DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22358752,21%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

166 okunma

Üniversiteliden ETUS’a ‘zam’ protestosu!

Bir grup üniversite öğrencisi, toplu taşımada şehir içi minibüslere yapılan yüzde 37'lik zammı, belediye binası önünde protesto etti…

ABONE OL
7 Haziran 2024 18:06
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de üniversite öğrencileri, toplu taşımada şehir içi minibüslere yapılan yüzde 37’lik zammı, belediye binası önünde protesto etti.
Edirne Belediyesi’nin 4 Haziran’da gerçek-leştirilen olağan meclis toplantısında Edirne Toplu Ulaşım Sistemi’ndeki (ETUS) minibüs-lere yüzde 37, taksi ve servis ücretlerine yüzde 50 zammı öngören madde görüşüldü. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nun zam kararı, AK Parti ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı’nın ret oyuna karşın CHP grubunun oylarıyla kabul edildi. Toplu taşıma ücretlerine yapılan zam sonrası Trakya Üniversitesi öğrencileri bir araya gelerek belediye binası önünde eylem yaptı.


Ellerinde dövizlerle belediye önünde toplanan öğrenciler, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ı, zam kararını geri çekmeye davet etti. Öğrenciler adına konuşan Eren Çam, seçim sürecinde Akın’ın dile getirdiği toplu ulaşımdaki yüzde 20’lik vaadine dikkat çekti. Çam, “Burada toplanmamızın sebebi, seçim sürecinde verilen sözlerin yerine getirilmemesi ve biz gençlerin karşı karşıya bırakıldığı ekonomik zorluklardır. Ulaşımda yüzde 20 indirim bekleyen biz gençler ve kıymetli Edirne halkı, bu zam kararı ile adeta aldatıldık ve ekonomik anlamda daha da zor duruma düşürüldük. Seçim öncesi verilen sözlerin aksine, ulaşımda yüzde 37’lik bir zam yapılması, hem gençler hem de Edirne halkı için büyük bir hayal kırıklığı olmuştur ” dedi.
‘VERİLEN SÖZÜN YERİNE GETİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ’
ETUS araçlarının eski ve klimasız olması ve şoförlerin agresif davranışlarının öğrencileri ve gençleri tedirgin ettiğini de dile getiren Çam, “Biz Trakya Üniversitesi öğrencileri ve Edirne halkı olarak, yapılan bu zammın geri alınmasını ve verilen sözün yerine getirilmesini talep ediyoruz. Şehir içi ulaşımda %20 indirim yapılacağı sözüne sadık kalınmasını istiyoruz. Verilen söz yerine getirilene kadar tepkimizi koymaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ