DOLAR 32,2587 0%
EURO 34,6965 -0.07%
ALTIN 2.401,860,08
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN 2015794-1,84%
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

600 okunma

CHP’de Filiz Gencan Akın’ın hedefi zirve

Yerel seçimde Edirne Belediye Başkan aday adaylığı için Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Avukat Filiz Gencan Akın adaylık konusunda en iddialı isimlerin başında geliyor. CHP'nin Edirne'deki tek kadın başkan aday adayı olan Gencan, "Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan bizler değişimin de yerelden başlayacağına inanıyoruz. Yerel seçimler değişim umutlarımızı yeniden yeşertecek ve değişim hayallerimiz kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edecek. Bu değişimin bir parçası olmak için yola çıkıyorum. Bu yolda gençlerin, kadınların sesi olacağım" dedi…

ABONE OL
18 Aralık 2023 17:45
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yerel seçimde Edirne Belediye Başkan aday adaylığı için Belediye Meclis Üyeliğinden istifa eden Avukat Filiz Gencan Akın adaylık konusunda en iddialı isimlerin başında geliyor. CHP’nin Edirne’deki tek kadın başkan aday adayı olan Gencan, “Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan bizler değişimin de yerelden başlayacağına inanıyoruz. Yerel seçimler değişim umutlarımızı yeniden yeşertecek ve değişim hayallerimiz kaldığı yerden daha güçlü bir şekilde devam edecek. Bu değişimin bir parçası olmak için yola çıkıyorum. Bu yolda gençlerin, kadınların sesi olacağım” dedi.
31 Mart’ta yapılacak mahalli idareler seçimi öncesi siyasi partilerde aday belirsizliği devam ederken, bu kapsamda CHP’nin Belediye Başkanlığı için tek kadın aday adayı olan Filiz Gencan Akın’ın özellikle kadınlar ve gençler arasında ismi ön plana çıkıyor. Edirne Belediye Meclis Üyeliği, Edirne Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Ulaşım Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunan, seçimler öncesi aday adaylığı için istifa eden Akın Edirneliler’in adaylık sürecindeki desteğinden memnuniyetini dile getirerek “Değişim İçin Yeni Bir Vizyon, Kentimizde Sürdürülebilir Dönüşüm, Adil Hizmet ve Toplumsal Katılım ” hedefi ile yola çıktığını ifade ediyor.
DEĞİŞİM YERELDEN BAŞLAYACAK
Adaylık açıklamasının ardından çalışmalarını yoğunlaştıran ve adaylık sürecini değerlendiren Filiz Gencan Akın, “Hesap veren, şeffaf, adil, tutarlı ve katılımcı bir yönetim anlayışı ile şehrimizi yönetmek en büyük amacım. Belediye meclisi, ihtisas komisyonları, kent konseyi, gönüllülük, sivil toplum örgütlerinin şehir ile ilgili karar verme süreçlerinde eşgüdümlü çalıştığı bir yönetim anlayışını benimsiyorum. Yerelde yaratacağımız demokratik, adil yönetim anlayışı sayesinde iktidar olacağımızı biliyorum. Şehrimizin ihtiyaçlarına etkili bir şekilde cevap verebilmek için çeşitliliği kucaklayan, çevreye saygılı, hizmet üretirken inovasyon ve teknolojiyi kullanan bir yönetim anlayışı ile yola çıktık. Yeniliğe ve öğrenmeye her zaman açık genç arkadaşlarım ile birlikte yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz” dedi.
FİLİZ GENCAN AKIN KİMDİR?
Avukat Filiz Gencan Edirne’de iki çocuklu bir ailenin büyük kızı olarak 1983 yılında dünyaya geldi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Edirne’de avukatlık bürosunu açan Filiz Gencan Akın, 2011’den bu yana Edirne’de siyasi çalışmalarını da sürdürüyor. 2019 yerel seçimlerinde CHP 1’nci sıra meclis adayı olan Akın, bu süreçte Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği Üyesi, Edirne Belediyesi Meclis Başkan Vekili, Edirne Belediyesi Ulaşım Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Genel merkez tarafından kurulan Edirne Balkan Masası sorumlusu olarak da yurt dışında önemli konferanslarda CHP’yi temsil etti. Avukat Filiz Gencan Akın, Edirne’de Mimar İnanç Gönenç Akın ile evli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ