DOLAR 32,9870 0%
EURO 35,8457 -0.05%
ALTIN 2.525,630,73
BIST 10.889,480,17%
BITCOIN 22270033,76%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

276 okunma

İYİ Parti’de engelleri aşacak aday!

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, belediye meclis üyesi aday listesinde kontenjan aday olarak gösterdiği Serebral Palsi hastası engelli Kadir Berke Öz'le birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi… Sedefçi, "Bizim, engelliler konusundaki önderimiz Berke olacak. O, bize yol gösterecek. Biz de engelli kardeşlerimize sahip çıkarak kentimizde engelli insanlarımızın huzurlu ve mutlu olması için gereken neyse gereken çabayı gösterip hizmette olacağız” dedi…

ABONE OL
26 Şubat 2024 18:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, belediye meclis üyesi aday listesinde kontenjan aday olarak gösterdiği Serebral Palsi hastası engelli Kadir Berke Öz’le birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi.
İYİ Parti’de belediye meclisi kontenjan adayı Kadir Berke Öz, Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi, İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve Edirne Milletvekili Mehmet Akalın ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Belediye Başkan Adayı Sedefçi, engelliler konusunda kendilerine Berke Öz’ün yol göstereceğini belirtip, belediye bünyesinde engelliler birimi kuracaklarını dile getirdi. İl Başkanı Engin ise Öz’ün engelli bireyleri belediyede en iyi şekilde temsil edeceğini ifade etti.


“BERKE’Yİ BELEDİYEDE GÖRMEK İSTİYORUZ”
İl başkanı Engin, Kadir Berke Öz’ün İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne her zaman partinin içinde olan birisi olduğunu söyledi. Engin, “Kendisini artık kontenjan adayı olarak belediyemizde de görmek istiyoruz. Bizi temsilen belediyede olacak ve engelli arkadaşlarımızı orada en iyi şekilde temsil edecek, onların sorunlarını bize en iyi şekilde iletecek. Belediyenin bu konudaki çalışmalarında bizlere yardımcı olacak” ifadelerini kullandı.

‘EN BÜYÜK SIKINTISI YOLLAR’
Öz’ün Edirne ile ilgili tespitlerine de vurgu yapan Engin; “Berke’nin en büyük sıkıntısı yollar ve kaldırımlar. Bunlar engelli vatandaşlarımız için maalesef uygun değil. İkinci en büyük sıkıntı da ulaşımda otobüslerin engelli vatandaşlarımız tarafından kullanılabilecek durumda olmaması. Üçüncü sorun, eğitim alanındaki sıkıntılar. Dördüncü sorun, engellilerin sağlık sorunlarıyla ilgilenilmemesi, yeteri kadar sağlık konusunda destek alamamaları. Böyle özel durumdaki arkadaşlarımızın sadece kendileri değil; aileleri de çok büyük fedakârlıklar yapıyorlar. Berke’nin bunun için de şöyle bir proje önerisi var; engellilerin, kendilerine bakabilecekleri bir alanları olması. Bazı özel kişilere, sağlık çalışanlarına teslim edilmesi. Bu süreçte de ailelerinin dinlenebilmeleri, sosyalleşebilmeleri için zaman yaratacak organizasyon yapılması gerektiğini iletti. Bir başka sorun da engelli vatandaşların çalışma yerlerinin olmamasıdır. Sosyalleşmek, çalışmak, üretken olmak istiyorlar. Berke, bize bu sorunları iletti” dedi.
SEDEFÇİ, ENGELLİLER İÇİN PROJELERİNİ AÇIKLADI
Belediye Başkan adayı Sedefçi de Edirne’de engelliler için gerçekleştirmeyi planladığı projeleri anlattı. Sedefçi; “Bize düşen bir görev var. Engelli kardeşlerimize mutlak surette sahip çıkmamız gerektiğinin farkındayız. Bu insanlar, bizim insanlarımızdır. Edirne’de en azından 8-9 bin aile bu konuda hizmet bekliyor. Sonuçta Edirne Belediyesi olarak halkımızın hizmetkârı olarak tüm yaşayanlara sahip çıkma düşüncesindeyiz. İnsanları bırakın bizim hedefimizde köpekler, kediler de var. Tüm canlılara sahip çıkmalıyız. İnsanlarla beraber ağaçlara, çiçeklere sahip çıkmalıyız. Biz bu anlayıştayız. Berke’nin bizim grubumuzda olması bizim için büyük bir avantaj. Onun bir engelli evladımız olarak yaşadığı sıkıntıları, biz yaşama şansına sahip değiliz. Onlardan öneri alarak bu kentte engelli kardeşlerimizin mutlu olması için tüm gayreti sarf edeceğimizin sözünü vermek istiyorum. Edirne Belediyesi’nde bir engelli birimi kurmayı hedefliyoruz. Bu engelli biriminin bir parçası da Berke olacak. Berke’nin eğitim seviyesi ve önerileriyle birbirimize tüm halkımızla beraber sahip çıkarak, tüm engelli kardeşlerimizin mutlu olması, daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için hep beraber gayret içerisinde olacağız” sözlerine yer verdi.
‘BERKE ÖNERİLERİNİ BİZE SUNACAK’
Edirne’de yaşayan tüm engelli bireylere rahat, huzurlu, mutlu bir ulaşım sağlamak için gereken neyse yapacaklarını söyleyen Sedefçi, “Bu konuda önderliği Berke yapacak. Bize önerilerini, fikirlerini sunacak. Onları Belediye Meclisi’nde tartışıp konuşacağız, karar alacağız, beraber uygulayacağız. Bizim, engelliler konusundaki önderimiz Berke olacak. O, bize yol gösterecek. Biz de engelli kardeşlerimize sahip çıkarak kentimizde engelli insanlarımızın huzurlu ve mutlu olması için gereken neyse gereken çabayı gösterip hizmette olacağız” dedi.
“AİLELERİN DE BEKLENTİLERİ OLDUĞUNU BİLİYORUZ”
Sedefçi, engelli aileleri için de özel bir yer planladıklarını açıklarken; “Ailelerin de beklenti ve özlemleri olduğunu biliyoruz. Onlara da bir birim kurarak, Edirne’nin uygun ve büyük bir yerinde kafeterya türü bir proje yaparak, hem engelli kardeşlerimizin hizmet vermesini sağlama şansımız olabilir, hem de ailelerinin rahatlık yaşama şansını sağlama imkanımız olabilir” ifadelerine yer verdi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ