DOLAR 32,2588 0%
EURO 34,7048 -0.08%
ALTIN 2.393,29-0,28
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1997596-1,96%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

423 okunma

Tunca’ya büyük onur

Edirneli emekli öğretmen, araştırmacı ve yazar Ayhan Tunca'nın ismi, 1'inci Murat Mahallesi'nde yaşadığı sokağa verildi…

ABONE OL
19 Şubat 2024 16:52
6

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirneli emekli öğretmen, araştırmacı ve yazar Ayhan Tunca’nın ismi, 1’inci Murat Mahallesi’nde yaşadığı sokağa verildi.
Edirne’de araştırmaları ve yazılarıyla tarih ve kültür hayatına uzun yıllardan bu yana katkı sağlayan, Yöre Dergisi imtiyaz sahibi, araştırmacı ve yazar Ayhan Tunca’nın ismi yaşadığı sokağa verildi. 1’inci Murat Mahallesi’nde sokağın açılışının gerçekleştirildiği törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ayhan Tunca ve ailesiyle, yakınları katıldı. Tunca törende yaptığı konuşmada, sokağa isminin verilmesinden onur duyduğunu belirtti.


‘BÜYÜK ONUR VE ŞEREF’
Belediye Başkanı Gürkan’a teşekkür eden Tunca, “Bu sokağa adımın verilmesini Selçuk Çakır gündeme getirmişti. Sonra bu sokağa adım verildi. Bundan daha büyük şeref, onur olamaz. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Recep Gürkan Başkan’ın yaptığı işleri de küçümsemeye kimsenin hakkı yok. Kendisini kutlarım. Edirne’ye buradaki pazaryeri gibi birçok hizmetleri olmuştur. Bundan dolayı da çok teşekkür ediyorum” dedi.


‘HEP ÜRETEREK GEÇEN BİR YAŞAM’
Tunca’nın Edirne için bir çok araştırma ve çalışmaya imza attığını anlatan Belediye Başkanı Recep Gürkan da, “Halef selef olarak, tabi ki bir okuyucusu olarak da bu sokağa tabelasının açılışını yaparak resmi olarak adını veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ayhan Tunca’nın yaşamına baktığımızda hep mücadelelerle, hep üreterek, hep bir şeyler sunabilme adına geçmiş bir yaşamdır. Bazen kendi çocuklarını, kendi yaşantını geriye atarak, bu ülkenin güzel çocukları için hep daha fazlasını yapabilme çabasıdır bu yaşamlar. Ben kendilerine sevdikleriyle beraber sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. İsmiyle yaşasın. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ