DOLAR 32,9525 -0.1%
EURO 35,8346 -0.1%
ALTIN 2.529,930,90
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22264123,76%
Edirne
29°

PARÇALI BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

147 okunma

‘Rantçı sisteme son’

Vatan Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Fatma Müzeyyen Oktay, belediyelerdeki rüşvet, yolsuzluk ve vurgunları besleyen müteahhitlik ve ihale sistemine son vereceklerini, belediyenin tüm harcamalarını her ay kalem kalem açıklayacaklarını söyledi…

ABONE OL
4 Mart 2024 17:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatan Partisi Edirne Belediye Başkan Adayı Fatma Müzeyyen Oktay, belediyelerdeki rüşvet, yolsuzluk ve vurgunları besleyen müteahhitlik ve ihale sistemine son vereceklerini, belediyenin tüm harcamalarını her ay kalem kalem açıklayacaklarını söyledi.
Oktay yaptığı açıklamada, “31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri’nde sistemin dışına çıkın, çözümsüzlüğü değil çözümü seçin. Rant’a değil Halka dayanan bir belediyecilik için Vatan Partisi’ni seçin. Daha önce yaptığımız açıklama da 22 adımda 22 projeyle Edirne’mizi layık olduğu yere getireceğimizi söylemiştik” diyerek uygulayacakları ilk 6 maddeyi şöyle açıkladı:
“1. Rantçı Değil Halkçı Belediye: Belediyelerdeki rüşvet, yolsuzluk ve vurgunları besleyen müteahhitlik ve ihale sistemine son vereceğiz. Cumhuriyetimizin kamu hizmeti anlayışı yıkıma uğratılmış ve şirketlere teslim edilmiştir. Belediyelerin çevresini komisyoncular sarmış durumdadır. Halka hizmet için kullanılması gereken kaynaklar, şirketlere, mafyalara, tarikatlara, kayınçoya, bacanağa ve damada dağıtılıyor. Hepsini temizleyeceğiz. Belediyemizi halkımızın hizmetine sunacağız.

  1. Milli Kent: Milli belediye, bağımsız Türkiye’nin kalesidir. Belediyemizi küresel bağımlılıktan kurtaracağız. Avrupa birliği projeleri adı altında kentin dört bir yanının peşkeş çekilmesine son vereceğiz. FETÖ ve PKK kadrolarının kirli pazarlıklar sonucu belediyelere yerleştirilmesine izin vermeyeceğiz. Türkçe tabela kullanımı teşvik edilecektir. Türkçemiz her alanda korunacaktır.
  2. Şeffaf Kent: Kapalı kapılar ardında dönen kirli oyunlara son veriyoruz. Kapımız tüm vatandaşlarımıza açık olacaktır. Bizim belediyeciliğimiz şeffaf, çayımızda demlidir. Siyaseti DEM’li yapanlardan, tarikatlardan medet umanlardan, şaibeli şekilde aday olanlardan değiliz ve hiç bir zaman olmayacağız. Tüm toplantılarımızı canlı olarak yayınlayacağız. Belediye’mizin tüm harcamalarını her ay kalem kalem açıklayacağız.
  3. Halk Meclisleriyle Yönetim: Mahalle meclisleriyle vatandaş yönetime katılacak. Edirne Halka rağmen değil halkla birlikte yönetilecek. Mahalle meclisi temsilcileri, belediye meclisinde söz ve karar sahibi olacaktır. Lafta değil icraatta demokrasi için Vatan Partisi canla başla çalışmaya hazırdır.
  4. Liyakatli Yönetim: Vatan Partisi Belediyeciliğinde, torpil İşlemez, kartvizit geçmez, rüşvet sökmez. Tüm vatandaşlarımız yeterliliğinin karşılığını alacaktır. Boşa harcanan kaynaklar vatandaşlarımıza aktarılacaktır. Hükümetten başlayarak Yerel Yönetimlere kadar uzanan gösteriş, israf, lüks ve ihtişama son vermek için yetki istiyoruz.
  5. Başkanın Maaşı Öğrenciye: Belediye başkanı seçildiğimiz günden son güne kadar, aldığımız belediye başkanlığı maaşını öğrencilere burs olarak vereceğiz. Oluşturacağımız öğrenci bursu havuzuyla Edirne’de imkanı olmayan gençlere destek olacağız.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ