DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

100 okunma

Mimarlık Fakültesi’nde ‘Tasarım Günleri’

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde “Tasarım Günleri” adlı etkinlik gerçekleştirildi…

ABONE OL
7 Haziran 2024 18:00
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde “Tasarım Günleri” adlı etkinlik gerçekleştirildi.
Etkinliğe Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven akademisyenler ve öğren-ciler katıldı.
Prof. Dr. Sennur Akansel açılış konuşmasında, bu yıl yapılan etkinliğin tüm Mimarlık Fakültesi’ni kapsayacak şekilde düzenlemeler içerdiğini ifade etti. Akansel “Projelerimize son yıllarda gündemimizi oldukça meşgul eden ‘İklim Değişikliği’ başlığı altında bir temayla başladık. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yangınlar, sel felaketleri ve pandemik hastalıklar geleceğimizi ve yaşanılabilir habitatı bozmaya yönelik bir süreç içerisindedir. Mimarlar olarak bu işte bir parça payımız olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ‘İklim Değişikliği’ konusunu kendimize amaç edindik.” dedi.


Katılımcılara her seferinde bir belge takdim ettiklerini söyleyen Akansel, bu sefer doğayı koruma amacıyla belgelerin dijital yolla ulaştırılacağını ifade etti. Akansel, Keşan Orman Müdürlüğü’nün bir anı bahçesi oluşturmak üzere lavantalar hediye ettiğini ve çalıştaya katılanlar adına bir bahçe oluşturulaca-ğına değindi.
Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven sürdürülebirliğin önemine değinerek geleceğin sürdürülebilirlik üzerine inşa edileceğini, güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisi gibi temiz enerjilerin gelecekte daha fazla dikkat çekeceğini söyledi. Özgüven, verimli bir workshop deneyimi olması ve etkinliklerin devamlılığının sağlanması temennisinde bulundu. Açılış konuşmalarının ardından başlayan atölye çalışmaları gün boyunca devam etti.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ