DOLAR 32,2574 -0.01%
EURO 34,6869 -0.1%
ALTIN 2.393,75-0,26
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 1988486-2,25%
Edirne
19°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

323 okunma

Toprak kaymasına direkli önlem(!)

Edirne'de yapımına yeni başlanan inşaatta meydana gelen toprak kayması sonucu bitişiğindeki sitenin duvarı zarar gördü, zeminindeyse çatlaklar oluştu… Toprak kaymasını önlemek için apartmanları direklerle desteklenen site sakinleri, can güvenliklerinin olmadığı gerekçesi ile belediye ve polis ekiplerine şikayette bulundu…

ABONE OL
30 Ocak 2024 18:08
11

BEĞENDİM

ABONE OL

Olgay GÜLER
Edirne’de yapımına yeni başlanan inşaatta meydana gelen toprak kayması sonucu bitişiğindeki sitenin duvarı zarar gördü, zeminindeyse çatlaklar oluştu.
Edirne’de Şükrüpaşa Mahallesi Dr. Özcan Baznak Caddesi üzerinde bulunan inşaat için 2017 yılında ruhsat alındı. Aradan geçen süreçte araya pandemi girince temelinin atılması ertelendi. Firma inşaata geçtiğimiz günlerde başladı. İnşaatın temelinin atılmasından 3 gün sonra meydana gelen toprak kayması nedeniyle bitişiğinde bulunan 4 bloktan oluşan 44 daireli Burak Sitesi’nin 10 daireden oluşan D bloğunun zemini ve bahçe duvarında çatlaklar meydana geldi. Olayın ardından site yönetimi inşaat firmasından şikayetçi oldu. Bölgeye gelen Edirne Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü ve zabıta ekipleri inşaat alanında inceleme yaptı. Polis ekipleri ise toprak kaymasının meydana geldiği bölgede ve sitede çatlaklarını oluştuğu alanda güvenlik önlemi aldı. Bölgeye Edirne Emniyet Müdürü Onur Karaburun da gelerek inceleme yaptı. Olayın ardından toprak kaymasının önlenmesi için sitenin zemini iki direkle sabitlendi.


‘İNŞAATIN BİNAYA ÇOK YAKLAŞTIĞINI GÖRDÜK’
Site yöneticisi Murat Göçer, olay sırasında kendilerinin de yönetim kurulu toplantısında olduklarını anlattı. Göçer, “Olay sonrası dışarı çıkıp baktığımızda yan taraftaki inşaatın binaya çok yaklaştığını, aslında 5 metreden fazla yaklaşmaması gerektiği halde çok yaklaştığını gördük. Bunun üzerine ilgili birimlere haber verdik, sağ olsun emniyet müdürümüz de geldi, olayla ilgilendi. İnşaatı durdular. Zaten inşaatın ruhsatı da yokmuş, sonradan öğrendiğimiz kadarıyla. Şimdi belediyenin ve ilgili birimlerin ilgilenmesini bekliyoruz” dedi.


İnşaata istinaf duvarı yapılmadan başlanıldığını belirten Göçer, “İnşaat öncesinde istinaf duvarı yapılmadan işlemler yapılmış. O gün de zaten hava biraz yağışlıydı, direk olarak toprak kayması olmuş. Bina sakinleri de doğal olarak durumdan şikayetçi. Binanın çökme tehlikesi olduğunu düşünüyorlar. Tam olarak tespitler daha yapılmadı, biz de onu bekliyoruz. İstinaf duvarı yapılıp bu işlem yapılmış olsaydı bu sıkıntı yaşanmazdı diye düşünüyorlar” diye konuştu.


‘KAYMANIN ÖNLENMESİ İÇİ DİREKLER KONULDU’
Bina duvarlarında çatlaklar, temel kısmında da kayma olduğunu söyleyen Göçer, “Bina duvarlarında hafif çatlaklar var. Temel kısmında özellikle kayma var. Ön tarafta yapılan kaldırım ve su taşmanlarının hepsi zarar görmüş durumda. Yetkililer inşaatı durdurduklarını söylediler. Belediyenin de onarımlarla ilgili destek olacağı belirtildi. Onun haricinde zannediyorum müteahhit de yapması gereken düzenlemeleri yapacak. Öncelikle istinaf duvarı yapılacak. Binanın kaymasının engellenmesi için de direkler konuldu. Yapılacak istinaf duvarıyla da binanın kayması önlenmeye çalışılacak” ifadelerini kullandı.


‘EVLERİNDE TEDİRGİN HALDE OTURUYORLAR’
Göçer, sitenin olduğu bölgenin konumuna da dikkat çekerek, “Sonuç itibariyle tam bir yokuşta bina. Yoğun bir yağışta ne olur, onu da kestiremiyoruz açıkçası. Kayma gerçekleşir mi, bilemiyoruz. Şu an için konulan direklerle desteklenip durdu ama daha sonrasında yağmur yağdığında ne olur onu bilemiyoruz. Bir an önce site sakinlerinin güvende olmasını talep ediyoruz. İnsanlar tedirgin halde oturuyorlar evde şu anda. Bir an önce tadilatın yapılıp insanların huzurlu şekilde evlerinde yaşamasını istiyoruz, başka bir beklentimiz yok” şeklinde konuştu.

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    SON DAKİKA HABERLERİ