DOLAR 32,2793 0%
EURO 35,0326 -0.17%
ALTIN 2.477,300,47
BIST 10.557,832,30%
BITCOIN 21416760,34%
Edirne
23°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

186 okunma

Yangın kontrol altında

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yangın paniği yaşandı. Hastanenin çatısında meydana gelen yangın sonrası bazı hastalar tahliye edilirken, yangın büyümeden kontrol altına alındı.

ABONE OL
2 Mayıs 2024 19:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yangın paniği yaşandı. Hastanenin çatısında meydana gelen yangın sonrası bazı hastalar tahliye edilirken, yangın büyümeden kontrol altına alındı.
Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çatısında dün 17.00 sıralarında dumanlar yükselmeye başladı. çatıda başlayan yangın sonrası hastane çevresi duman altında kalırken, Edirne Belediye İtfaiye ekipleri kısa sürede olaya müdahale ederek yangının kontrol altına aldı.


AFAD ekipleri de olay yerine gelirken bazı hastaların ve yakınlarının tahliye edildikleri görüldü. Hastane bahçesine tedbir amaçlı ilk yardım çadırıda kuruldu.


VALİ SEZER OLAY YERİNDE
Edirne Valisi Yunus Sezer olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.
Yangının kontrol altına alınmasının ardından açıklama yapan Vali Sezer şu bilgileri verdi:
Yaklaşık bir saat önce başlayan bir yangın söz konusu çatı katında. İtfaiyemiz hızlı bir şekilde, AFAD ve diğer birimlerimiz hızlı bir şekilde müdahale ettiler.Şu an itibariyle soğutma çalışmaları devam ediyor. Sadece çatıya sirayet eden bir yangın. Bununla ilgili olarak da tabii dokuzuncu katta çocuk servisimiz var. Burada risk almamak adına rektörümüzle, başhekimimizle, onları alt katlara aldık. Altı tane çocuğumuz da Devlet Hastanesine sevk edildi. Herhangi bir yaralanma, herhangi bir hastalara etki eden bir durum yok. Şu an itibariyle de büyük oranda yangın kontrol sağlanmış durumda. Ama soğutma devam ediyor. Sebebiyle ilgili olarak tabii yangın bittikten sonra itfaiyemiz gerekli raporu düzenleyecektir. Şu an itibariyle yangının söndürmesiyle daha çok meşgul oluyorlar. Belki oradaki elektrik aksamından olabilir. Ya da başka şey olabilir. Onunla ilgili net bir şey rapor sonucunda ortaya çıkacak.
REKTÖRDEN AÇIKLAMA
Trakya Üniversiesi Rektörü Prof.Dr.Erhan Tabakoğlu da açıklamasında, “Şu anda hastaları etkileyen bir durum söz konusu değil. Biz sadece en üst katı tedbir amaçlı olarak alt katlara tahliye ettik. Şu an hastalarımız etkileyen bir durum söz konusu değil” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ