DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 21603380,36%
Edirne
15°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

116 okunma

Söğütlük’te ‘doğal’ eylem!

Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Edirne'nin nefes alan ciğerleri konumundaki Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı'na yapılmak istenen 'Millet Bahçesi' projesine karşı 'Söğütlük Doğal Kalsın' eylemi gerçekleştirdi. Kent Ormanı önünde toplanan grup adına açıklama yapan Platformun Dönem Sözcüsü Mehmet Hanefi Kaya, "Söğütlük Kent Ormanı'nda yapılmak istenen Millet Bahçesi, Meriç Nehri'ne yapılmak istenen Elektrik Üretim Tesisi ve Meriç Nehri kenarına yapılmak istenen Beton Üretim Tesisi söz konusu alanın doğal gelişimine aykırı yapılaşmaya sebep olmaktadır" dedi…

ABONE OL
5 Mayıs 2024 17:31
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Türkiye Kent Konseyleri Platformu, Edirne’nin nefes alan ciğerleri konumundaki Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı’na yapılmak istenen ‘Millet Bahçesi’ projesine karşı ‘Söğütlük Doğal Kalsın’ eylemi gerçekleştirdi.
Edirne’de Meriç Nehri kenarında bulunan, kentin akciğerleri konumundaki Söğütlük İzzet Arseven Kent Ormanı önünde buluşan Türkiye Kent Konseyleri Platformu, ‘Söğütlük Doğal Kalsın’ sloganıyla eylem düzenledi. Eylemde konuşan platformun dönem sözcüsü Mehmet Hanefi Kaya, Söğütlükte yapılmak istenen millet bahçesi, Meriç Nehri’nde yapılmak istenen elektrik üretişm tesisi ve beton üretim tesislerinin bölgenin doğal gelişimine aykırı yapılaşmaya sebep olduğunu kaydetti. Eyleme; Konak, İzmir, Çorlu, Esenyurt, Çankaya, Odunpazarı, Bandırma, Adana ve Edirne Kent Konseyleri destek verdi.


‘PROJELERLE DOĞALLIĞINI YİTİRMEMELİ’
Edirne halkının halen Söğütlük Kent Ormanı’na giremiyor olmasının üzüntü verici olduğunu kaydeden dönem sözcüsü Kaya, “Türkiye Kent Konseyleri Platformu Yürütme Kurulu olarak Edirne’de toplandık. Bizler de genel konularımız yanında toplantı gerçekleştirdiğimiz kentlere dair sorunları ve çözüm önerilerini değerlendiriyoruz. Edirne halkının Meriç kıyılarının yürüme, oturma, bisiklet kullanma gibi sosyal aktiviteler yapacak tesislerden yoksun olması, Söğütlük Kent Ormanına giremiyor olmaları üzüntü vericidir. Bildiğimiz kadarı ile milyonlarca yıldır kendi doğallığını üreten Meriç ve çevresi kentin önemli bir alanıdır. Bu alanda yapılmak istenen yanlış projelerle doğallığının yitirilmemesi gerekir” diye konuştu.
‘BÖLGENİN DOĞAL GELİŞİMİNE AYKIRI’
Projelerin bölgenin doğal gelişimine aykırı yapılaşmaya sebep olduğunu dile getiren Kaya, “Söğütlük Kent Ormanı’nda yapılmak istenen Millet Bahçesi, Meriç Nehrine yapılmak istenen Elektrik Üretim Tesisi ve Meriç Nehri kenarına yapılmak istenen Beton Üretim Tesisi söz konusu alanın doğal gelişimine aykırı yapılaşmaya sebep olmaktadır. Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak bizler; kentlerde halkın nefes alabileceği yeşil alanlarda doğallığın korunmasını, halkın bu alanlardan güvenli şekilde faydalanmasını ve kamusal bir işletme ile betonlaşmadan halka hizmet sunulmasını savunuyoruz. Biz Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak bu konuyla ilgili Edirne halkının yanında olduğumuzu, Edirne Kent Konseyi ile birlikte mücadele edeceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ