DOLAR 32,9525 -0.1%
EURO 35,8346 -0.1%
ALTIN 2.529,930,90
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22264123,76%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

150 okunma

Akalın’dan bürokratlara ‘yandaşlık’ sitemi

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, AK Parti'nin devlet gücünü kullanarak seçim kampanyası yürüttüğünü, bürokratların da yandaş gibi davrandığını belirtip, "Bu yandaşlığın, bu devleti kullanarak hükümetin yandaşlığının sonu Türkiye'de belediye seçimlerinin yapılmamasıdır. Belediye başkanlığı seçimini kaldırın, cumhurbaşkanımız belediyeye birini atasın, bu işten kurtulalım. Herkes rahat olsun" dedi…

ABONE OL
4 Mart 2024 17:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, AK Parti’nin devlet gücünü kullanarak seçim kampanyası yürüttüğünü belirtip, “Bu yandaşlığın, bu devleti kullanarak hükümetin yandaşlığının sonu Türkiye’de belediye seçimlerinin yapılmamasıdır. Belediye başkanlığı seçimini kaldırın, cumhurbaşkanımız belediyeye birini atasın, bu işten kurtulalım. Herkes rahat olsun” dedi.
İYİ Partili Akalın, partisinin Edirne Belediye Başkan Adayı Hamdi Sedefçi’nin düzenlediği toplantıda, yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu. AK Partili adayların devletin gücünü kullanarak kampanya yürüttüğünü, aynı şeyi CHP’nin de yerelde iktidar olduğu yerlerde yaptığını belirtip tepki gösterdi. Akalın, yöneticilerden devlet ciddiyeti göstermeleri talebinde bulunup, taraf olamayacaklarını söyledi.


‘BÜROKRATLAR HERKESE EŞİT MESAFEDE OLMALI’
İYİ Parti olarak genelde hükümetle, yerelde de yerel yönetimle mücadele ettiklerini dile getiren Akalın, “Geneli bir değerlendirecek olursam; hepinizin bildiği gibi devletle hükümet kavramını ayırmamız lazım. Devlet bizim için, bizim inancımıza göre ve Türkiye’de yaşayan herkese göre de ebet müddettir. Devlet hakemdir, devlet bütün mensuplarına yani bütün vatandaşlarına aynı mesafededir ama hükümet geçicidir. Hükümetler seçilir, hükümetler görevini yapar, seçimlerle de değişir. Yerine yeni bir hükümet gelir ama görüyoruz ki maalesef devletle hükümet kavramları birbirine karışmış. Vali devletin valisidir, bürokrat devletin bürokratıdır. Yani bakanlık makamı devletin makamıdır. Bunlar bütün hepimizin ödediği vergilerden maaşlarını alırlar. Yani sadece bir siyasi partiden almazlar maaşlarını. Dolayısıyla da o yüzden herkese karşı eşit mesafede olmalıdırlar. Her siyasi partiye karşı eşit mesafede olmalıdırlar. Eğer olmazlarsa orada sıkıntı çıkar. Orada devlet hakemlik görevini yapamıyor demektir” dedi.
‘BU YANDAŞLIĞIN SONU BELEDİYE SEÇİMLERİNİN YAPILMAMASIDIR’
Devletin bürokratlarını yandaşlıkla suçlayan akalın, “Diyelim ki şu anda ben genel söylüyorum; a hükümeti var ve devleti çok iyi yönetiyor. Yarın öbür gün bu hükümet değişti. Başka bir hükümet geldi. Valiler, bürokratlar, bakanlar o hükümete göre mi görev yapacaklar? Aynı mesafede olmayacaklar mı? Bu böyle olmaz. Bu yanlıştır. Bunlar doğru davranışlar değildir. O zaman ne olur biliyor musunuz? Bu yandaşlığın, bu devleti kullanarak hükümetin yandaşlığının sonu Türkiye’de belediye seçimlerinin yapılmamasıdır, bu kadar netlikle söylüyorum. Belediye başkanlığı seçimini kaldırın, cumhurbaşkanımız belediyeye birini atasın, bu işten kurtulalım. Herkes rahat olsun. Ama seçim yapıyorsanız bunun hakimi kimdir? Seçimin hakemi kimdir? Yunanistan devleti midir? Türk devleti midir? Nerede o devlet? Nerede o vali? Nerede o bakan? Bu kurumlar bizim değer verdiğimiz kurumlardır. Lütfen bu kurumların içini boşaltmayın. Yarın öbür gün hiç istemediğiniz, hiç sevmediğiniz bir iktidar güce gelir, ne olacağını sizler düşünün artık” diye konuştu.
‘DEMOKRASİ HERKESE LAZIM’
Yöneticilerden devlet ciddiyeti göstermelerini isteyen Akalın, “Ben bu yöneticilerimizden de devlet ciddiyetini göstermelerini istirham ediyorum. Burada taraf olamazlar. Taraf olurlarsa o zaman seçimin hiçbir anlamı kalmaz o zaman belediye seçiminin yapılmasına gerek yoktur. Yukarıdan belediye başkanını atarsınız rahat oluruz. Biz de biliriz ki evet devletimizin kuralı budur, belediye başkanları atanıyordur. Aynı üniversite rektörlerinin atandığı gibi. Demokrasi bugün İyi Parti’ye lazım, yarın AK Parti’ye oy veren, bu özlediğiniz demokrasi size de lazım olacak. Onun için bunu çok iyi anlamamız lazım. Demokrasi varsa hakemimiz Türk devletidir. Türk devletinin valisidir, bakanıdır, kaymakamıdır. Ama demokrasi yoksa sonuç budur. Onun için üzülerek söylüyorum. Bunlar yanlıştır, bu yanlışlıktan dönülmelidir” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ