DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

228 okunma

Akalın’ın akademisyenler önergesine ret!

İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM Genel Kurulu'nda akademisyenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve Türkiye'nin bilim ve eğitim potansiyelinin tam olarak kullanılabilmesi için hükümete çağrıda bulunurken, İYİ Parti Grubu adına verilen kendisi tarafından “Üniversitelerdeki akademik personellerimizin yaşadıkları sorunlar” hakkındaki araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi…

ABONE OL
16 Kasım 2023 18:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL


İYİ Parti Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, TBMM Genel Kurulu’nda akademisyenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve Türkiye’nin bilim ve eğitim potansiyelinin tam olarak kullanılabilmesi için hükümete çağrıda bulunurken, kendisi tarafından İYİ Parti Grubu adına verilen “Üniversitelerdeki akademik personellerimizin yaşadıkları sorunlar” hakkındaki araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi.
TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Prof. Dr. Mehmet Akalın, Türkiye’deki akademisyenlerin karşılaştığı ekonomik, kariyer ve sosyal zor-luklara dikkat çekti. Akademisyenlerin maaşları, kariyer gelişimleri ve sosyal durumlarındaki sıkıntıları vurgulayan Akalın, Türkiye’nin bilim ve eğitim alanındaki gelişiminin bu sorunların çözümüne bağlı olduğunu belirtti.
Ekonomik Durum ve Çözüm Önerileri:
Akalın, akademisyen maaşlarının son 10 yılda ne kadar azaldığını vurgulayarak, araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi için 60.000 TL, Dr. öğretim üyesi için 65.000 TL, doçent için 75.000 TL ve profesör için 90.000 TL gibi rakamların akademik zamlarla mümkün olduğunu ifade etti. Ayrıca, akademik teşvik ücreti ve ek ders ücretlerinin yetersizliğine dikkat çekti.
Kariyer Durumu ve Zorluklar:
Akademisyenlerin kariyerlerini geliştirmek için bilimsel çalışmalar yapmak zorunda olduklarını belirten Akalın, üniversitelerin bu çalışmalar için yeterli kaynağı sağlayamadığını ve akademisyenlerin kariyerlerini ötelemek zorunda kaldığını ifade etti.
Sosyal Durum ve Nepotizm İle Mücadele:
Akalın, akademisyenlerin sosyal durumlarının içler acısı olduğunu ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını söyledi. Ayrıca, son zamanlarda üniversitelerdeki atama ve terfi süreçlerinde sıkça görülen “nepotizm”e dikkat çekti. Akademik pozisyonların şeffaf, objektif ve adil kriterlere dayalı olarak doldurulması çağrısında bulundu.
Sonuç ve Çağrı:
Akalın, akademisyenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve Türkiye’nin bilim ve eğitim potansiyelinin tam olarak kullanılabilmesi için hükümete çağrıda bulundu. “Gelin hep birlikte akademisyenlerimizin ekonomik durumlarını iyileştirecek adımların atılmasına öncülük edelim” diyerek konuşmasını tamamladı.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ