DOLAR 32,2599 0%
EURO 34,7081 -0.1%
ALTIN 2.405,090,21
BIST 10.336,500,68%
BITCOIN %
Edirne
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

274 okunma

Ömrünü adadığı yerde adı yaşayacak!

Edirne'de geçtiğimiz Eylül ayında vefat eden, baro eski başkanlarından 57 yıllık avukat İbrahim Karakoç'un ismi, Edirne Barosu ve Edirne Adliyesi'nin arasındaki sokağa verildi… Karakoç'un oğlu, aynı zamanda Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç törendeki duygu dolu konuşmasında, "Avukat gibi yaşayıp avukat gibi aramızdan ayrılan babamın bu anlamda içine doldurduğu dostlukları burada görünce duygulanmamak elde değil" dedi…

ABONE OL
19 Şubat 2024 16:07
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de geçtiğimiz Eylül ayında vefat eden, baro eski başkanlarından 57 yıllık avukat İbrahim Karakoç’un ismi, Edirne Barosu ve Edirne Adliyesi’nin arasındaki sokağa verildi.
Edirne Barosu’nun eski başkanlarından, mesleğin duayeni olarak kabul edilen avukat İbrahim Karakoç, Eylül ayında 83 yaşında hayatını kaybetti. Karakoç’un vefatının ardından, isminin yaşatılması için Edirne Belediyesi harekete geçti. Belediye Meclisi’nde geçtiğimiz ay gündeme alınan konu görüşüldü ve isminin İstasyon Mahallesi’ndeki Edirne Barosu ve Edirne Adliyesi arasındaki 303’üncü sokağa verilmesi kabul edildi. Sokağın açılışı ise dün gerçekleştirildi.


Törene Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Karakoç’un oğlu aynı zamanda Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç ve ailesiyle meslektaşları katıldı.


‘DUYGULANMAMAK ELDE DEĞİL’
Törende konuşan Baro Başkanı Gökhan Karakoç, fikrin uygulamaya geçmesinde katkısı olan belediye meclis üyelerine teşekkür etti. Karakoç, “İçinden geçmekte olduğumuz zaman diliminin bizlere gösterdiği, anlattığı tartışmasız yegâne gerçek; bir yandan dünyaya gelen biz yolcuların günü vadesi geldiğinde buradan ayrılıp başka bir diyara, başka bir mekâna göç edeceğimiz olduğudur. Ancak biz inanırız ki; insanoğlu bedenen öldüğünde ölmez, insanoğlu unutulduğunda ölür. Eğer insan unutulmuyorsa, geride bıraktıklarıyla hatırlanıyorsa, baki kalan şu kubbede bir hoş seda bırakabilmişse ölmez. Bu bağlamda 83 yıllık ömründe, 57 yıl boyunca hafta sonu-hafta içi, dini-milli bayram demeden, gece-gündüz demeden avukat olarak, avukat gibi yaşayıp avukat gibi aramızdan ayrılan babamın bu anlamda içine doldurduğu dostlukları burada görünce duygulanmamak elde değil” dedi.


‘İSMİNİN İKİ KURUM ARASINDA OLMASI ÇOK ANLAMLI OLDU’
Belediye Başkanı Gürkan da, Edirne’ye çok değerli hizmetleri olan Av. İbrahim Karakoç’a bir ahde vefa örneği göstermek istediklerini dile getirdi. Gürkan, “Bir insan ancak o insanı onu en son anan son insan öldükten sonra ölürmüş. Tabi insanların en büyük gayesi belki de hepimizin en büyük çabası kendimizden sonra da ismimizin yaşaması yaşatılması ve anılması; insanlık bunun için mücadele veriyor. Bu anlamda Edirne’ye çok değerli hizmetler bırakan çok değerli katkıları olan ama onun ötesinde insan olmanın erdemli duruşunu herkese her ortamda her fırsatta bizzat yaşatan sevgili İbrahim Karakoç’a, sevgili ağabeyime bir ahde vefanın önermesidir. Onun yıllarca emek verdiği kutsal savunma hakkının yaşama geçmesi için mücadele ettiği iki kurum Edirne Barosu ve adliye arasındaki bu sokağın olması bence çok anlamlı oldu. Hatta şunu da söylemek isterim. Biraz ileri giderek müsaadenizle bakınız bazen yaşam bittikten sonra da görev bitmiyor; sevgili İbrahim Karakoç ağabeyimiz hala baro ile adliye arasında bir köprü vazifesi yapmaya devam edecek” diye konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ