DOLAR 32,2588 0%
EURO 34,7048 -0.08%
ALTIN 2.393,29-0,28
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1997596-1,96%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

405 okunma

Saros’a çekidüzen!

Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Körfezi'nin Keşan ve Enez sahillerindeki dağınıklığı bu yıl içerisinde gidereceklerini söyledi… Vali Sezer, İl Koordinasyon Kurulu'nun 2024 yılının ilk toplantısında Belediye başkanları, kaymakamlar ve bölgedeki işletmecilerden oluşan kurulun çalışmasının sürdüğünü belirterek, "İnşallah önümüzdeki bu dağınıklıkla, çevre kirliliğiyle karşı karşıya kalmayacağımız şekilde bir düzenlemenin içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim. Sahil şeridimiz çok kıymetli, burayı da bu kıymete yakışır şekilde planlamasını yapacağız ve uygulamaya geçiriyoruz" dedi…

ABONE OL
30 Ocak 2024 18:00
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Körfezi’nin Keşan ve Enez sahillerindeki dağınıklığı bu yıl içerisinde gidereceklerini belirtti.
Vali Sezer, İl Koordinasyon Kurulu’nun 2024 yılı ilk toplantısında kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi. Kentte 2024 yılında yatırım planına alınan projelerle ilgili bilgi veren Sezer, özellikle tarım, ulaşım ve turizm alanındaki projelere önem verdiklerinin altını çizdi. Sezer, Saros Körfezi’ne ayrı parantez açtığı toplantıda bu bölgedeki sahil şeridinde yaşanan dağınıklığa bu yıl içerisinde son vereceklerini belirtti.

‘SAROS’DAKİ DAĞINIKLIĞI BU SENE GİDERECEĞİZ’
Saros Körfezi ile ilgili olarak belediye başkanları, kaymakamlar ve bölgedeki işletmecilerden oluşan kurul oluşturduklarını belirten Sezer, “Enez’de sahil şeridindeki dağınıklığı inşallah bu sene gidermiş olacağız. Burada Saros Körfezi ile ilgili olarak bir yönetmelik çalışması yaptık. Bir kurul oluşturduk ve alanlar teker teker gezildi. Orada hangi noktada hangi işletmek yer alacak ve vatandaş nasıl hizmetler sunacağını, bütün alanlarda adım adım planlamasını yapıyoruz. Kurulda belediye başkanlarımız da, kaymakamlarımız da, ilgili işletmeci arkadaşlarımız da var. burada inşallah önümüzdeki bu dağınıklıkla, çevre kirliliğiyle karşı karşıya kalmayacağımız şekilde bir düzenlemenin içerisinde olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.


‘YAYLA LİMANI’NA 7 YENİ DALGAKIRAN YAPACAĞIZ’
Bölgedeki limanları da işlevsel hale getirmek istediklerini söyleyen Vali Sezer, “Yayla limanı ile ilgili olarak orada zamanla yapılan mendirek ve limandaki çalışmalar nedeniyle limanın sağ tarafındaki kumsal alan çoğalırken, sol tarafındaki yerleşim alanları dalgaların da vurmasıyla beraber binalar risk altına girmiş durumda. Onunla ilgili ulaştırma ve altyapı genel müdürlüğümüz bir ekip gönderdiler bir çalışma yaptık orada. Proje çalışmaları tamamlandı. O projelerin şimdi imar planlarına aktarılması devam ediyor ama onu beklemiyoruz, bir şekilde de burada ihalelere başlayacağız. Burada 7 tane dalga kıran inşallah kısa zamanda ihalelerini yapıp yapımına başlayacağız. Arkadaşlar teknik çalışmaları tamamlıyorlar. Biz de ödenekle ilgili çalışmalara başlayacağız. Limanların aktif kullanılması ilgili de geçen hafta teker teker tüm limanları gezdim ben. Bütün limanları en iyi şekilde kullanacağız. Özellikle İbrica dalış alanı açısından son derece önemli. Burada yeni tesisler yapılması için çalışmalar başlatacağız. Enez Limanı ile ilgili de orada daha önce konuşulanları artık ete kemiğe büründürdük, inşallah belki Yunanistan tarafıyla farklı bir uygulama yapabiliriz. Şu anda çalışmalar belli bir noktaya geldi ama neticelenmeden onu da açıklamak istemiyoruz” diye konuştu.
‘AMACIMIZ EKSİK KALAN İŞLERİ YOLUNA KOYMAK’
Edirne’de tarım, ulaşım ve turizm alanında aksayan yönleri hızlı şekilde yerine koymayı hedeflediklerini de belirten Sezer, “Amacımız şu; bir taraftan tarım, bir taraftan ulaşım, bir taraftan da turizm olmak üzere bu alanlarda ilimizin eksik kalan işlerini hızlı şekilde yoluna koymak. En azından idarede eksik kalan, aksayan yerler varsa bunları koordine etmek. Güzel bir çalışma ortamımız oluştu, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz ve kurumlarımız. Herkes elinden gelen gayreti ortaya koymaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ