DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2157853-0,03%
Edirne
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

125 okunma

Eğitim-Sen’den müfredata ret!

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Edirne Şube Başkanı Ahmet Acet, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredatının yangından mal kaçırır gibi hazırlandığını belirterek tepki gösterdi…

ABONE OL
5 Mayıs 2024 17:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Edirne Şube Başkanı Ahmet Acet, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatının yangından mal kaçırır gibi hazırlandığını belirterek tepki gösterdi.
Müfredat değişiklikleri yapılırken bilim insanları ve eğitim sendikalarının görüşlerinin alınması gerektiğine dikkat çeken Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Acet, “Ancak Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda ‘yangından mal kaçırır gibi’ hareket etmiştir. Ve sonuç olarak iktidar nasıl bir insan modeli yetiştirmek istiyorsa eğitim müfredatını da ona uygun şekilde hazırlamıştır” dedi.
Başkan Acet açıklamasında şunlara yer verdi:
“Bugün karşımızda eğitim programlarında yapılan teknik değişikliklerden çok, iktidarın siyasal programına paralel olarak hazırlanmış bir eğitim müfredatı bulunmaktadır. Dolayısıyla yeni müfredata yönelik eleştiriler sadece pedagojik değil, aynı zamanda siyasal bir nitelik taşımak zorundadır.
Çocuklarımızın eğitiminde telafisi güç olumsuzluklar yaratacak bu müfredat değişikliği kabul edilemez.
Eğitim Sen olarak eğitim müfredatı olmaktan çok siyasi iktidarın siyasal-ideolojik hedeflerini gözeten, tek adam rejiminin yaratmaya çalıştığı toplum modelini temel alan, laiklik ve bilim karşıtı yeni müfredatı reddediyoruz.”

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ