DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2149800-0,41%
Edirne
15°

KAPALI

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

138 okunma

Türk Ocakları’ndan hekime şiddete tepki!

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi dahili yoğun bakımda görevli doktorun yumruklu saldırıya uğraması olayına tepki gösterip, "Bu şiddet sarmalının her geçen gün daha vahim boyutlara ulaşmasından ve daha da kötüsü meşru görülmesinden endişe ve derin bir üzüntü duymaktayız" dedi…

ABONE OL
8 Şubat 2024 18:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi dahili yoğun bakımda görevli doktorun yumruklu saldırıya uğraması olayına tepki gösterip, “Bu şiddet sarmalının her geçen gün daha vahim boyutlara ulaşmasından ve daha da kötüsü meşru görülmesinden endişe ve derin bir üzüntü duymaktayız” dedi.
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde önceki gün, V.K.’nin annesinin vefat haberini veren dahili yoğun bakımda görevli asistan kadın doktor B.B.Ö.’ye yumruklu saldırıda bulunmasına ilişkin tepkiler büyüyor. Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, her geçen gün daha da vahim sonuçlara ulaşan şiddet olaylarından endişe ve derin üzüntü duyduklarını belirtti.
‘ŞİDDETİN OLMADIĞI GÜN MUMLA ARANIR OLDU’
Her defasında tepki koyulan ve ‘bu son olsun’ denilen benzeri saldırıların ne yazık ki devam ettiğini ifade eden Öz, “Oldukça yoğun ve uzun bir eğitim sürecinin ardından milletimize hizmet adına iş baş yapan, insanların sağlığını her koşulda korumayı görev addeden hekimlerimizin fiziksel ve sözlü şiddete maruz kalmadığı gün mumla aranır olmuştur. Osmanlı’ya yıllarca başkentlik yapmış, laik, Atatürkçü, milli ve manevi değerlere sahip çıkan, bayrağına, diline, dinine sahip çıkan ve entelektüel seviyesi yüksek olan insanların bir arada yaşadığı bu güzel ilimizde; dün Trakya Üniversitesi tıp fakültesi de kadın doktora hasta yakını tarafından şiddet uygulanıp yüzüne yumruk atılmıştır. Bayan doktorumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken Türk Ocakları Edirne Şubesi olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
‘ENDİŞE VE ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ’
Sağlıkta şiddetin, şiddete yakın insanların caydırılamaması, yaptırım görmemesinden kaynaklı bir sorun olduğunu kaydeden Öz, “Ülkemizde diğer alanlarda çalışanlara nispeten sağlık çalışanları ve eğitim çalışanları şiddete daha fazla maruz kalmaktadır. Şiddet olaylarının sıklık ve derecesinin giderek artıyor olması, bu meseleyi ülkemizin çok önemli sorunlarından biri haline getirmiştir. Sağlıkta şiddet olayları sadece şiddetin mağdur olanları fiziksel ve psikolojik travmaya uğratmanın ve belli bir süre için sağlık hizmetleri vermekten alıkoymanın ötesinde tüm hekim ve sağlık çalışanlarının iş motivasyonunu ciddi şekilde etkilemekte ve ülkemizde verilen sağlık hizmetlerini orta ve uzun vadede ciddi şekilde etkileyecek sonuçlara neden olmaktadır. Bu şiddet sarmalının her geçen gün daha vahim boyutlara ulaşmasından ve daha da kötüsü meşru görülmesinden endişe ve derin bir üzüntü duymaktayız” diye konuştu.
Yetkililere, koruyucu önlemler alınması yönünde çağrıda bulunan Öz, “Bu bağlamda yetkililer sağlık ve eğitim çalışanlarını koruyan önlemleri almalıdır. Sağlık ve eğitim çalışanları kendi can güvenliğinden gerek sözlü gerek fiziksel şiddete maruz kalmayacağından emin olmalıdır. Bu hassas konuda görevli ve sorumlu olanlar görevlerini eksiksiz yerine getirmelidirler. Sadece bir yasanın olması yetmez. Yasa uygulayıcılarının tüm gerekliliklerini yerine getirmesi gerekir. Toplumsal bilinçlendirme eğitimle mümkün olur. Sosyolog, psikolog ve davranış bilimciler bir araya gelip konuyu masaya yatırmalı ve toplumun her kesiminin şiddet konusunda bilgilendirilmesi için eğitim, reklam ve kampanyalar düzenlenmelidir. Şiddete maruz kalan doktorumuzun şahsında kendisine ve tüm sağlık camiasına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor olayların bir daha yaşanmamasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ