edirne Barosu’na kayıtlı bir avukatım. Bu süreci duyduğumda, haksız ve hukuksuz bir süreç olduğunu düşündüğüm için Atatürk ilkelerine bağlı bir avukat olarak, Edirneli bir vatandaş olarak bu karara itiraz etmek istedim. Şu anda ilçe seçim kurulunda itirazımız. Bu anti demokratik karara karşı çıkıyoruz, inşallah sonuç olumlu olur” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ