DOLAR 32,2533 -0.03%
EURO 34,7026 -0.06%
ALTIN 2.405,320,22
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2009032-2,34%
Edirne
18°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

1212 okunma

Yeni mahalleler kuruldu, ikametgahlar değişti

Edirne'de Atatürk, Cumhuriyet, Kurtuluş ve 100. Yıl mahalleri oluşturulması kararı İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı… Şükrüpaşa, Kocasinan ve Barutluk mahallelerinde oturan vatandaşların ikamet adresleri de değişmiş oldu.

ABONE OL
24 Aralık 2023 17:29
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Atatürk, Cumhuriyet, Kurtuluş ve 100. Yıl mahalleri oluşturulması kararı İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı. Şükrüpaşa, Kocasinan ve Barutluk mahallelerinde oturan vatandaşların ikamet adresleri de değişmiş oldu.
Edirne Belediye Meclisi’nin 4 Ocak 2023 tarihinde yaptığı toplantıda alınan karar sonrasında Edirne’ye 4 yeni mahalle oluş-turulmuştu. Atatürk, Cumhuriyet, Kurtuluş ve 100. Yıl mahalleri kurulma kararının içişleri Bakanlı-ğı’nda onaylanmasının ardından Şükrüpaşa ve Barutluk mahal-lelerinde oturan vatandaşların bağlı oldukları mahalle isimleri de değişmiş oldu.


OCAK MECLİSİ’NDE KABUL EDİMİŞTİ
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, meclis toplantısında ki konuşmasında Edirne kent merkezinde her geçen gün büyüyen 3 mahallede bazı yenilikler yapma kararı aldıklarını ve bu amaçla bir çalışma gerçekleştirdiklerini söylemişti. Şükrüpaşa, Kocasinan ve Barutluk mahallelerini içeren çalışma ile bu mahallelerin bölünerek yeni 4 mahalle oluşturmanın zorunluluk haline geldiğine dikkat çeken Gürkan, şu anda Şükrüpaşa Mahallesi’nin, Türkiye’deki 950 ilçenin 550 tanesinden daha büyük bir nüfusa sahip bir hale geldiğini, bunun tek başına görev yapan muhtarlığın hizmetlerinin çok yorucu olmasına da neden olduğunu belirterek, “Fiziki büyüklüğü ve tamamen yapılaşması durumunda oluşacak nüfus sayısı dikkate alındığında muhtarlık hizmetlerinin verimli bir şekilde yapılmasının mümkün olmayacağı ve çeşitli zorluklara sebep olacağı tespit edildiğinden Şükrüpaşa Mahallesi’nden bazı alanların bölünerek, Atatürk ve Cumhuriyet Mahallesi kurulmasını düşündük. Gölet bölgesi Atatürk Mahallesi, Abdi İpekçi Caddesi’nin kuzey tarafındaki bölge Cumhuriyet Mahallesi olarak isimlendirilecek” demişti.
Gürkan ayrıca Kocasinan Mahallesi’nden bazı alanları bölünerek Havsa istikametine doğru olan alanın 100. Yıl Mahallesi adını alacağını, Barutluk Mahallesi’nin de aynı şekilde bazı alanların bölünerek Kurtuluş Mahallesi olarak adlandırılacağını ifade ederek, “Bel-KOOP, Tuncaspor Tesisleri’nin, TOKİ’nin olduğu bölge Kurtuluş Mahallesi olarak isimlendirilecek. Böylelikle Belediye Meclis Kararı ile Edirne’ye 4 mahalle daha eklenerek, Edirne’de 24 olan mahalle sayısı 28’e çıkarılacak. Ancak karar ilk olarak, Edirne Valiliği’ne, daha sonra İçişleri Bakanlığı’na giderek onaylanacak. Eğer onaylanırsa bu oluşum Mart 2024’te ki yerel yönetim seçimlerinden sonra uygulanacak” şeklinde konuşmuştu.
Edirne’ye 4 mahalle kurulmsı kararı Edirne Valiliği ve ardından İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanarak mahallelerin bölünerek yeni mahalle isimlerinin oluşturulması uygulamaya kondu. Geçtiğimiz haftadan itibaretn e-devlet üzerinden ikametgah belgesi alan vatandaşlar ikametgah adreslerinde yeni mahalle isimlerini görmeye başladılar.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ